سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به تحرکات تروریست‌ها از آن‌سوی مرزهای سیستان و بلوچستان و اقلیم کردستان گفت: چه معنایی دارد که گروه‌های تجزیه‌طلب ایرانی در کردستان عراق مستقر باشند و انواع و اقسام اقدامات تروریستی را در کشور ما انجام دهند و ما مجبور شویم قوای فراوانی را در مرز نگه داریم؛ مسئولان عراقی نیز تأیید می‌کنند که باید این مساله به‌طور قطعی حل شود.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: گروه‌های تجزیه‌طلب ایرانی از مقرها و سنگرهای نزدیک مرز ایران در عراق قدری جابجا شدند، اما توافق اصلی صرفا جابجایی تاکتیکی این گروه‌ها و انتقال آنها به نقطه‌ای دورتر از مرزها نبود، بلکه خلع سلاح کامل آنها مدنظر است.

سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری صبح روز شنبه در مراسم شروع سال تحصیلی جدید دانشگاه عالی دفاع ملی (داعا) که با حضور وزیر کشور و رئیس ستاد حشدالعبی عراق، جمعی از فرماندهان عالی نیروهای مسلح و دانشجویان ایرانی و خارجی در این دانشگاه برگزار شد، ضمن تبریک هفته وحدت و آغاز سال تحصیلی جدید اظهار داشت: امیرالمومنین علی علیه‌السلام در نهج‌البلاغه می‌فرمایند که علم مایه قدرت است؛ بر این اساس، دانشگاه عالی دفاع ملی جایگاه ویژه‌ای نه‌تنها برای نیروهای مسلح، بلکه برای کشور دارد.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت راهبردی بر سازمان و داشتن درک مناسب از امنیت ملی، کار ویژه دانشگاه عالی دفاع ملی است، ادامه داد: کشورهای منطقه جنوب غرب آسیا، به‌خصوص جمهوری اسلامی ایران، به‌دلیل دارا بودن موقعیت جغرافیای راهبردی و سیاسی، شاهراه ارتباطی جهان، در اختیار داشتن تنگه‌های راهبردی، منابع غنی کانی و انرژی‌های فسیلی، ادیان بزرگ آسمانی، وجود قبله مسلمین و مرقد مطهر ائمه اطهار علیهم‌السلام و عوامل گوناگون دیگر، منطقه‌ای بی‌نظیر و استثنایی است که اهمیت فوق‌العاده بالایی دارد؛ به همین علت قدرت‌های استعماری به دلیل دستیابی به منابع سرشار، همواره در صدد استثمار و تضعیف کشورهای منطقه هستند.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح اضافه کرد: منابع غنی منطقه غرب آسیا و جایگاه ویژه این منطقه، همواره مورد طمع قدرت‌ها بوده و منطقه ما دائماً شاهد دخالت بیگانگان و اختلاف‌افکنی در میان ملت‌ها و دولت‌هاست.

وی افزود: شاهد هستیم که دشمنان همواره تلاش می‌کنند تا میان کشورهای منطقه، اقوام، طوایف و ادیان گوناگون اختلاف ایجاد می‌کنند و با تضعیف حاکمیت قانونی کشورها، دائماً منطقه را درگیر نگه می‌دارند تا این درگیری‌ها توجیه و محملی برای ادامه حضور متجاوزانه آن‌ها باشد؛ ایجاد داعش که به اعتراف سران کشور ظالم آمریکا توسط خود آن‌ها ایجاد شد نمونه بارزی از این نوع است.

سرلشکر باقری همچنین ضمن تسلیت به شهادت رسیدن جمعی از نیروهای مسلح سوریه در حمله تروریستی چند روز گذشته گفت: کشور سوریه با دارا بودن ارتشی سربلند، با باقی ماندن در محور مقاومت و با کمک گرفتن از دوستانش و نیز با تقدیم شهیدان فراوان توانست بر تروریسم غلبه یابد و بخش اعظم این کشور را آزاد و مسیر بازسازی خود را آغاز کند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با اشاره به اهمیت دانشگاه عالی دفاع ملی بیان کرد: درک ریشه‌های انواع و اقسام موضوعات راهبردی موجود در کشور و منطقه از رسالت‌ها و مسئولیت‌های دانشگاه دفاع ملی است. ما باید بتوانیم آینده محتمل را به خوبی درک کنیم تا مانع غافلگیرشدن نیروهای مسلح و دولت‌هایمان در برابر حوادث احتمالی آینده شویم.

وی اظهار داشت: دانشگاه عالی دفاع ملی منبع سرشار و عقلانی پشتیبانی علمی از نیروهای مسلح و مسئولان کشور است؛ از این‌رو باید به سه رکن اساسی استاد، محتوای آموزشی و دانشجو توجه ویژه داشت.

سردار باقری ادامه داد: محصول دانشگاه عالی دفاع ملی چه در مطالعات گروهی و چه در پژوهش‌هایی که در پژوهشگاه انجام می‌شود، نباید عامل زینت کتابخانه‌ها و قفسه‌های مدیران، فرماندهان، وزرا و مسئولان کشور و نیروهای مسلح شود؛ البته بر ما مدیران و فرماندهان است که از این دستاوردهای ارزشمند حداکثر استفاده را بکنیم.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح در ادامه عنوان کرد: در منطقه ما اتفاقات گوناگونی در جریان است که کاملاً نیازمند فکر، اندیشه و تدبیر است، و مسایل اخیر منطقه قفقاز یکی از آن‌هاست؛ کشوری تجاوزگر و اشغالگر بوده و کشوری به دنبال بازپس‌گیری سرزمین از دست رفته و احیا و تکمیل تمامیت ارضی خود بوده است.

وی ادامه داد: آنچه که کشور آذربایجان تاکنون انجام داده، بازپس‌گرفتن تمامیت ارضی خودش بوده است؛ یعنی با حوادث هفته‌های اخیر توانسته حاکمیت کامل و تمامیت ارضی را به دست بیاورد؛ البته در تمام این سرزمین‌ها اقلیت‌ها باید با آرامش و با حقوق برابر با سایر شهروندان زندگی کنند.

سرلشکر باقری افزود: از این به بعد ما دارای دو همسایه آذربایجان و ارمنستان در قفقاز هستیم که هر دوی این همسایه‌ها برای ما محترم هستند و حفظ تمامیت ارضی آن‌ها برای ما اهمیت دارد و این‌ هم موضوعی است که در ملاقات‌ها و هم گفت‌وگو با مقامات هر دو کشور بر آن‌ تاکید کرده‌ایم؛ لذا امید است که با دستیابی به صلح کامل، منطقه قفقاز بدون تغییر در مرزهای جغرافیایی و ژئوپلیتیک منطقه، آرامش و سازندگی را برای رفاه بهتر مردمانش در پیش بگیرد؛ بنابراین ادامه جنگ بعد از این هیچ توجیهی ندارد.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح اضافه کرد: این دو کشور مرزهای مشخصی در هنگام فروپاشی شوروی داشتند و باید همان مرزها مبنای توافق و صلح این کشورها باشد؛ این از جمله موضوعاتی است که در کشور و در منطقه با آن مواجه هستیم؛ لذا عزیزان ما می‌توانند در مورد آن تحقیق و پژوهش و رساله تحصیلی ارائه کنند.

وی در ادامه بیان کرد: حضور نظامیان بیگانه در منطقه ما از موضوعات دیگر است؛ ما آمار تردد شناورهای نفتکش و تجاری از تنگه هرمز به بیرون و به داخل را در بازه زمانی پنج ساله بررسی کردیم و دریافتیم که هرگاه حضور نظامی بیگانگان افزایش یافته، مبادلات تجاری کاهش یافته است.

به دنبال تبدیل مرزها از وضعیت نظامی و امنیتی به مرزهای اقتصادی هستیم

سردار باقری گفت: من با هر کدام از مسئولان نیروهای مسلح کشورهای منطقه که گفت‌وگو داشتم، همگی معتقدند که برای حفظ امنیت منطقه‌ نیازی به حضور هیچ نظامی بیگانه‌ای نداریم؛ کشورهای منطقه هم تجهیزات و هم ارتش‌های توانمند و هم مؤلفه دوستی را دارا هستند؛ ما هم در نیروهای مسلح همچنان که سیاست دولت جمهوری اسلامی است، به دنبال پیشبرد سیاست همسایگی و تبدیل مرزها از وضعیت نظامی و امنیتی به مرزهای اقتصادی و تبادلات گوناگون بین ملت‌ها هستیم که در این جهت پیشرفت‌های مناسبی انجام شده است.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح تصریح کرد: مساله مرزهای کشور ایران و همسایگان و ناامنی‌هایی که در مرزها وجود دارد از موضوعات قابل تحقیق و فوق‌العاده با اهمیت است.

وی با اشاره به تحرکات تروریست‌ها از آن‌سوی مرزهای سیستان و بلوچستان و اقلیم کردستان گفت: چه معنایی دارد که گروه‌های تجزیه‌طلب ایرانی در کردستان عراق مستقر باشند و انواع و اقسام اقدامات تروریستی را در کشور ما انجام دهند و ما مجبور شویم قوای فراوانی را در مرز نگه داریم؛ مسئولان عراقی نیز تأیید می‌کنند که باید این مساله به‌طور قطعی حل شود.

سرلشکر باقری یادآور شد: اسفندماه گذشته میان دبیران شورای عالی امنیت ملی دو کشور ایران و عراق توافقی حاصل شد مبنی بر اینکه ظرف ۶ ماه این گروه‌ها خلع سلاح کامل شوند؛ البته در هفته‌های اخیر دولت عراق و همه مسئولانی که آنجا تلاش می‌کنند، اقداماتی را انجام دادند و این گروه‌ها از مقرها و سنگرهای نزدیک مرز ما قدری جابجا شدند؛ اما توافق اصلی فقط جابجایی تاکتیکی گروه‌های تجزیه‌طلب و انتقال آن‌ها به نقطه‌ای دورتر از مرزها نبود، بلکه خلع سلاح کامل آن‌ها مدّنظر ما بوده و هست.

رئیس ستادکل نیروهای مسلح در پایان عنوان کرد: حضور دانشجویان غیر ایرانی، می‌تواند سرفصل خوبی برای توسعه ارتباط، تعمیق صلح و دوستی و برادری بین ایران و کشورهای همسایه شود و امید است که سال تحصیلی آینده که امروز مراسم رسمی آن برگزار شد، سالی مملو از موفقیت، سلامتی، ارتقای دانش و توانمندی‌ها و کارهای اساسی برای مشکلات نیروهای مسلح و کشور باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.