یک نشریه آمریکایی ادعا کرد که اقدام اروپایی‌ها به دلیل نگرانی از پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای ایران است و از این جهت، کاخ سفید را برای احیای دیپلماسی با ایران تحت فشار گذاشته‌اند تا از آنچه نگرانی بحران هسته‌ای نامیده می‌شود، جلوگیری کنند.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، نشریه آمریکایی وال‌استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که کشورهای اروپایی، دولت جو بایدن را برای احیای دیپلماسی با ایران تحت فشار قرار داده‌اند.

این نشریه آمریکایی ادعا کرد که اقدام اروپایی‌ها به دلیل نگرانی از پیشرفت‌های برنامه هسته‌ای ایران است و از این جهت، کاخ سفید را برای احیای دیپلماسی با ایران تحت فشار گذاشته‌اند تا از آنچه نگرانی بحران هسته‌ای نامیده می‌شود، جلوگیری کنند.

وال‌استریت ژورنال افزود، در اروپا این نگرانی وجود دارد که کاخ سفید بخواهد مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران را به بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ موکول کند. این درحالیست که طبق گزارش یادشده، مقام‌های آمریکایی ادعای اروپا را رد کرده و می‌گویند در واشنگتن هیچ اجماعی در خصوص اینکه چه راهکاری کارساز است وجود ندارد.

وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های غربی نوشت که پیشنهادهای مختلفی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران از جمله طرح توافق موقت در دست بررسی است. طرحی که جمهوری اسلامی ایران به صراحت رد کرده است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره تصریح کرده است: مبنای ما بازگشت به برجام براساس سند امضا شده در ۲۰۱۵ است و اینکه تا کجا پیش می‌رویم منافع ملی ایران حدود و ثغور این کار را مشخص می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: خط قرمز ایران منافع ملی و حقوق قانونی و شناخته شده ملت ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای است. در برجام خط قرمز ما این است که تحریم‌ها برداشته شود و ایران از منافع اقتصادی تعریف شده در برجام منتفع شود و فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای ایران به عنوان عضو رسمی آژانس تامین شود.

وال‌استریت ژورنال در ادامه گزارش خود به دیگر پیشنهادهای ادعایی آمریکا برای احیای مسیر دیپلماسی با ایران، از جمله بازطراحی مفاد برجام که بر اساس آن زمان بندهای غروب آفتاب تغییر، اشاره کرده است.

این نشریه همچنین به تحرکات اخیر سه کشور اروپایی درباره فعال‌سازی مکانیسم برجام اشاره کرده و نوشته است که اروپایی‌ها همزمان با ارسال پیام به تهران درباره کلید زدن بندی در برجام برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران خواستار حفظ کانال‌های دیپلماتیک با تهران هستند.

وال استریت ژورنال ادعا کرد که نمایندگان سه کشور اروپایی در جریان دیدار با علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران در اسلو، به وی اطلاع داده‌اند که با اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص «مکانیسم ماشه» رایزنی کرده‌اند.

چندی پیش هم گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه سه کشور اروپایی با دعوت از ۱۰ عضو منتخب شورای امنیت سازمان ملل آنها را در جریان رایزنی‌ها در مورد استفاده از مکانیسم ماشه قطعنامه ۲۲۳۱ برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل درصورت عبور ایران از خطوط قرمز هسته‌ای قرار دادند.

این تحرکات درحالی صورت می‌گیرد که پنج ماه دیگر شمار دیگری از محدودیت‌ها علیه برنامه هسته‌ای و موشکی ایران در چارچوب توافقات سال ۹۴ به پایان می‌رسد و این مساله غربی‌ها را به تکاپو انداخته تا در برابر اجرایی شدن این تعهدات مانع‌تراشی کنند. آن‌ها با کمک دستگاه‌های رسانه‌ای خود می‌کوشند مانع از برداشته شدن این محدودیت‌ها شامل شوند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره تصریح کرده است: چنانکه طرف مقابل دچار خطای محاسباتی شود و اقدامات غیرمنطقی در مورد برجام و روند مذاکرات انجام دهند آنها براساس پیامی که قبلا از ایران دریافت کرده‌اند به صورت واضح می‌دانند که واکنش ایران به این موضوع چه خواهد بود و این پیام به نظرم به اندازه کافی گویا است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.