وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که در حاشیه نشست ناتو در بروکسل، بیانیهای را درباره طرح به اصطلاح سپر آسمان اروپا با همکارانش امضا میکند.
به گزارش جماران؛ پانزده کشور اروپایی روز پنجشنبه اعلام کردند که برای محافظت از قاره اروپا، به طور مشترک سامانه های دفاع هوایی را به موجب یک طرح ابتکاری جدید تحت عنوان سپر آسمان اروپا تهیه و خریداری می کنند.
طبق گزارش یورونیوز، آلمان که پیشگام این پروژه است، خرید این سامانه ها را برای محافظت در برابر موشک های دوربرد و میان برد و با برد نزدیک هماهنگ می کند.
کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان روز پنجشنبه بر حمایت این کشورها از یکدیگر در قالب این پروژه تاکید کرد و آن را پروژه برد – برد برای کشورهایی دانست که شریک آن هستند.
۱۴ کشور شریک این طرح شامل بلژیک، بلغارستان، چک، استونی، آلمان، مجارستان، لتونی، لیتوانی، هلند، نروژ، اسلواکی، اسلونی، رومانی و انگلیس از اعضای ناتو هستند. فنلاند نیز که درخواست عضویتش در ائتلاف ناتو در دست بررسی است، پانزدهمین کشور به شمار می رود.
این خبر تنها ساعاتی پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر تحویل سامانه های دفاع هوایی انگلیس و فرانسه به اوکراین مخابره شد.
به گفته وزیر دفاع آلمان، سیستم هایی که احتمالا خریداری می شود، عبارت است از سیستم IRIS-T ساخت آلمان، سیستم پاتریوت آمریکا و سیستم آرو ساخت رژیم صهیونیستی که برای خنثی کردن تهدیدهای دوربرد طراحی شده است.
«میرچا جوانا» معاون دبیرکل ناتو ضمن استقبال از این طرح ابتکاری، اعلام کرد که این تعهد در حال حاضر به دلیل حملات موشکی روسیه در اوکراین، حائز اهمیت است.
وی یادآور شد که این سیستم ها، توان ناتو در دفاع از خود در برابر تهدیدهای موشکی و هوایی را افزایش می دهد.
حمله روسیه به اوکراین باعث شده است متحدان ناتو، تجهیزات بیشتری از جمله جت های جنگنده، کشتی های جنگی و نیروهای نظامی را روانه جناح شرقی این ائتلاف کنند.
رهبران ناتو همچنین تصمیم گرفته اند شمار نیروهای خود در حال آمادگی بالا را به ۳۰۰ هزار نفر در سال آینده افزایش دهند و روسیه را تهدید اصلی برای این ائتلاف نامگذاری کنند.
رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفند ۱۴۰۰ با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن نیز در ۵ اسفند/۲۴ فوریه آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد.