ددوف سفیر روسیه در تهران در مصاحبه با شبکه «ریانووستی» گفت که موضع ایران در قبال شبه‌جزیره کریمه و دیگر مناطق جدیدی که به روسیه پیوستند، بر روابط تهران-مسکو و توسعه همکاری‌ها تأثیری ندارد.

به گزارش جماران؛ به نقل از فارس، سفیر مسکو می‌گوید که موضع ایران در قبال الحاق شبه‌جزیره کریمه و دیگر مناطق جدید به روسیه، بر روابط با تهران و توسعه همکاری‌ها تأثیری ندارد.

«الکسی دِدوف» سفیر مسکو در جمهوری اسلامی ایران بامداد پنجشنبه درباره موضع تهران نسبت به الحاق مناطق جدید به فدراسیون روسیه اظهار نظر کرد.

ددوف در مصاحبه با شبکه «ریانووستی» گفت که موضع ایران در قبال شبه‌جزیره کریمه و دیگر مناطق جدیدی که به روسیه پیوستند، بر روابط تهران-مسکو و توسعه همکاری‌ها تأثیری ندارد.

پیشتر «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با شبکه «تی‌آر‌تی وُرلد» گفته بود که تهران با وجود روابط عالی که با مسکو دارد، الحاق کریمه و چهار منطقه جدید به این کشور را به‌رسمیت نمی‌شناسد.

سفیر روسیه در ایران تاکید کرد که مسکو به خوبی از موضع تهران در این زمینه آگاه است و سخنان وزیر خارجه جمهوری اسلامی چیز جدیدی نیست.

طبق این گزارش، ددوف توضیح داد: «این [موضع] منافاتی با توافقات دوجانبه موجود در سایر زمینه‌ها ندارد. ما شاهد این هستیم که همکاری‌ها به شکل مفیدی در حال توسعه است و این عامل تاثیر منفی ندارد».

وی همچنین افزود: «ایران از همان ابتدای عملیات ویژه نظامی در اوکراین، مواضع متعادلی اتخاذ کرده و [حضرت] آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی بارها تاکید کرده‌اند که عامل اصلی این بحران، سیاست توسعه‌طلبی ایالات متحده و ناتو است».

اوایل مهر ماه سال جاری و بعد از کنترل نیروهای روسی بر چهار منطقه دونتسک، لوهانسک، زاپروژیا و خرسون در شرق و جنوب اوکراین، این مناطق با برگزاری همه‌پرسی به پیوستن به روسیه رأی دادند. پیش از آن هم شبه‌جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ با برگزاری همه‌پرسی از اوکراین جدا شده بود.

پیش از این، «دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه ضمن «معتاد» خطاب کردن مقام‌های کی‌یف، هشدار داد که حمله اوکراین به شبه‌جزیره کریمه به معنای حمله به روسیه و تشدید درگیری‌ها خواهد بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.