ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد نصب مجدد دوربینهای آژانس در ایران و روابط ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیر گفت: همان طور که پیش از این اعلام کردیم سیاست جدی جمهوری اسلامی ایران حل و فصل مشکلات و رفع سوء تفاهم های احتمالی با آژانس است . سیاست ما این است که اجازه ندهیم که موضوعات مرتبط با فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران که بعضا در قالب موضوعات ادعایی مطرح میشود تبدیل به مانع برای همکاریهای ایران و آژانس شود.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایسنا، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری پنجمین نمایشگاه «اکسپو» در تهران گفت: این نمایشگاه تا بیستم اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
ناصر کنعانی صبح روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در این ارتباط گفت: دستگاه دیپلماسی نقش جدی در سازماندهی و فراهم کردن مقدمات برای برگزاری این نمایشگاه داشته است .
وی ادامه داد: ۷۵۰ شرکت برتر صادراتی ایران محصولات خود را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته اند و ۱۲۰۰ تاجر و فعال اقتصادی از ۶۵ کشور در این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند .
کنعانی در بخش دیگری از صحبتهای خود در این نشست با اشاره به امضای سند جامع همکاریهای راهبردی ایران و سوریه در جریان سفر رئیسجمهور به دمشق گفت: این برنامه مشتمل بر ۳۰ بند است و نقشه راه همکاریهای دو کشور در حوزه های مختلف است و میتواند چتری بر تنظیم مناسبات اقتصادی دو کشور باشد.
وی با بیان اینکه انجام سفر رئیسجمهور در این مقطع زمانی به سوریه معنا و مفهوم خاص خود را دارد و به معنای جشن پیروزی مشترک در مبارزه با تروریسم است، در بخشی دیگر ازصحبتهای خود گفت: ما از بازگشت مجدد سوریه به اتحادیه عرب استقبال میکنیم، از این که کشورهای منطقه با رفع اختلافات و پشت سر گذاشتن صفحات گذشته، ریل گذاریهای جدیدی در مسیر همکاریهای مناسبات منطقه با یکدیگر داشته باشند ،استقبال میکنیم و امیدواریم شاهد هر چه بیشتر تقویت همکاریهای منطقهای باشیم .
سخنگوی وزارت خارجه در مورد همکاریهای ایران و آژانس و اخبار منتشر شده در مورد نصب مجدد دوربینهای آژانس گفت: ایران در چارچوب نقشه راهی که در جریان سفر آقای گروسی به تهران بین دو طرف تنظیم شد در حال حرکت است، در این مسیر برنامههای اجرایی تنظیم شده و در حال حرکت به سمت جلو هستیم و ما روند همکاریها را رو به پیشرفت و رو به جلو میدانیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اقدام ایران در اخراج چهار دیپلمات آذربایجانی و اینکه آیا این خبر مورد تایید است؟ گفت : جمهوری اسلامی ایران در چارچوب اقدام غیرسازنده چندی پیش دولت آذربایجان در مورد دیپلمات های ایرانی و در چارچوب اقدامات تعریف شده دیپلماتیک، چهار دیپلمات آذربایجانی « دو عضو سفارت این کشور در تهران و دو عضو سرکنسولگری این کشور در تبریز» را اخراج کرد.
وی خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت : آنچه که شما اشاره کردید ، بلافاصله بعد از اقدام آذربایجان از سوی ایران اتفاق افتاد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در مورد امکان سفر تجار و بازرگانان ایرانی و عربستانی به دو کشور و اینکه آیا آنها امکان دریافت روادید برای انجام این سفرها را دارند؟ تصریح کرد : بر اساس توافقی که بین وزیران امور خارجه دو کشور ایران و عربستان انجام شده و بیانیه مشترکی که صادر کردند ، عملا محدودیتی برای سفر اتباع و شهروندان دو کشور به ویژه تجار و بازرگانان ایران و عربستان به تهران و ریاض وجود ندارد و امکان صدور روادید در وضعیت فعلی برای تجار و بازرگانان دو کشور وجود دارد.
وی تاکید کرد: تسهیلات در این زمینه برقرار است و محدودیت هایی برای انجام این سفر ها وجود ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوالی در مورد سفر جیک سالیوان به عربستان و تاثیر آن بر روابط تهران و ریاض گفت: ما به صورت معمول در مورد روابط دو جانبه کشورها با یکدیگر اظهار نظر نمیکنیم مگر این که دلیل خاصی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در مسیر اجرای توافقی که بین ایران و عربستان با میانجیگری چین انجام شده پیشرفتهای خوبی داشتیم و روابط سیاسی ایران و عربستان برقرار است.
کنعانی افزود: ما در مسیر اجرای توافق صورت گرفته، حرکت میکنیم و خوشبین هستیم که مسیر توافق انجام شده با اراده سیاسی طرفین به خوبی به پیش برود و ما نسبت به آینده روابط دو جانبه دو کشور « ایران و عربستان »خوشبین هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نشست در مورد نصب مجدد دوربینهای آژانس در ایران و روابط ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیر گفت: همان طور که پیش از این اعلام کردیم سیاست جدی جمهوری اسلامی ایران حل و فصل مشکلات و رفع سوء تفاهم های احتمالی با آژانس است . سیاست ما این است که اجازه ندهیم که موضوعات مرتبط با فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران که بعضا در قالب موضوعات ادعایی مطرح میشود تبدیل به مانع برای همکاریهای ایران و آژانس شود.