حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی مدیر بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با بیان اینکه نباید از اصول قانون اساسی و رهنمودهای امام راحل دور شویم، اظهار داشت: از جمله آن اصولی که امام راحل بر آن تاکید داشتند مساله «وحدت» بود، وحدت بین همه افراد و اقوام، خصوصا شخصیت های ممتاز حوزوی و دانشگاهی و صاحبان فکر و اندیشه و مشارکت آنها؛ چرا که اگر بزرگان و شخصیت ها حضور نداشته باشند، نمی توانند در زمان بروز مشکلات و آسیب ها نقش آفرینی کنند!
به گزارش جماران؛ به نقل از شفقنا، مدیر بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء گفت: ما می خواهیم جامعه را آرام کنیم نه اینکه ساکت کنیم و آرامش جامعه نیز در عقلانیت و درایت است.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی، صبح امروز در پایان جلسه درس امروز خود (17 آبان ماه) بیان داشت: حوزه نگرش های منصحانه و آسیب شناسانه برای رفع مشکلات جامعه داشته و آنها را ارائه می نماید و این وظیفه تمامی حوزویان است و اگر این نگرش خیرخواهانه در حوزه وجود نداشته باشد و احیانا در جهت رفع مشکلات جامعه ارائه طریق ننماید، حوزه زنده و پویا نخواهد بود.
وی بیان داشت: گاهی ما در مقام اثبات نظام جمهوری اسلامی و اصول قانون اساسی و اصل ولایت فقیه و شخص «مقام معظم رهبری» و اصول و ارزش های انقلاب هستیم که ما در این مباحث پیش از دیگران و بیش از دیگران راجع به این مسائل صحبت کرده و تحلیل داده ایم و این نظام را بر اساس اصول حاکم بر آن و اصل مسلم ولایت فقیه، استوار دانسته ایم و در این موارد کسی نباید شک و تردیدی به خود راه دهد.
وی ادامه داد: ولی گاهی نگرش ما که اقتضای بعضی از مصاحبه ها و گفتگوها هست، نگرش آسیب شناسانه است و باید این گفتگوها را در همین ساحت دید که از جایگاه نصح و خیرخواهی و نگرش حوزوی و اندیشه دینی ارائه می شود و با چنین رویکردی دنبال و تحلیل کرد، انتظار این است که حرف هرکسی را واقعا خوب بفهمند، خوب بدانند و از هرگونه تفسیر به رأی و قضاوت بر اساس برداشت های غلط شخصی پرهیز نموده و مطلب و حرفی گفته نشود که در اصل «ما لا یرضی صاحبه» است.
وی بیان داشت: در نگرش های آسیب شناسانه که بسیاری از بزرگان و شخصیت ها نیز بازگو می کنند، در عین حالی که بر اصل نظام و قانون اساسی کشور توجه دارند، معتقدند باید دو کار برای برون رفت از مشکلات انجام شود: یکی اینکه منشأ آسیب ها شناسایی و دیگری اینکه راهکار لازم ارائه شود.
وی با بیان اینکه نباید از اصول قانون اساسی و رهنمودهای امام راحل دور شویم، اظهار داشت: از جمله آن اصولی که امام راحل بر آن تاکید داشتند مساله «وحدت» بود، وحدت بین همه افراد و اقوام، خصوصا شخصیت های ممتاز حوزوی و دانشگاهی و صاحبان فکر و اندیشه و مشارکت آنها؛ چرا که اگر بزرگان و شخصیت ها حضور نداشته باشند، نمی توانند در زمان بروز مشکلات و آسیب ها نقش آفرینی کنند!
وی اظهار داشت: یکی دیگر از اصولی که امام بر آن تاکید داشتند مساله «انتخابات» و رأی مردم بود که همواره باید توجه داشت تا آراء مردم به درستی دیده شود.
وی اظهار داشت: از دیگر مواردی که مورد توجه قرار دادیم، توجه به «عقلانیت» بود، بدین معنا که اگر مسائل و مشکلات با عقلانیت و درایت حل نشود آسیب ها، جدی تر خواهد شد، ما می خواهیم جامعه را آرام کنیم نه اینکه ساکت کنیم و آرامش جامعه نیز در عقلانیت و درایت است.
وی در پایان بیان داشت: امیدواریم این گونه مسائل برای روشن شدن اذهان جامعه مناسب باشد و نهایتاً هم به رفع خصومت ها و درگیری و منازعات بیانجامد و استقرار شایسته ای برای نظام جمهوری اسلامی ایران به همراه داشته باشد.