رییس فراکسیون محیط زیست مجلس هشدار داد: وضعیت تابش اشعه فرابنفش (UV) در تهران بحرانی شده و به عدد ۱۲ رسیده است.
به گزارش جماران؛ به نقل از خانه ملت، رییس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: وضعیت تابش اشعه فرابنفش (UV) در تهران بحرانی شده و به عدد ۱۲ رسیده است در این راستا نیز ضروری است شهروندان از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ به طور جدی پرهیز کنند.
سمیه رفیعی با اشاره به تغیرات اقلیم و گرمایش جهانی، اظهار کرد: وضعیت تابش اشعه فرابنفش (UV) در تهران بحرانی شده و به عدد ۱۲ رسیده است در این راستا نیز ضروری است شهروندان از قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ به طور جدی پرهیز کرده و ضمن استفاده از تجهیزات مراقبتی مانند کرمهای ضدآفتاب، لباس و عینکهای مناسب، از استخرهای سرباز استفاده نکنند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر افزود: در این خصوص قطعا دستگاههای مسوول باید اطلاعرسانی مناسب و به موقع انجام دهند. فراکسیون محیط زیست مجلس نیز در هفته آتی از متولیان امر در خصوص اقدامات انجام شده گزارش خواهد خواست.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان این که تداوم گرما در این روزها موجب تعطیلی در کشور شده است بیان کرد: در حالی تهرانیها این روزها تداوم گرمای ۴۰ درجه را تجربه میکنند که بر اساس گزارشات هواشناسی استان تهران، رکورد گرمای استان در مردادماه سال ۹۲ با ۴۵.۶ درجه سانیتگراد در ورامین ثبت شده است. در شهر تهران هم در تیرماه سالهای ۳۷، ۵۲ و ۵۴ دمای ۴۳ درجه و در تیر ماه سالهای ۷۴، ۸۲، ۸۷ و مرداد ماه ۹۲ دمای ۴۲/۶ رکورد زده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر از ابتدای سال زراعی ۱۴۰۱ (مهرماه) تا روز گذشته در مقایسه با دوره بلند مدت ۳۰ ساله، متوسط دما در استان تهران یک درجه و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۰/۶ درجه افزایش داشته است. همچنین از ابتدای فصل تابستان تا روز گذشته متوسط کمینه دما ۰/۸ درجه، بیشینه ۰/۹ درجه و میانگین ۰/۹ درجه افزایش نسبت به دوره بلند مدت ۳۰ ساله را در استان تهران شاهدیم.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس عنوان کرد: تمام این آمارها نشان میدهد موضوع تغییرات اقلیم و گرمایش جهانی تاثیر خود را با سرعتی بیش از تصور بر زندگی و حیات کشور و منطقه ما گذاشته است و اگر هرچه سریعتر اقدام موثری صورت نگیرد قطعا همه متضرر خواهند شد.
رفیعی گفت: فراکسیونمحیط زیست مجلس به طور جدی پیگیر ایجاد آژانس منطقهای پارلمانی مقابله با تغییر اقلیم و گرد و غبار با عضویت کشورهای عضو منا و پارلمان اروپا است. در این راستا تلاشهای بسیاری با حمایت دکتر قالیباف انجام شده که امیدواریم بزودی شاید شکلگیری این اجماع منطقهای و پس از آن آغاز فعالیتهای هماهنگ برای مقابله و سازگاری با این پدیده با حمایتهای مجامع قانونگذار منطقه باشیم.