محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت به خبرنگاران گفت: در مورد ۲ مکان باقی مانده مدارک و مستندات را به آژانس ارسال کردیم، اگر مورد پذیرش واقع نشود روشنگری خواهیم کرد و مدارک و مستندات بیشتری ارایه خواهیم کرد.

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در بحث اجرای بومی‌سازی نیروگاه‌های اتمی که یکی از اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله بود، اقدامات برنامه‌ریزی و اجرایی آن از سال گذشته آغاز شد.

محمد اسلامی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان صبح امروز در حاشیه جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: در بحث اجرای بومی‌سازی نیروگاه‌های اتمی که یکی از اهداف سند چشم‌انداز بیست ساله بود، اقدامات برنامه‌ریزی و اجرایی آن از سال گذشته آغاز شد.

وی ادامه داد: کل زنجیره تامینی را که بایستی در فرآیندهای ساخت نیروگاهی فعال باشند، شناسایی شدند، مواد خامی که بایستی تامین شود فرآوری شود و صنایعی که باید در این چرخه باشند. همه این‌ها را در دستورکار قرار دادیم و امروز به حمدالله یک نقشه راه کاملا راهبردی و اجرایی را دستور کار داریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: به عنوان اولین اقدام نیروگاه کارون که در زنجیره نیروگاه‌هایی است که از قبل از انقلاب هم پیش‌بینی شده بود را شروع کردیم. در خصوص این نیروگاه عملیات اجرایی آغاز شده و ساخت اجزا و قطعات آن را در صنایع کشور قرارداد کردیم و در حال امضاء قراردادها هستیم. ما از این نیروگاه به عنوان نقطه آغاز نام می‌بریم.

یکی از مهمترین دستاوردهای ما این بوده که توانستیم از فسفات هم کیک زرد تولید کنیم تا به منابع پرتو زا که اورانیوم باشد، اضافه شود.

وی با بیان اینکه ماه گذشته همکاران ما تولیم را هم به نتیجه رساندند، گفت: همچنین برای اینکه ما بتوانیم از راکتورهای کوچک مقیاس که از مواد پرتو زا به نام تولیم و سدیوم مذاب استفاده می کند، هم بهره برداری کنیم تحقیقات در خصوص سوخت را در این ماه به نتیجه رساندیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در سال های گذشته فقط یک نیروگاه برنامه ریزی و اجرایی شده بود که همان نیروگاه بوشهر است که ۱۰۲۰ مگاوات به طور پیوسته در ساعت برق تولید می کند و تا کنون هم ۵۹ میلیون کیلووات ساعت برق به شبکه تزریق کرده است.

اسلامی افزود: ما به سمت تولید ۲۰ هزار مگاوات برق در حرکت هستیم و مردم بدانند که ما باید هدف گذاری مشخص شده را دنبال می کردیم ولی باتوجه به فراز و نشیب هایی که در مسیر صنعت هسته ای بوده است، این موضوع کمی به تاخیر افتاده است.

وی با بیان اینکه امیدواریم برنامه‌ای که مصوب شده و اخیرا هم مورد تاکید قاطع مقام معظم رهبری قرار گرفته است را با سرعت بهتر و بیشتری پیش ببریم، گفت: امیدواریم با این کار تولید برق را به سقف ۲۰ هزار مگاوات برسانیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین تعاملات ایران و آژانس اظهار داشت: ایران و آژانس تعامل پیوسته و پایدار دارند؛ روابط ما با آژانس براساس بیانیه اسفندماه با گروسی بر مبنای پادمان و ان.پی.تی است. 

اسلامی گفت: در مورد ۲ مکان باقی مانده مدارک و مستندات را به آژانس ارسال کردیم، اگر مورد پذیرش واقع نشود روشنگری خواهیم کرد و مدارک و مستندات بیشتری ارایه خواهیم کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.