ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره موضوع مفقود شدن چندین تخته فرش در مجموعه سعدآباد (ساختمان حافظیه) گفت: درباره فرش‌های سعدآباد یک پرونده‌ای مربوط به دوره های قبل دولت در سال‌های ۹۵ - ۹۴ که مربوط به این دوره نبوده اما دستور بررسی آن را داده‌ام. حراست بعد از صحبت با نهادهای مختلف، گزارش مقدماتی ارائه کرد که هنوز قابل استناد نیست.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: آن بخش سعدآباد (ساختمان حافظیه) در اختیار دستگاه‌های دیگر است اما اصل ماجرای فرش‌های مفقودی کیفیت و چگونگی باید روشن شود.

سید عزت‌الله ضرغامی روز سه شنبه دوم خرداد در حاشیه آیین رونمایی از طرح های حفاظت و و مرمت میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران درباره ماجرای مفقود شدن فرش‌های کاخ سعدآباد (ساختمان حافظیه) ، کشف شبکه جاسوسی علیه گردشگری ایران" و توسعه گردشگری با مصر و عربستان به سوالات اصحاب رسانه پاسخ داد.

ضرغامی درباره موضوع مفقود شدن چندین تخته فرش در مجموعه سعدآباد (ساختمان حافظیه) گفت: درباره فرش‌های سعدآباد یک پرونده‌ای مربوط به دوره های قبل دولت در سال‌های ۹۵ - ۹۴ که مربوط به این دوره نبوده اما دستور بررسی آن را داده‌ام. حراست بعد از صحبت با نهادهای مختلف، گزارش مقدماتی ارائه کرد که هنوز قابل استناد نیست.

وی گفت: غیر از این اتفاق که به دوره‌های مختلف مربوط است، خود آن مجموعه (کاخ سعدآباد) به طور کامل در اختیار میراث فرهنگی نیست، بعنی بخشی از کاخ سعدآباد در اختیار دستگاه‌های دیگر است که وظایف قانونی‌شان را انجام می‌دهند. من خواستم که اطلاعات آن را استخراج کنند، حتما باید اطلاعات به نظر مردم برسد تا مسأله و اصل قصه و هم کیفیت و چگونگی آن روشن شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، درباره شفافیت آمار اقلام منقول موزه‌ها گفت:‌ این آمار در بین تمام موزه‌ها مشخص است، یعنی امین‌ اموال‌ها به عدد نسبت به تمام اشیاء منقول تاریخی تعهد و پرونده دارند و امضا می‌دهند. ممکن است به‌رغم همه قوانین یک جا تخلف شود، حتما پیگیری و برخورد می‌شود.

ضرغامی تصریح کرد: روی امین‌اموال‌ها بسیار حساس هستیم . اخیرا در دولت گزارشی دادم و مجوزی ویژه از سازمان اداری استخدامی فقط برای جایگزین کردن امین اموال‌ها گرفتیم بنابراین تخلف‌های موردی خیلی ملاک نیست، آنچه برای ما مهم است آمار دقیق و حفظ و حراست از آن‌ها است که انجام می‌دهیم.

وی درباره بازگشت فلزیاب‌ها به چرخه مصرف و ضرورت امحاء و معدوم کردن آن‌ها، اظهار داشت: به یگان حفاظت این اخطار داده شده که اگر شرکت‌های دانش‌بنیان مطابق تعهدی که داده‌اند نتوانند از فلزیاب‌ها استفاده کنند، مثل امحاء مواد مخدر کشف‌شده، یک برنامه هم برای معدوم‌سازی فلزیاب‌ها بگذاریم تا تکلیف خیلی‌ها روشن شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: در دوره ما فلزیاب‌های ضبط و کشف‌شده، در انبار نگهداری شده که هزینه آن برای ما سخت است. اگر شرکت‌های دانش‌بنیان نتوانستند مطابق تعهد از آن‌ها استفاده کنند، حتما باید معدوم شوند.

ضرغامی درباره آخرین تصمیم‌های گرفته‌شده برای تعامل ایران با کشورهای عربستان و مصر اظهار داشت: گردشگری پیش‌ران روابط سیاسی ایران با دیگر کشورها به‌ویژه درباره کشورهایی که تمدن باستانی دارند، مثل مصر است بنابراین پیشنهاد ما این است که هرگونه ارتباط دیپلماتیک با مصر از طریق گردشگری انجام شود. این را در گفت‌وگوها با وزارت خارجه و دیگر دستگاه‌ها مطرح کردیم و پی‌گیری می‌کنیم.

وی گفت: ما معتقدیم برای تقویت گردشگری باید یکطرفه روادید لغو شود و در این‌باره تلاش می‌کنیم و بارها اطلاع‌رسانی کرده‌ایم و وزارت امور خارجه هم تا حدی با ما هم‌عقیده است، ولی ملاحظات دیگری در کشور است که در کمیسیون‌های مختلف بررسی می‌کنیم و امیدواریم به نتیجه برسانیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: باید راه ورود گردشگر به کشور را تسهیل کنیم. حداقل آنچه به خودمان مربوط است، اگر بتوانیم موانع را برداریم کشور ما خیلی بیشتر از رقبای ما ظرفیت گردشگری دارد.

ضرغامی با استناد به اظهارات یونسی(وزیر اسبق اطلاعات) مبنی بر این‌که «بخش ضد جاسوسی، شبکه‌ای را کشف کرده که ماموریت‌شان، توقف هر اقدام مثبت برای رونق گردشگری ایران بوده است» توضیح داد: به هر حال موردی بود که در کشور کشف شده و من را هم مطلع کردند. البته الان لازم نیست مورد اطلاعاتی هم کشف شود. راه می‌روید مشکلات ساختاری را می‌بینید، برخی تریبون‌ها که گردشگری را درست درک نمی‌کنند و نمی‌دانند گردشگری چه ابعاد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برای کشور دارد.

اشتغال در جیب وزیر کار نیست

ضرغامی گفت: وقتی در اردبیل سرمایه‌گذاری زیادی برای رویداد «اردبیل ۲۰۲۳» می‌شود، بسیاری از سفیران خارجی حضور می‌یابند، معرفی خوبی صورت می‌گیرد و به دنبال آن اقدامات متعددی انجام می‌شود، ممکن است یک صاحب تریبونی این شرایط را متوجه نشود و در جمع بزرگی از مردم ضمن انتقاد از وزیر گردشگری، اعلام کند "مشکل اردبیل اشتغال است و ای کاش به جای آقای ضرغامی، آقای مرتضوی ـ وزیر کار ـ می‌آمد و وزیر کار اگر می‌آمد مشکل اشتغال چوانان اردبیل حل می‌شد."

وی تاکید کرد: اگر توجه می‌شد که اشتغال در جیب وزیر کار نیست، من باید ایجاد کنم، دستگاه‌های دیگر باید ایجاد کنند، وقتی در اردبیل گردشگری رونق بگیرد، اولین نتیجه آن اشتغال است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس به آمار اشتغال یک میلیون نفری که از سوی سیدابراهیم رئیسی ـ رییس‌جمهور ـ اعلام شده، اشاره کرد و گفت:‌ سهم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از این آمار، ۴۹ هزار نفر بود که صددرصد محقق شد. اتفاقا در یک صحت‌سنجی که از وزارت کار ابلاغ شد، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این زمینه مقام اول را کسب کرده است. حدود ۵۰ هزار نفر سهم اشتغال که در شورای عالی اشتغال، محقق کردیم. ولی معتقدم این آمار شوخی است و ظرفیت گردشگری خیلی بالا است.

ضرغامی ادامه داد: ‌به هر حال بدانید رقبای ما در منطقه که ظرفیت ‌های گردشگری آنها به هیچ‌وجه قابل مقایسه با ایران نیست، در کنار نفت که منبع بزرگ آنها است روی گردشگری سرمایه‌گذاری کرده‌اند. اگر گردشگری در ایران رونق بگیرد دشمن از هر طریقی استفاده می‌کند حتی از تریبون‌ها، ساختارهای داخلی و از زبان خودی‌ها استفاده می‌کند تا گردشگری پا نگیرد و رقبا بتوانند کار کنند.

وزیر میراث فرهنگی همچنین درباره حذف عنوان میراث فرهنگی از برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد:‌ برای نخستین‌بار در لایحه برنامه هفتم توسعه کشور، فصل مستقلی درباره ماموریت‌های وزارتخانه آمده است و بیش از هر زمان دیگری احکام متنوع دیگری که نیاز داریم در این برنامه آمده است. البته اقدامات تکمیلی درحال انجام است و مطمئنم لایحه‌ای که به مجلس تقدیم می‌شود از هر دوره‌ای در حوزه ماموریت وزارتخانه مثل میراث فرهنگی، غنی‌تر خواهد بود، ولی برای اولین‌بار است ماموریت‌های این وزارتخانه به عنوان فصل جدید در برنامه توسعه مطرح می‌شود، معمولا ذیل فرهنگ و یا صنایع فرهنگی مطرح می‌شدیم ولی به دلیل اهمیت موضوع، یک مدخل و باب جدید در برنامه باز کردیم تا زمینه تقویت آن برای انجام ماموریت‌های وزارتخانه بیش از گذشته فراهم شود.

ضرغامی درباره وضعیت وخیم اجتماعی و فرهنگی تئاتر شهر که با توجه به مشخص شدن حریم آن، چند وقت پیش وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواستی داشت و گفت که قصد دارند با فاصله‌ای در حریم تئاتر شهر حفاظ شیشه‌ای قرار دهند تا کسی به دیوار بنا آسیبی نرساند. من هم موافقت کردم، اما نمی‌دانم چرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه این کار را ندادند.

وی افزود: ابتدا فکر کردند مشکل حریم است، که ارتباطی ندارد، چون با حفاظ شیشه‌ای مراقبت می‌شود، این حفاظ مداخله نیست و قابل انتقال است. با این حال، موضوع را چهارشنبه سوم خردادماه در جلسه دولت از آقای اسماعیلی ـ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ و آقای زاکانی ـ شهردار تهران ـ سوال می‌کنم.

ضرغامی درباره حذف «میراث فرهنگی» از سرفصل برنامه هفتم توسعه، گفت:‌ ما دو اصل دیگر را به برنامه توسعه پیشنهاد کردیم؛ از جمله «حقوق مالکانه»، که البته این حقوق درباره زمین‌های کشاورزی را اجرا کرده‌ایم و به قانون احتیاج ندارد و مورد مصداقی آن زمین‌های کلاردشت است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به سوالی درباره این‌که چرا با وجود این حقوق، موضوع جابه‌جایی روستاها به‌ویژه از محوطه‌های تاریخی همچون «چگاسفلی» پیگیری نمی‌شود، گفت: یک بحث حقوق مالکانه کشاورزی است و یک بحث دیگر زمین‌های مسکونی؛ در اولین بازدیدهایم در ایلام نمونه آن را دیده‌ام. در منطقه‌ای که باید کاوش می‌شد روستایی بود که قرار بود جابه‌جا شود، زمین هم داده‌ بودند، ولی ۳۰ سال است که آن جابه‌جایی اتفاق نیفتاده است. مردم که پول ندارند خانه بسازند.

وی گفت: تا کنون با ده‌ها دستگاه تفاهم کرده‌ایم. با بنیاد مسکن هم تفاهم‌نامه داریم که البته تا کنون بهترین همکاری را با وزارت میراث فرهنگی داشته است. ولی یک‌شبه کار مرمت و جابه‌جایی اتفاق نمی‌افتد. ما با کدام پول و اعتبار این کار را انجام دهیم؟ به هر حال تلاش می‌کنیم تا جایی که می‌شود کار را پیش ببریم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.