جلسه مسئولان ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با جمعی از بانوان مطالبه‌گر که خواستار مقابله با ناهنجاری‌های جامعه و همچنین برخورد با عاملان هتک حرمت آمران به معروف و ناهیان از منکر بودند، برگزار شد.

به گزارش جماران از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور؛ در این جلسه حجت‌الاسلام مسعود تاتلاری معاون مهندسی فرهنگی و گرجی‌زاده معاون مطالبه‌گری ستاد، به ایراد سخن پرداختند.

حجت‌الاسلام تاتلاری با بیان این‌که حادثه ضرب و شتم آمر به معروف در شیراز بسیار ناگوار و ناراحت کننده بود، تصریح کرد: ستاد امر به معروف استان فارس نخستین نهادی بود که به این موضوع ورود کرد و تا حصول نتیجه نیز پیگیری خواهد کرد. در حال حاضر ضاربان دستگیر و تفهیم اتهام شده و در بازداشت هستند.

وی افزود: رفتار ضاربان، افکار عمومی را خدشه دار کرده و برخورد با آن‌ها باید بازدارنده باشد. دلیل رخ دادن چنین اتفاقاتی عدم بازدارندگی برخورد‌ها است.

معاون مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف کشور، نقش ستاد را حمایتی دانست و بیان داشت: قانون برای ستاد نقش حمایتی از آمران به معروف و ناهیان از منکر تعریف کرده است.

حجت‌الاسلام تاتلاری در بخش دیگری از سخنان خود برای مطالبه‌گری سه ویژگی قائل شد و گفت: مطالبه‌گر باید نسبت به موضوع آگاهی داشته باشد. شرح وظایف دستگاه‌ها را بداند و قانون را سرلوحه کار خود قرار دهد.

معاون مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف، مطالبات حاضران در جلسه را مطالبه به حقی دانست و گفت: وظیفه ستاد شنیدن مطالبات و پیگیری آن‌ها تا رسیدن به نتیجه است. ولی مطالبات باید سمت و سوی صحیح داشته و از روند قانونی خود خارج نشود.

وی با بیان این‌که ستاد امر به معروف در بحث عفاف و حجاب و همچنین حمایت از آمران به معروف خود از دستگاه‌ها مطالبه‌گر است، اظهار کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید گزارشی از اقدامات ۹ ماه گذشته خود در بحث عفاف و حجاب داشته باشند. متأسفانه عده‌ای تنها به دنبال شعار دادن هستند.

حجت‌الاسلام تاتلاری، تشکل‌های مردمی را بازوان ستاد امر به معروف برشمرد و یادآور شد: ستاد عِده و عُده ندارد، به همین دلیل به دنبال سازماندهی تشکل‌ها است.

 

78011_305

 

در ادامه جلسه بانوان مطالبه‌گر درباره موضوعات مختلفی از جمله لایحه جدید عفاف و حجاب به بیان دیدگاه‌ها، نظرات، پیشنهادات و انتقاد‌های خود پرداختند.

انتقاد از کم کاری و انفعال برخی از مسئولان در برخورد با هتاکان به آمران به معروف و ناهیان از منکر، تأکید بر جمع شدن بساط ولنگاری جامعه، اقدام به موقع و به هنگام در مواجه با هنجارشکنی‌ها، داشتن مطالبه‌گری آگاهانه، پیگیری ترک فعل مسئولان از سوی مقامات قضایی کشور، حمایت همه جانبه از آمران به معروف و ناهیان از منکر، ایجاد شعب ویژه برای آمران به معروف و ناهیان از منکر در دادگستری‌ها، انتقاد از نوع برخورد مقامات قضایی با متحصنین و همچنین پیگیری آزادی این افراد از سوی ستاد امر به معروف، برخورد با ارسال کنندگان عکس و فیلم آمران به معروف و ناهیان از منکر به شبکه‌های معاند از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده توسط مطالبه‌گران در این جلسه بود.

 

78013_337

 

البته انتقاد اصلی حاضران جلسه به لایحه جدید عفاف و حجاب مجلس شورای اسلامی بود.

یکی از بانوان مطالبه‌گر با تأکید بر این‌که در لایحه جدید به حدود الهی و دین توجه نشده است، بیان داشت: لایحه جدید سبب کاهش اقتدار بسیج، کاهش اقتدار نیروی انتظامی، کاهش اقتدار ستاد امر به معروف و نهی از منکر و کاهش اقتدار آمران به معروف و ناهیان از منکر می‌شود.

وی ادامه داد: در بحث حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر قوانین جامع و محکمی داریم، سخن ما این است چرا مسئولان به این قوانین عمل نمی‌کنند؟ اگر قرار است به قوانین عمل نشود، پس چرا می‌خواهند قانون جدید تصویب کنند؟

 

78014_704

 

مطالبه‌گر دیگری با یادآوری قوانین سال ۹۴ در بحث حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، گفت: نداشتن بازدارندگی کافی مجازات‌های پیش بینی شده از ضعف‌های لایحه جدید است.

وی ادامه داد: قوانین مربوط به آمران به معروف و ناهیان از منکر که در لایحه جدید عفاف و حجاب مجلس آمده، بیشتر آمر به معروف را تحت فشار قرار می‌دهد، تا جایی که فرد را سوق می‌دهد فریضتین که بر هر فردی واجب است را ترک کند.

حاضران در جلسه با تأکید بر این‌که ما مطالبه‌گر هستیم نه اغتشاش‌گر و درخواست داریم مسئولان به مطالبات به حق ما گوش دهند، از بی توجهی برخی از مسئولان گلایه کردند و گفتند متأسفانه قوانین به سمتی رفته که امنیت کشور که سال‌های سال بر آن می‌بالیدیم دچار خدشه شده است، ولی افراد هنجارشکن احساس امنیت بیشتری می‌کنند.

همچنین یکی از بانوان مطالبه‌گر که خود و همسرش به سبب آمر به معروف و نهی از منکر در شهرستان قرچک استان تهران مورد هتک حرمت و ضرب و شتم هنجارشکنان قرار‌گرفته بودند، از‌ گرفتار شدن در بروکراسی اداری انتقاد داشت.

وی تأکید کرد: این اتفاق ناگوار از ابتدای مردادماه برای بنده و همسرم رخ داده که منجر به آسیب دیدن گوش همسرم شده و متأسفانه با پیگیری‌های مستمر از نهادهای مختلف هنوز به نتیجه نرسیده است، به گونه‌ای که روند اداری و عدم نتیجه‌گرفتن ما را خسته کرده است.

بحث بعدی بانوان مطالبه‌گر به مطالبات آن‌ها از ستاد امر به معروف و نهی از منکر اختصاص داشت که در آن ضمن تأکید بر حمایت این ستاد از تشکل‌های مردمی، بیان داشتند: نمایندگان مجلس نیز ترک فعل‌های متعددی دارند، آیا ستاد نمی‌خواهد به آن‌ها تذکر بدهد؟

حاضران همچنین بیان داشتند که براساس قوانین، ستاد امر به معروف وظیفه نظارت بر دستگاه‌های اجرایی کشور را دارد، در این زمینه شفاف سازی کند که چه اقداماتی انجام داده است؟

مطالبه‌گری از مسئولان، حمایت حقوقی و حقیقی از آمران به معروف و ناهیان از منکر، رسانه ای کردن اقدامات صورت‌گرفته و... از دیگر مطالبات بانوان از ستاد امر به معروف و نهی از منکر بود که در جلسه مطرح کردند.

این بانوان مطالبه‌گر از ستاد امر به معروف و نهی از منکر خواستند تا نظرش درباره لایحه جدید عفاف و حجاب مجلس شورای اسلامی را مطرح کند.

حاضران تأکید کردند که وظیفه همه ما تبیین نقاط ضعف‌ این لایحه است. در این لایحه مجازات تشویق به کشف حجاب را که در قانون مجازات اسلامی‌۱ تا ۱۰ سال حبس است به مجازات جزای نقدی کاهش داده است.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام تاتلاری معاون مهندسی فرهنگی ستاد امر به معروف به پرسش‌های مطالبه گران پاسخ داد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.