مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه قطعنامه کانادا درباره «وضعیت حقوق بشر در ایران» را به تصویب رساند.

به گزارش جماران؛ زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در خصوص این اقدام گفت: زنان ایرانی، باهوش، تحصیلکرده، فداکار و میهن دوست هستند، لذا نیازی نیست که کشورهای غربی خود را وکیل مدافع آنها بدانند و مدعیان دروغین حفاظت از زنان ایرانی باشند.

وی افزود: کشورهای بانی قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشر از همه امکانات خود از جمله ارائه آموزش اقدامات خرابکارانه و همچنین حمایت مالی و نظامی از گروه‌های تروریستی استفاده می کنند تا اعتراضات مسالمت آمیز را به خشونت بکشانند.  

ارشادی گفت: کشورها کانادا، ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و آلمان وجه مشترک همه آنها وحشیگری، سنگدلی، کشتار خودسرانه، نسل کشی، و پاکسازی قومی است. 

وی یادآور شد: در کانادا، کشف بیش از ۱۳۰۰ قبر بی نام و نشان در چهار مدرسه منطقه مسکونی، کل جامعه جهانی را شوکه کرده است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزرات امورخارجه در واکنش به تصویب قطعنامه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل، طرح این قطعنامه توسط کانادا با حمایت برخی کشورهای غربی و تکرار ادعاهای بی اساس مبتنی بر اطلاعات نادرست و تعمیم های غیرصادقانه را فاقد وجاهت قانونی و از اساس مردود دانست و تصریح کرد چنین اقدامات غیر سازنده ای نه تنها کمکی به ارتقای وضعیت حقوق بشر در سطح جهانی نمی کند، بلکه صرفا موجب استمرار توسل به کلیشه سازی های منفی و برچسب زنی سیاسی علیه کشورهای مستقل می گردد.

 

واکنش وزارت خارجه

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاش کشورهای غربی به استمرار پروژه ایران هراسی و بدنام سازی ایران گفت: این کشورها که سابقه طولانی در نقض سیستماتیک حقوق بشر داشته و مردم سراسر جهان تجربیات تلخ و گزنده ای از دخالت های آنان در خاطر دارند، در جایگاهی قرار ندارند که به دولت و مردم ایران توصیه های حقوق بشری داشته باشند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین با یکسویه و غیر واقع بینانه دانستن این قطعنامه، اقدام دولت کانادا و دیگر بانیان این قطعنامه که مصداق بارز سوء استفاده از مفاهیم و ارزش های متعالی حقوق بشری برای پیشبرد اغراض کوته بینانه سیاسی است را محکوم کرده و آن را فاقد مشروعیت و اعتبار دانست.

کنعانی افزود جمهوری اسلامی ایران نظام مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است و  همواره و همیشه در امر ارتقای حقوق بشر و عمل به تعهدات بین‌المللی خود  کاملا جدی بوده و آماده است تا بر اساس اصول متعالی خود در جهت ارتقاء جایگاه حقوق بشر در جهان گفتگو و  همکاری‌های سازنده ای را در چارچوب احترام متقابل، برابری و عدالت و انصاف و دور از اغراض سیاسی با تمامی ساز و کارهای مشروع بین المللی با کشورهای علاقمند به تحکیم و حمایت واقعی از حقوق بشر داشته باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.