انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به سه بازدید در طی یکسال گذشته از زندان زنان گفت: موقعیت زندانیان در زندان زنان شبیه برخی از خوابگاهها بود. در این چند ماهه اخیر نیز دو بار بازدید داشتم و همه موارد را به مسئولان قضایی انتقال دادیم و در روز گذشته مسئولان قضایی اعلام کردند که تمام مواردی که ما اعلام کرده بودیم انجام شده و آمار زندانیان زنی که طی این چند ماه بازداشت شده اند کاهش پیدا کرده است.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: مسئولان قضایی اعلام کردند که تمام مواردی که ما اعلام کرده بودیم، انجام شده و آمار زندانیان زنی که طی این چند ماه بازداشت شده بودند، کاهش پیدا کرده است.
انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست خبری خود که ظهر امروز برگزار شد، گفت: بسیار خرسندیم که با بیانات مقام معظم رهبری روز زن را آغاز میکنیم.
وی با اشاره به برنامه های هفته ادامه داد: کنگره بانوان تاثیرگذار امسال برگزار می شود و انشالله در سطح بین المللی در سالهای بعد برگزار خواهد شد، از سه رویکرد زنان در این کنگره حضور دارند. اولین رویکرد جشنواره بانوی ایرانی در زمینه هنری، رویکرد دوم درخصوص دختران و رویکرد سوم در خصوص زنان تاثیرگذار بود، زنانی که توانسته اند در عرصه های مختلف فعالیت های فردی اجتماعی فرهنگی سیاسی تاثیرگذار باشند. راههای شناسایی این زنان از طریق مدیریت بانوان ادارات و استانداری در استانهای مختلف بوده و همچنین از طریق سایت که افراد تاثیرگذار در آن معرفی شده اند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دستگاهها نیز در این هفته برنامه های متعددی را به مناسبت روز و هفته بزرگداشت مقام زن برگزار خواهند کرد.
خزعلی خاطرنشان کرد: متاسفانه در جریانات اخیر استفاده ابزاری از زن صورت گرفت و تلاش کردند با کشته سازی به جهان القا شود و وجهه خوبی از زنان ایران به جهان ارائه نشد. پیشرفت های زنان در زمینه های مختلف به ویژه علمی بسیار خوب بوده است وضعیت سواد از ۳۵ درصد قبل از انقلاب به ۹۵ درصد رسیده است. حضور زنان در دانشگاهها افزایش پیدا کرده است در قبل از انقلاب ما تعداد سمن به این تعداد نداشتیم اما بعد از انقلاب ۲۷۰۰ سمن داریم که زنان یکی از اعضای اصلی و فعال در سمن ها هستند همچنین ۸۰۰ ناشر زن داریم و حضور زنان در همه عرصه ها پررنگ است اما منعکس نمی شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر زنان خانه دار با پرداخت حق بیمه می توانند بیمه شوند گفت: در خصوص بیمه زنان خانه دار آن چیزی که مطرح بوده این است که بخشی از حق بیمه را دولت عهده دار شود که هنوز محقق نشده و امیدواریم در سالهای آینده محقق شود البته برای زنان خانه دار روستایی که سه فرزند دارند بیمه زنان خانه دار محقق شده است. همچنین طرحی با نام خانه مولد در شورای عالی انقلاب فرهنگی داریم که امیدواریم محقق شود.
خزعلی خاطرنشان کرد: نرخ اشتغال زنان با نرخ تحصیلی زنان فاصله زیادی دارد یکی از مسائل که در کشور ما وجود دارد مسئله نفقه است و زن نان آور خانه محسوب می شود در بسیاری از کشورها زنان نان آور خانه هستند و این باعث اشتغال زنان می شود اما به هرحال باید زنانی که تحصیل کرده اند و مهارتی کسب کرده و تخصصی دارد باید بتوانند از آن استفاده کنند بنابراین باید انعطاف در نوع شغل ایجاد کنیم که زنان هم از تخصص خود استفاده کنند و هم به دیگر شئون زندگی برسند. در برنامه هفتم نظام واره شغلی را برای زنان در نظر بگیریم. البته این آمار ۱۶ درصد در خصوص اشتغال زنان آمار رسمی است و در بسیاری از موارد فعالیت اقتصادی زنان حضور دارند و در روستاها و شهرهای کوچک زنان حضور دارند که شاید در آمارها دیده نشوند.
وی درباره ۴ خبر مهم برای زنان گفت: مسئله مشاوره زوجین نوپا برای پیشگیری از طلاق، نظام واره شغلی زنان، تصویب برش آماری زن و خانواده که تصویب این امر به اجرای صحیح قانون های حمایتی و عدالت اجتماعی کمک میکند. همچنین کارگروه زن سلامت و امنیت به وضعیت زنان به ویژه در ادارات میپردازد.
خزعلی خاطرنشان کرد: خروج از کمیسیون مقام زن کاملا سیاسی بود و براساس دروغگویی های رسانه ای بود و ارعاب بود و اهداف سیاسی در پی آن وجود داشت.
وی با اشاره به سه بازدید در طی یکسال گذشته از زندان زنان گفت: موقعیت زندانیان در زندان زنان شبیه برخی از خوابگاهها بود. در این چند ماهه اخیر نیز دو بار بازدید داشتم و همه موارد را به مسئولان قضایی انتقال دادیم و در روز گذشته مسئولان قضایی اعلام کردند که تمام مواردی که ما اعلام کرده بودیم انجام شده و آمار زندانیان زنی که طی این چند ماه بازداشت شده اند کاهش پیدا کرده است.
صفاران معاون بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان درباره اصلاح بند ۳ ماده ۱۸ قانون گذرنامه گفت: معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری لایحهای را برای اصلاح ماده قانونی خروج زنان از کشور که منوط به اذن همسر است به کمیسیون سیاسی دفاعی دولت در تاریخ ۱۸ مرداد امسال ارایه داده است و پیگیر آن است.
خزعلی با اشاره به موضوع مهاجرت گفت: در این دولت تلاش شده است تا از مهاجرت جلوگیری شود.
خزعلی در پاسخ به سوالی مبنی بر آخرین تغییرات قانون حجاب و مجازاتهای تعیین شده برای آن با توجه به ارائه لایحه تعزیرات به دولت وبخشنامه اخیر دادستانی کل کشور به پلیس برای برخورد قاطع با کشف حجاب، اظهار کرد: متصدیان امر باید در این مورد نظر دهند و این امر در حیطه ما نیست. اجازه دهید پس از نهایی شدن، تصویب و اجرا اعلام کنند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص نشست با سردار رادان گفت: با سردار اشتری نشست سه ساعته داشتیم و قطعا با سردار رادان نیز خواهیم داشت.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری درباره اظهارات برخی مسئولان درباره زنان کم حجاب و اینکه دختر کم حجاب نیز دختر ما است، ادامه داد: اگر مسئولان ذکر میکنند دختر بی حجاب دختر ما است و مقام معظم رهبری نیز این امر را مطرح میکنند، از این جهت است که اعلام موضع صریح داشته باشند تا از افراط و تفریط ها خودداری کنیم. مساله حجاب مساله فرهنگی است و نباید این امر را تبدیل به مسالهای سیاسی کنیم.
خزعلی خاطرنشان کرد:باید مقیاسهایمان را با شاخص حضرت آقا هماهنگ و جامعه را از افراط و تفریطهایی که آن را به دو قطبی و رخنه هرج و مرج تبدیل کند، حفظ کنیم.
خزعلی درباره شنیده شدن مطالبات زنان در اعتراضات اخیر گفت: هر رویه ای باید متعادل و قانونی باشد و با هر گونه برخوردی که کرامت زنان را زیر سوال ببرد مخالف هستم و امیدواریم در اعمال قانون این موارد رعایت شود.