نتانیاهو که از سال‌ها پیش به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت تحت محاکمه قضایی قرار دارد، بنا دارد با همین طرح موسوم به «اصلاح نظامی قضایی» از محاکمه فرار کند. به دنبال این طرح سرزمین های اشغالی شاهد تظاهرات هفتگی است و امشب نیز برای دوازدهمین هفته متوالی علیه تغییرات موسوم به اصلاحات قضایی دست به اعتراض زدند.

سرزمین های اشغالی/ یازدهمین هفته تظاهرات گسترده ضد نتانیاهو. عکس: Gili Yaari/NurPhoto

به گزارش جماران؛ برخی منابع صهیونیستی تصاویری از آغاز تظاهرات‌های امشب علیه بنیامین نتانیاهو منتشر کرده‌اند. 

 رسانه های صهیونیستی اعلام کردند که تظاهرات گسترده ای علیه نتانیاهو در سرزمین های اشغالی آغاز شده است.

 ایرنا به نقل از المیادین نوشت: این تظاهرات برای دوازدهمین هفته متوالی علیه تغییرات موسوم به اصلاحات قضایی در حال انجام است.

رسانه ها می گویند که تظاهرات امشب(شنبه) در تل آویو گسترده تر از تظاهرات گذشته است.

در هفته های گذشته، ده‌ها شهر از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی از جمله تل آویو، حیفا، قدس اشغالی، بئر السبع، ریشون لتسیون و هرتزلیا صحنه تظاهرات علیه کابینه راست افراطی بودند.

این تظاهرات‌ در سایه جدال شدید بین ائتلاف کابینه راست افراطی به ریاست نتانیاهو و جناح اپوزیسیون به ریاست «یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی برگزار شده است.

سران اپوزیسیون رژیم صهیونیستی اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو را برای تضعیف دستگاه قضایی و تلاش نتانیاهو برای جلوگیری از محاکمه خود به خاطر سه پرونده فساد مالی و رشوه خواری می دانند و معتقدند که این اقدامات کابینه، رژیم صهیونیستی را به سمت درگیری و جنگ داخلی و فروپاشی تدریجی سوق خواهد داد.

 

ایندیپندنت: سفر نتانیاهو ناامیدکننده بود/لندن در قبال قوانین بین‌الملل گزینشی رفتار می‌کند

نشریه ایندیپندنت با انتشار یادداشتی، سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به انگلیس و سکوت مقام‌های این کشور در قبال جنایات وحشیانه این رژیم علیه ملت مظلوم فلسطین را ناامید کننده توصیف و تصریح کرد که دولت لندن در قبال قوانین بین‌الملل گزینشی رفتار می‌کند.

در این یادداشت که به قلم «شوان جبارین» مدیر موسسه حقوق بشر فلسطینیان نوشته شده، آمده است: ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس، سال گذشته اسرائیل را «فانوس درخشان امید» نامید. اما برای مردم فلسطین که تحت سلطه رژیم آپارتاید و استعماری اسرائیل و اشغال غیرقانونی طولانی مدت زندگی می کنند و همچنین در معرض سیاست‌ها و اعمال تبعیض آمیز هستند که تقریباً در تمام عناصر زندگی آنها آشکار شده است، کلمه «امید» به ذهن خطور نمی کند.

«وقتی وزیر دارایی (رژیم) اسرائیل، خواستار "محو" شدن کل روستای فلسطینی حواره شد، هنگامی که همان سیاستمدار راست افراطی در ۱۹ مارس در پاریس با وقاحت تمام اظهار داشت: «چیزی به نام فلسطینی وجود ندارد، چیزی به نام مردم فلسطین وجود ندارد»، مسلمان «امید» به ذهن خطور نمی کند. این اظهارات تنها چند هفته پس از آن بیان شد که (رژیم) اسرائیل به طور مخفیانه تمام کرانه باختری را به اراضی اشغالی ضمیمه و ساخت ۷ هزار و ۲۸۷ ساختمان غیرقانونی در کرانه باختری را تایید کرد.»

در ادامه این یادداشت می‌خوانیم: «در حالی که ما برای کشتار تقریباً روزانه فلسطینیان توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل عزاداری می کنیم، امید آخرین چیزی است که ما (فلسطینیان) حس می کنیم. از ابتدای امسال (میلادی) تا به امروز، اسرائیل ۸۹ فلسطینی را کشته است. سال گذشته نیز با کشتن ۱۹۲ فلسطینی، از جمله ۴۴ کودک و ۷ زن، مرگبارترین سال برای فلسطینی ها از سال ۲۰۰۵ بود.»

«این واقعیت وحشیانه فلسطینی‌ها، با یورش‌های تقریباً روزانه نیروهای اسرائیلی، دستگیری و گاه مجازات دسته‌جمعی کل جوامع فلسطینی، شامل بیش از ۱۵ سال محاصره و بسته شدن مداوم نوار غزه است. از این رو، این جنایات به مردم فلسطین امید نمی دهد.»

مدیر موسسه حقوق بشر فلسطینیان با اشاره استقبال ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس از نتانیاهو در لندن نوشت: این درحالیست که نتانیاهو قصد دارد تا «شهرک‌سازی‌ها را در تمام نقاط فلسطین - در نقب، جولان، یهودیه و سامره» توسعه دهد و حتی نزدیک ترین متحدانش اقدامات وی را محکوم کرده‌اند. بنابراین استقبال از او نه تنها ناامید کننده است که اقدامی برای لاپوشانی کردن جنایات او و دولتش بشمار می‌رود.

«برای جامعه جهانی نباید تعجب آور باشد که راست‌گراترین دولت اسرائیل تا به امروز، در پایان سال گذشته (میلادی) انتخاب شد. برای دهه ها، جامعه مدنی فلسطین خواستار پاسخگویی و پایان دادن به معافیت اسرائیل از مجازات دربرابر جنایات بین المللی علیه مردم فلسطین بوده است. کمی بیش از یک سال پیش، دولت قبلی اسرائیل (که حتی به عنوان جناح راست تلقی نمی شد) سازمان های جامعه مدنی قانونی و برجسته فلسطینی - از جمله خود ما - را به عنوان تروریست معرفی کرد و بدین وسیله کار ما را جرم و غیرقانونی دانست.»

«هنگامی مردم فلسطین تلاش می‌کنند عدالت را در دادگاه‌های حقوقی دنبال کنند، کشورهایی مانند بریتانیا تلاش می‌کنند تا جلوی چنین اقداماتی را بگیرند و این رفتارها بسیار ناامیدکننده است. اخیراً، قطعنامه سازمان ملل متحد که از دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) خواسته بود درباره قانونی بودن و پیامدهای اشغال طولانی مدت فلسطین توسط اسرائیل نظر مشورتی بدهد که با مخالفت بریتانیا، ایالات متحده و ۲۴ کشور عضو دیگر مواجه شد.»

«در حالی که بریتانیا درخواست از دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) برای تحقیق در مورد جنایات جنگی روسیه در اوکراین را رهبری کرده است، اما با تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی در مورد جنایات ارتکابی اسرائیل در فلسطین مخالفت کرده است.»

در بخش پایانی این یادداشت می‌خوانیم:‌ «ما از بریتانیا و سایر کشورهای جهان می خواهیم که طبق تعهدات خود عمل کنند؛ برای پاسخگویی اسرائیل تلاش کنند و در مورد قوانین بین المللی گزینشی رفتار نکنند. ضروری است که کشورهای جهان به فرآیندهای قانونی متعهد باشند و در جهت پیشبرد درخواست های مردم فلسطین در راستای تحقق حق تعیین سرنوشت و آزادی از حکومت آپارتاید استعماری اسراییل تلاش کنند.»

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیروز در اوج اعتراضات داخلی به طرح موسوم به اصلاح نظام قضایی و انتقادات بین‌المللی از وحشیگری ارتش صهیونیستی در کرانه باختری به لندن سفر کرد و با همتای انگلیسی خود دیدار کرد. هم زمان با این دیدار صدها تن از معترضان به جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطین مقابل دفتر نخست وزیر انگلیس تجمع کرده و شعار مرگ بر اسرائیل سر دادند.

 

دونظامی صهیونیست در عملیات حواره زخمی شدند

منابع صهیونیستی از عملیات مسلحانه در منطقه حواره و زخمی شدن دو صهیونیست خبر دادند.

شبکه ۱۴ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یک خودروی فلسطینی در منطقه«حواره» واقع در جنوب نابلس با سرعت درحال حرکت بود و سرنشینان آن با سلاح گرم به سمت نیروهای صهیونیستی تیراندازی کردند.

منابع خبری می گویند که در این عملیات مسلحانه دو نیروی صهیونیستی وابسته به ارتش این رژیم زخمی شدند.

بر اساس این گزارش مجری عملیات پس از تیراندازی توانسته است از منطقه متواری شود.

وضعیت دو نیروی صهیونیست وخیم توصیف شده است و تحقیقات صهیونیست ها درخصوص این عملیات درحال انجام است.

رسانه های صهیونیستی می گویند که نیروهای این رژیم تمام ورودی شهر نابلس را بسته اند ‌و در حال تعقیب مجری عملیات هستند.

 

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی خواستار توقف اصلاح قانون نظام قضایی شد

 یوآف گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شنبه شب بالاخره تسلیم اعتراضات در سرزمین های اشغالی شد و خواستار توقف قانون اصلاح نظام قضایی شد که در اسرائیل به کودتای کابینه نتانیاهو شهرت یافته است.

ایرنا به نقل از شبکه "الجزیره" قطر نوشت: وی گفت: اختلاف عمیق داخلی بر سر اصلاحات قضایی تهدید قریب الوقوع برای امنیت اسرائیل است.

گالانت افزود: با چالش‌های امنیتی بی‌سابقه‌ای روبه رو هستیم.

این مقام صهیونیست اظهار کرد که باید جلو اصلاح نظام قضایی تا بعد از عید پاک گرفته شود.

وزیر جنگ صهیونیست‌ها اظهار کرد: شاهدم که چگونه منشأ قدرت ما درحال تحلیل است و بعنوان وزیر اسرائیل شاهد شکافی هستم که عمیق می شود و هرگز از این خط‌مشی حمایت نخواهم کرد.

وزیر جنگ تل آویو پنجشنبه شب نیز در پی فشار نتانیاهو، سخنرانی‌ خود علیه طرح جنجالی بی بی را به تعویق انداخت.

گالانت پنجشنبه شب اعلام کرد: به نخست وزیر تأییر ناخوشایند اعتراضات علیه ارتش و دستگاه امنیتی را اطلاع داده‌ام.

وزیر جنگ کابینه نتانیاهو از وزیران و اعضای کابینه نتانیاهو خواسته بود که به وی بپیوندند تا درخواست خود برای توقف قانون اصلاح نظام قضایی را متوقف کنند.

از سوی دیگر دفتر نتانیاهو نیز اعلام کرد که وی، وزیر جنگ را احضار کرده است.

به گفته دفتر نتانیاهو، این احضار به خاطر آن صورت می گیرد که گزارشی دریافت کرده مبنی بر این که وی برای توقف قانون اصلاح نظام قضایی زیر فشار قرار دارد.

سخنان گالانت درحالی است که نتانیاهو پنجشنبه شب در نطق تلویزیونی هرگونه توقف اصلاح نظام قضایی را رد کرد.

در طرح کابینه نتانیاهو موسوم به "اصلاح قانون قضایی" که ساکنان سرزمین های اشغالی از آن به کودتای "قانون اساسی" تعبیر می کنند، از اختیارات دستگاه قضایی این رژیم کاسته و در مقابل قدرت و جایگاه قوه مجریه و مقننه در این رژیم تقویت خواهد شد.

در این طرح همچنین، اختیارات مشاور قضایی کابینه رژیم صهیونیستی و همچنین اختیارات مشاوران قضایی دیگر وزارتخانه‌های این رژیم گرفته خواهد شد و وزیر این امکان را خواهد داشت هر مشاور قضایی را که بخواهد در دفتر خود برکنار یا منصوب کند.

این لایحه در جلسه کنست که روز دوشنبه برگزار شد، در قرائت اول با ۶۳ رأی موافق و ۴۷ رأی مخالف، به تصویب رسید.

این لایحه برای آن که به قانون تصویب شود، باید در قرائت‌های دوم و سوم نیز به رأی گذاشته شود و در کمیسیون های تخصصی رأی آورد و در در صورت تصویب نهایی به قانون تبدیل خواهد شد.

نتانیاهو که از سال‌ها پیش به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت تحت محاکمه قضایی قرار دارد، بنا دارد با همین طرح موسوم به «اصلاح نظامی قضایی» از محاکمه فرار کند.

به دنبال این طرح سرزمین های اشغالی شاهد تظاهرات هفتگی است و امشب نیز برای دوازدهمین هفته متوالی علیه تغییرات موسوم به اصلاحات قضایی دست به اعتراض زدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.