قالیباف رئیس مجلس گفت: واقعیت این است که امروز کارنامه ما در برخی مسائل نظیر مسائل اقتصادی و معیشتی قابل دفاع نیست. حل ناکارامدی جز از نهاد علم بر نمی آید؛ لذا لازم است نخبگان و دانشگاه های ما به میدان بیایند.
به گزارش جماران؛ رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید براین که حل معضل ناکارامدی که در بعضی بخش ها شاهد هستیم جز از نهاد علم بر نمی آید، به مقوله مردمی سازی اشاره کرد و گفت: متاسفانه اجازه نمی دهیم مردم با ظرفیتشان پای کار بیایند تا بتوانیم مسائل را حل کنیم، لذا با انبوهی از مشکلات مواجه می شویم و حتی در این شرایط نیز بر حل یک مسئله مشخص تمرکز نمی کنیم، زیرا به دنبال حل مشکلات به روش مسئله محوری نیستیم.
محمدباقر قالیباف پیش از ظهر امروز (جمعه 24 شهریورماه) در نشست هماندیشی نخبگانی چالشهای فرهنگی، اجتماعی و گسست بین نسلی که با حضور اساتید دانشگاه و اعضای اندیشکده های حکمرانی استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه واقعیت این است که امروز کارنامه ما در برخی مسائل نظیر مسائل اقتصادی و معیشتی قابل دفاع نیست، گفت: باید ببینیم ریشه این ناکارآمدی در کجاست و چگونه باید آن را حل کنیم و شناخت این موضوع و تشخیص این مسئله و حل ناکارامدی جز از نهاد علم بر نمی آید؛ لذا لازم است نخبگان و دانشگاه های ما به میدان بیایند.
قالیباف با انتقاد از این که گاهی دیده می شود که دانشگاه ها در بطن موضوعات و مسائل اساسی کشور نیستند، گفت: البته در جاهایی اقدامات بزرگی هم در دانشگاه ها انجام شده و ارتباطاتی هم میان صنعت و دانشگاه برقرار شده، اما متاسفانه این ارتباط به صورت ساختاری نبوده است.
رئیس قوه مقننه یادآور شد: ما مدیران سیاسی کشور هم باید این را متوجه شویم که وقتی حرف از حکمرانی می زنیم، این حکم از دو بخش شکل گرفته که شامل تشخیص علمی و تصمیم سیاسی است که این دو با هم نیاز است.
وی در تشریح این موضوع افزود: اگر ملاحظات ما در تصمیم گیری ها مبتنی بر دو اصل تشخیص علمی و تصمیم سیاسی به صورت توأمان باشد، می توانیم گام های جدی به جلو برداریم.
قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: مرکز پژوهش ها یکی از بهترین مراکز دارای اطلاعات و آمار، دسترسی های خوب و نیروهای جوان خلاقی است که نگاه سیاسی، چندان بر آن سایه نیانداخته است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید گام های جدی برای مردمی سازی برداشته شود، افزود: همه نخبگان کشور باید برای مردمی سازی کمک کنند و در این زمینه راهبری ما باید مبتنی بر تشخیص علمی باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید همه دست به دست هم دهیم تا مردمی سازی اتفاق بیفتد و پیش برود و در این بین صاحبان قلم و اندیشه پیش قراولان آن هستند که باید این موضوع را دنبال کنند .
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان همچنین با تاکید بر اینکه در کشور با انبوهی از مشکلات مواجهیم، اما در دید مسئولان مسئله نداریم، گفت: علت حل نشدن مسائل و چالش ها هم این است که ما می خواهیم فقط همان مشکلی که با آن مواجه شده ایم را حل کنیم درحالی که باید ابتدا مشکل را به مسئله تبدیل کنیم تا سپس با حل مسائل، مشکلات نیز در بخش های مختلف حل شوند.
قالیباف تصریح کرد: ناترازی موضوع بزرگی در کشور است که در بخش هایی همچون بانکداری، انرژی و آب وجود دارد که باید این ناترازی ها را حل کنیم. البته حتما وقتی می توانیم ناترازی را حل کنیم که ما به عنوان دولتمردان و نخبگان اولین تصمیم ما این باشد که انتفاع اصلی را باید مردم ببرند نه دولت ها.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مسائل جدی که در حکمرانی کشور باید حل شود این است که تقسیم کار ملی و محلی انجام شده و امور تصدی گری از امور تولی گری جدا شود، تصریح کرد: متاسفانه اجازه نمی دهیم مردم با ظرفیتشان پای کار بیایند تا بتوانیم مسائل را حل کنیم، لذا با انبوهی از مشکلات مواجه می شویم و حتی در این شرایط نیز بر حل یک مسئله مشخص تمرکز نمی کنیم، زیرا به دنبال حل مشکلات به روش مسئله محوری نیستیم.
قالیباف افزود: یک مدیر هم باید مسئله و هم راه حل آن را تشخیص دهد تا از گرداب حل ظاهری مشکلات رها شود؛ درحالی که گاهی اوقات مشکلاتی را حل میکنیم، اما به این فکر نمی کنیم که این تصمیم دو ماه یا دو سال یا 5 سال بعد، مشکلات دیگر سر راه ما می گذارد.
در ابتدای این نشست نیز رئیس مرکز پژوهش های مجلس در سخنانی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر تحول آفرینی در کشور گفت: پیچیده ترین علوم در دنیا علوم مرتبط با حکمرانی است و ما نیاز به ابزارهای حکمرانی ایرانی اسلامی داریم.
بابک نگاهداری ادامه داد: در دوره جدید، مردمی سازی فعالیت ها در مجلس را پیگیری کرده ایم.
در این نشست همچنین افخمی مدیر اندیشکده حکمرانی استان خراسان رضوی، فرخی رئیس اندیشکده استان خراسان جنوبی و رستمی رئیس اندیشکده حکمرانی استان خراسان شمالی به ارائه گزارش عملکرد این اندیشکده ها پرداختند.
همچنین حسین زمانی مسئول میز خانواده و سبک زندگی ایرانی اسلامی، محمد رضا قائمی نیک مسئول میز تخصصی زیارت، پیشران فرهنگی اجتماعی کشور، حجت الاسلام علی نعمتی مسئول میز تخصصی نقش نظام تعلیم و تربیت در ارتقای اخلاق اجتماعی، هادی عرفان مسئول میز نقش رسانه و هنر در کاهش آسیب های اجتماعی، مهدی کرمانی مسئول میز تخصصی هویت ملی مذهبی و راهکارهای ارتقای آن، وحیده فخار نوغانی مسئول میز تخصصی نقش زنان در توسعه اجتماعی، فرصت آفرینی و تهدیدزدایی، هادی اعظمی مسئول میز تخصصی مهاجرت معکوس و نقش آن در قدرت ملی و محلی و نیز علیرضا دیانی نژاد مسئول میز تخصصی مشارکت سیاسی و راهکارهای ارتقای آن به ارائه گزارشی از مسائل مطرح شده در این میزها با حضور صاحب نظران دانشگاهی پرداختند و پیشنهادات خود را برای حل مسائل در این حوزه ها ارائه دادند.
ضابط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد هم در ابتدای نشست حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در این دانشگاه را خیرمقدم گفت و بر لزوم جهاد نخبگان و جدی گرفتن آن تاکید کرد.