عزت‌الله ضرغامی خاطرنشان کرد: اما چیزی که مورد انتقاد من قرار گرفته شیوه‌های امر به معروف و نهی از منکر است که بعضی‌ها اتخاذ می‌کنند، این را همه قبول دارند که این‌ها نه تنها دعوتی به امر به معروف نیست و نه تنها نهی از منکر نیست بلکه خود این روش‌ها بالاترین منکر است و آثار منفی به خصوص در مورد بدبین کردن مردم نسبت به اساس دین دارد.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، عزت‌الله ضرغامی درباره اظهار نظرش در خصوص رویه امر به معروف و نهی از منکر در توئیتر شخصی‌اش که واکنش نمایندگان مجلس را به همراه داشت، گفت: مجموعه توئیت‌هایی که در هفته‌های اخیر زدم نشان دهنده منظومه دقیقی از مواضع من است و مسئله جدیدی هم نیست. سال‌هاست آسیب‌شناسی دقیقی از مسائل اجتماعی و سیاسی دارم و سعی می‌کنم آنها را به نحو مقتضی برای حل مشکلات کشور و باز شدن بعضی از گره‌ها استفاده کنم و تاثیرات خودش را در طول این سال‌ها داشته است.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: توئیت آخرم درباره  امر به معروف و نهی از منکر بود که یکی از  نمایندگان محترم تذکری داد ولی بسیاری از نمایندگان هم در تماسی که با خود من داشتند، چه به صورت مستقیم، حضوری، تلفنی و چه از طریق معاون پارلمامی به من اطلاع دادند که مواضع شما در این موارد کاملا مورد تائید ماست و ما متوجه اصل منظور شما هستیم و اگر یک فرد یا تعداد معدودی متوجه نشدند، احتمالا توضیحات بعدی شما را نخوانده‌اند و آن دیگر به عنوان نظر مجلس تلقی نمی‌شود. از این نظر به نظر من حتی لازم نبود پاسخ دهیم؛ البته پاسخی را هم تنظیم کرده بودیم برای برادر عزیزی که پشت تریبون عنوان کردند ولی بعد دیدم لازم نیست براساس قانون حتی بگویم از تریبون خوانده شود. همان‌قدر که افکار عمومی متوجه این منظور هست و بسیاری از نمایندگان با تماس‌های‌شان گفتند کخ ما مطلب شما را فهمیدیدم، درست است و کفایت می‌کرد. 

ضرغامی با بیان این‌که امر به معروف و نهی از منکر جزو ضروریات و بدیهیات است، عنوان کرد: امر به معروف و نهی از منکر اگر به درستی در جامعه پیدا شود، بسیاری از مشکلات و گره‌های جامعه حل می‌شود. امر به‌ معروف و نهی از منکر غیر از این‌که جزو واجبات است، اصلا به لحاظ عقل و منطق وجود آن به طریق صحیح خود می‌تواند رافع بسیاری از مشکلات شود. بارها و بارها کتاب عنصر امر به معروف و نهی از منکر شهید مطهری را تدریس کردم و مواضع شهید مطهری را در جاهای مختلف به عنوان یک کارشناس آثار این شهید تبیین کرده‌ام.

وی در ادامه  تاکید کرد: نقش امر به معروف و نهی از منکر در طول تاریخ غیرقابل انکار است، بنابراین کسانی که بدون توجه به بحث‌های قبلی من حتی توئیت‌های قبلی فقط از یک جمله‌ای که با ادبیات کنایه بر اساس انعکاس قرینه‌ای که در آن توئیت وجود داشت و معلوم شد کدام امر به معروف و نهی از منکر را می‌گویم قضاوت کردند، قضاوت‌شان قضاوت کاملی نبود. هرچند توضیحات بعدی من ضروری نبود اما بعضی از دلسوزان گفتند که یک توضیح جدیدی شما بدهید که معلوم شود نگاه شما چیست. علیرغم اینکه شاید ضروری نبود من توضیح بعدی را دادم و همین نکات را گفتم شاید فقط اگر مقاله «امر به معروف و نهی از منکر واجب فراموش شده من و تو» را در صفحه اینستاگرام مطالعه کنند، متوجه  شوند موضع من نسبت به امر به معروف و نهی از منکر چیست.

وی خاطرنشان کرد: اما چیزی که مورد انتقاد من قرار گرفته شیوه‌های امر به معروف و نهی از منکر است که بعضی‌ها اتخاذ می‌کنند، این را همه قبول دارند که این‌ها نه تنها دعوتی به امر به معروف نیست و نه تنها نهی از منکر نیست بلکه خود این روش‌ها بالاترین منکر است و آثار منفی به خصوص در مورد بدبین کردن مردم نسبت به اساس دین دارد. این که کسی در ظاهر روشی را اتخاذ کند اما در اصل نداند معروف هست یا نیست؟ یا روشی که  خودش به عنوان یکی از منکرات شناخته می‌شود به کار گیرد حتما هیچکس قبول ندارد من هم یک نفر از آن هیچکس هستم.

ضرغامی درباره انتقادش به ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: همیشه به ستاد امر معروف نقد دارم. معتقدم بعد از همه ناآرامی‌ها در کف خیابان، مصاحبه‌هایی صورت گرفت و برخی مقامات رسمی دوباره جملاتی می‌گویند که هیچ مقرون به صواب نیست. همه نیروهای ولایی و دلسوز جامعه نه منتقدان سیاسی و اجتماعی، حتی دلسوزان هم فکر و هم خط دوستان همه در میدان حاضر می‌شوند و به شدت صحبت‌های این چنینی را نقد می‌کنند و من هم در توئیتم نقد کردم، همه این مسئله را می‌گویند که این امر به معروف و نهی از منکر را نیاز نداریم چرا که تاثیراث، تاثیرات منفی است. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.