​جمیله کدیور فعال سیاسی و نویسنده کتاب «کالبدشکافی قدرت داعش»، در رشته توئیتی به شبهات رسانه‌های معاند پاسخ گفته و تحلیل خود از شماره جدید مجله داعش را نوشته است.

به گزارش جماران؛ بعد از حمله تروریستی چهارشنبه (4 آبان) به حرم حضرت شاهچراغ در شیراز و شهادت 15 تن از هموطنان، گروه تروریستی داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت. با این وجود، شبکه‌های فارسی زبان معاند و برخی کانال‌های تلگرامی با راه انداختن شبهاتی تلاش کردند که دخالت داعش در این حمله تروریستی را زیر سوال ببرند.

این تلاش رسانه‌هایی مانند ایران اینترنشنال که مستقیماً با بودجه دولت سعودی فعالیت می‌کند در حالی است که داعش در شماره جدید نشریه خود با نام النباء به تشریح عملیات تروریستی روز چهارشنبه پرداخته است. 

جمیله کدیور فعال سیاسی و نویسنده کتاب «کالبدشکافی قدرت داعش»، در رشته توئیتی به شبهات رسانه‌های معاند پاسخ گفته و تحلیل خود از شماره جدید مجله داعش را نوشته است که به شرح زیر است: 

_ شماره جدید النباء که توسط دیوان رسانه‌های داعش منتشر می‌شود، به تفصیل از حمله خود به شاهچراغ شیراز نوشته است. پس از حمله داعش، رسانه‌های فارسی وابسته به دولتهای عربی_غربی و افرادی در شبکه های اجتماعی در انجام حمله و اطلاعیه داعش شبهه کردند. بتدریج به برخی شبهات پاسخ دهم.

_ داعش میدان نبرد را گسترده تر از میدان جنگی دانسته و از رسانه به عنوان میدان نبردی که مجاهدین رسانه‌ای علیه دشمن می‌جنگند، تعریف کرده است. النباء ارگان رسمی و از معدود بازمانده های رسانه‌های متعدد داعش در سال‌های بعد از فروپاشی خلافت دولت اسلامی است.

_ شبهاتی که عنوان شده: استناد به گفته شهید سلیمانی مبنی بر پایان داعش، شبهه در اطلاعیه صادره داعش، شبهه در ادبیات اطلاعیه، شبهه در تاریخ اطلاعیه، شبهه در شخص عامل عملیات شاهچراغ، هر چند خلافت سرزمینی داعش در عراق و سوریه در سال 2017 پایان یافت، ولی تا زمانی که بستر فعالیت گروه‌هایی همچون داعش برقرار است، جذابیت ایدئولوژی داعش برای نیروگیری و فعالیت تروریستی برقرار است. 

_ داعش با پیروی از استراتژی جنگ مستمر و مداوم، حملات ضربتی، عملیات انغماسی، بمب گذاری های انتحاری، بی‌ثبات سازی، فعالیت‌های تروریستی، و بهره گیری از فضاهای ملتهب و پر تنش و ضعف قدرت مرکزی، حضور و قدرت خود را به رخ می‌کشد. 

_ رسانه ها و فعالین رسانه‌ای وابسته سعی کردند تاریخ و ادبیات اخبار مرتبط با عملیات تروریستی شاهچراغ را با تمسک به خبری فیک تحلیل کنند. در تصویر گزارش النبا می‌بینید اشاره به کلماتی چون مجوسی، شرکی، رافضه، نوع عملیات (انغماسی) تاریخ عملیات (1ربیع الاخر) در منطقه فارس شده است.

_ شبهه کرده‌اند که سابقه نداشته با این سرعت داعش خبر از عملیات خود دهد. رد این مدعا، حمله تروریستی سال 1396 داعش به مجلس است که از محل عملیات فیلم ارسال کردند که همان فیلم، از عوامل فیلتر شدن تلگرام در ایران بود. به موازات آن همزمان خبرها در اعماق و ناشر منتشر شد.

_ بعد از عملیات تروریستی روز چهارشنبه داعش در شاهچراغ چند خبر منتشر شد. خبر رسمی که مورد توجه رسانه ها قرار نگرفت و خبری پر از اشتباه که همان خبر مبنای تحلیل و تشکیک رسانه ها و فعالان سیاسی شده است تا در انتساب عملیات به داعش خدشه و آنرا منتسب به حکومت کنند.

_ خبر نخست، فیک و با منبع نامعلوم، با تاریخ 30 ربیع الاول و عنوان ولایت فارس بود،که مبنای تحلیل رسانه‌ها شد. تاریخ و عنوان ولایت فارس در آن اشتباه بود. خبر خلاصه و تفصیلی ارگان‌های رسمی داعش تاریخ اول ربیع‌الاخر دارد که این دو رسما توسط خبرگزاری‌های ناشر و اعماق منتشر شد.

 

02

 

_ از جمله شبهات دیگر، استفاده از اهواز به جای احواز بود. همانگونه که ادبیات بی‌بی‌سی یک هوا با ادبیات سعودی_نشنال متفاوت است، داعش هم در رسانه‌هایش متناسب با مخاطب و سیاست رسانه‌ای از ادبیات متفاوت بهره برده؛ مثلا اعماق از اسامی اصلی به جای اسم ولایت های جدید استفاده می‌کند.

_ در مورد عبارت انغماسی بیانیه داعش شبهه کردند و انغماسی را به معنی انتحاری گرفتند و چون تروریست کمربند انفجاری نداشت، بیانیه را زیر سوال بردند. درحالیکه در عملیات انغماسی معمولا فرد یا افراد در مقابل دشمن قوی‌ سعی می‌کنند تا آخرین لحظه با ایجاد تلفات بالا، کشتار و تخریب کنند.

_ اگر با بیانیه ها و اخبار و گزارش های منتشره داعش در رسانه‌های رسمی‌اش آشنا بودند، شبهه "قالت مصادر امنیة لوکالة اعماق" و "اوضحت المصادر" را مطرح نمی‌کردند. بسیاری از اخبار داعش در مناطقی که رسما حضور ندارد، مبتنی بر منابع خبری منتشر شده و امر عجیبی نبوده و نیست.

_ از شبهات دیگری که بدان استناد شده، پیام مجعول دیگریست مبنی بر اینکه "سربازان خلافت همزمان با چهلمین روز قتل مهسا امینی و در راستای گرفتن انتقام مظلومینی که توسط حکومت رافضی‌ها در اعتراضات به این قتل کشته شدند، بوده است". مطلبی که در ارگان اصلی داعش النباء نیامده.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.