یکی از نوجوانان زباله گرد که از اتباع غیر مجاز در کشور است و در تهران به جمع آوری زباله مشغول است گفت: من و دیگر زباله گردان، ماهیانه 10 میلیون تومان به پیمانکار منطقه پرداخت می کنیم تا بتوانیم در سطح منطقه آزادانه پسماند خشک را جمع کنیم. این ده میلیون تومانی که به پیمانکار می دهیم، مجوز برداشت بی حد و حصر زباله خشک از سطل های زباله منطقه است.

به گزارش جماران؛ رکنا نوشت: به گفته سرپرست دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، ۱۲۰ هزار کودک کار در کشور وجود دارد و در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از کودکان خیابانی شناسایی شده‌اند.

 12 ژوئن برابر با 22 خرداد هر سال روز جهانی مبارزه با کار کودکان است . روز جهانی کار از سال 2002، به منظور افزایش آگاهی و جلوگیری از کار اجباری کودکان ، توسط سازمان جهانی کار به روز جهانی مبارزه با کار کودکان نام گذاری شد. این روز برای حمایت اجتماعی از کودکان برای پایان دادن به کار آنها نام دارد .

دنیای اقتصاد خرداد سال 1401 از وجود ۷۰ هزار کودک کار در سراسر ایران خبر داده بود که حدود ۳ هزار از این آمار در تهران مشغول به کار ذکر شده بود و اما طبق آمار سال گذشته  دست‌کم ۴ هزار کودک در کشور به کار گردآوری زباله مشغول هستند این آمار سال گذشته در حالی مطرح است که طی 12 ماه گذشته هزاران خانواده دیگر از افغانستان وارد ایران شده و بدین ترتیب تعداد کودکان افغانستانی که به جمع کودکان کار  و خیابانی و زباله گرد شهرهای ایران افزوده شده است رقم بالایی را به خود اختصاص داده است به شکلی که به طور مثال در شهر تهران این روزها در هر ساعت شبانه روزی شماری از کودکان و نوجوانان زباله گرد افغانستانی را می توان در کوچه و خیابان و بزرگراه های تهران مشاهده کرد که گویی ساعت کار کشیدن از این کودکان و نوجوانان پایانی ندارد.

و اما به گفته سرپرست دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، ۱۲۰ هزار کودک کار در کشور وجود دارد و در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از کودکان خیابانی شناسایی شده‌اند.

آسیب های جسمی و روانی به کودکان کار

کار کشیدن از کودکان  آسیب‌های جسمی و روانی جدی به آنها وارد کند.  باعث کاهش توانایی های جسمی کودک می‌شود. باعث کاهش اعتماد به نفس، تحقیر شدن، عصبانیت و اضطراب می‌شود. این مسائل ممکن است باعث شود که کودکان ضد اجتماعی شده و برای خود و جامعه مشکلات جدی ایجاد کنند.

کار کشیدن از کودکان باعث صدمات به جسم آنها نیز می شود. اغلب دچار  قوس در پشت بدن و دردهای عضلانی و اسکلتی می شوند.کار کشیدن از کودکان  باعث ضربه های روحی شامل کاهش اعتماد به نفس، تحقیر شدن، عصبانیت و اضطراب در کودکان می شود. همچنین، کار کشیدن از کودکان به آنها احساس ناتوانی و بی‌ارزشی می دهد و در نتیجه باعث می شود که روابط اجتماعی آنها تحت تأثیر قرار گیرد و این اثرات به جامعه صدمات جدی وارد می کند.

و اما کار کودکان به طور مستقیم و غیرمستقیم صدماتی به کل جامعه وارد می‌کند باعث می شود که این کودکان در آینده به عنوان یک نیروی کار ناقص و بدون تحصیلات در جامعه حضور داشته باشند و سطح پیشرفت جامعه را کاهش و کشور را دچار عقب ماندگی در جامعه جهانی کند.

زباله گردی کودکان و نوجوانان در تهران

در ادامه در روز منع کار کودکان در جهان نگاهی به بیگاری کشیدن شهرداری تهران از کودکان و نوجوانان ایرانی و اتباع در بخش مدیریت پسماند داریم. عملکرد شهرداری تهران غیرقانونی و بی توجهی به قانون حمایت از کودکان و نوجوانان است.

هر چند کودکان و نوجوانان زباله گرد تهران که در هر ساعت شبانه روز در شهر با کیسه ای بزرگتر از قد و قواره خود مشاهده می شوند طبق گفته خودشان درآمد کمی ندارند ولی درآمد آنها آنقدر نیست که جبرانی برای از بین رفتن و نابود شدن و مرگ کودکی و نوجوانی آنها باشد. درآمد چند میلیونی آنها در برابر تورم  نجومی زندگی در ایران نه تنها سودی برای روزگار امروز آنها نیست که زنگ خطرهای جدی برای آینده کشور به صدا در می آورد.

درصد زباله گردها؛ مهاجران غیرقانونی

در گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده است: «اگرچه بنا به دلایلی چون حضور اتباعِ غیرقانونی، موقعیت و فعالیتِ پنهانی گاراژها و گودهای زباله گردی و غیره، آمار دقیق و به روزی از تعداد زباله گردها در کشور، در دسترس نیست، با این حال در گزارش شهرداری تهران در سال 99 تعداد افراد زباله گرد در کشور حدود 14 هزار نفر اعلام شده که حدود 4700 نفر از این افراد که غالباً کودکان هستند در شهر تهران فعال هستند. نکته قابل تأمل در خصوص آمار فوق حضور 90 درصدی مهاجران غیرقانونی در میان جمعیت زباله گرد کشور است.

زباله یک سال تهران سودی برابر فساد بزرگ بانکی

و اما بد نیست در پایان نگاهی به گزارش دوسال پیش روزنامه خراسان داشته باشیم که از میزان زباله روزانه تهران و درآمد تقریبی آن زمان گفته بود که به حتم با افزایش زباله گردی در تهران این رقم بسیار متفاوت شده و اهمیت توجه به این خطای مدیریتی در مدیریت شهری را افزایش می دهد

دراین گزارش آمده بود:"شاید با شنیدن رقم سود زباله که بیشترش نصیب مافیای زباله می‌شود، هوش از سرتان برود. برای این که بفهمید این بازار زباله چقدر پر سود است، کافی است بدانید بر اساس گفته های عضو سابق شورای شهر تهران این رقم فقط برای زباله‌های شهر تهران که روزانه حدود 9 هزار تن است، برابر است با 20 میلیارد تومان در هر روز که رقم سالانه آن می شود هفت هزار میلیارد تومان! بله یعنی سالی حدود هفت هزار میلیارد تومان سود از زباله! حالا شما همین مورد را در تولید 58 هزار تن زباله کشور محاسبه کنید چیزی حدود 45 هزار میلیارد تومان در سال می شود، رقمی که هوش از سرتان می‌برد. این حجم وسیع گردش مالی لفظ طلای کثیف را برای زباله برازنده‌تر می‌کند و شاید حالا راحت تر بتوان دلیل این را که چرا نمی شود به راحتی با مافیای زباله برخورد کرد، متوجه شد. با این حال جای تاسف است که سهم شهرداری‌ها از این میزان سود آن چنان کم است که هنوز شهرداری‌ها از جیب مردم برای مدیریت پسماند، بودجه پرداخت می‌کنند."

ماهانه هر زباله گرد ده میلیون به پیمانکار شهرداری پرداخت می کند

یکی از نوجوانان زباله گرد که از اتباع غیر مجاز در کشور است و در تهران به جمع آوری زباله مشغول است گفت: من و دیگر زباله گردان، ماهیانه 10 میلیون تومان به پیمانکار منطقه پرداخت می کنیم تا بتوانیم در سطح منطقه آزادانه پسماند خشک را جمع کنیم. این ده میلیون تومانی که به پیمانکار می دهیم، مجوز برداشت بی حد و حصر زباله خشک از سطل های زباله منطقه است.

وی تاکید داشت: با اینکه ده میلیون تومان هر کدام ما، ماهانه به پیمانکار منطقه پرداخت می کند، خودمان نیز حداقل ده میلیون تومان درآمدبرایمان باقی می ماند یعنی ماهانه حداقل 20 میلیون تومان که ده میلیون آن به پیمانکار پرداخت می شود.

نمایندگان مجلس تحقیق و تفحص و وزارت کشور نظارت کند

اخباری که از شهرداری تهران شنیده می شود از شهرفروشی و تغییر کاربری باغات و ساخت و سازهای در مناطق نامناسب تا مدیریت پرخطا و دور از قانون پسماند و توسعه زیرساخت های شهری و نگهداشت اموال شهری و شهروندان همه این مهم را تاکید می کند که نیاز است نمایندگان مجلس تحقیق و تفحصی از عملکرد مالی و مدیریت شهری شهرداری تهران و وزارت کشور نظارت بر عملکرد شهرداری را  مدنظر قرار دهند.

 

خبرنگار : آزاده مختاری

حجم ویدیو: 30.55M | مدت زمان ویدیو: 00:04:14
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.