در تازه‌ترین مورد از خشونت طالبان علیه شیعیان، نیروهای طالبان یکی از ساکنان استان دایکندی در مرکز افغانستان را «به شکل گروهی» شکنجه کرده‌اند.

به گزارش جماران؛ شفقنا نوشت: با گذشت یک سال از تسلط طالبان بر افغانستان، فشارها بر شیعیان هزاره در بخش‌های مختلف این کشور همچنان ادامه دارد و نیروهای طالبان به بهانه‌های مختلف، اقدام به شکنجه و بازداشت آنها می‌کنند.

در تازه‌ترین مورد، نیروهای طالبان یکی از ساکنان استان دایکندی در مرکز افغانستان را «به شکل گروهی» شکنجه کرده‌اند.

 

جنایت طالبان علیه شیعیان افغانستان تمامی ندارد (3)

 

بر اساس گزارش منابع محلی، این فرد که نعمت الله نام دارد، از ساکنان منطقه «القان» شهرستان استان دایکندی است.

او چهار روز پیش مانع حمام نیروهای طالبان در یک چشمه آب در نزدیکی محل زندگی‌اش شده بود و به همین دلیل توسط نیروهای این گروه بازداشت و شکنجه شده است.

به گفته منابع محلی، نعمت الله زیر شکنجه گروهی نیروهای طالبان بیهوش شده و در حالت بیهوشی به بیمارستان انتقال داده شده است. او چند روز در بیمارستان تحت مراقبت بوده است.

شکنجه شیعیان هزاره در استان دایکندی توسط نیروهای طالبان تازگی ندارد. چندی قبل در شهرستان ناوه میش استان دایکندی یک نظامی پیشین زیر شکنجه نیروهای طالبان، جان داد.

بازداشت‌های خودسرانه

سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان از زمان تسلط طالبان بر این کشور گفته بود که نیروهای طالبان در موارد متعدد گروه‌های مختلف قومی و مذهبی را به صورت خودسرانه بازداشت و شکنجه کرده است.

اما بازداشت‌های خودسرانه نیروهای طالبان در مناطقی که محل سکونت شیعیان هزاره است، بیشتر از سایر مناطق افغانستان بوده است.

منابع محلی گفتند که هفته گذشته، نیروهای طالبان در شهرستان «کیتی» استان دایکندی سه عضو مرد یک خانواده را بازداشت کردند و از آنها خواستار اسلحه بودند.

 

جنایت طالبان علیه شیعیان افغانستان تمامی ندارد (2)

 

به گفته این منابع، با پادرمیانی متنفذین محلی، آنها دو نفر از افراد بازداشت شده را آزاد کردند و اما از بازداشت یک نفر دیگر خودداری کردند.

منابع مردمی گفته‌اند که نیروهای طالبان افراد زیادی را در این شهرستان به صورت خودسرانه و بدون دلیل بازداشت می‌کنند و از آنها می‌خواهند که برای طالبان اسلحه بیاورند.

آنها همچنین افراد بازداشت شده را شکنجه و تحقیر و توهین می‌کنند و در نهایت آنها را مجبور می‌کنند که در بدل آزادی شان به مسئولان طالبان جریمه نقدی بپردازند.

همچنین، منابع مردمی از شهرستان «جاغوری» استان غزنی گفته‌اند که طالبان در این شهرستان به بهانه‌های مختلف و به صورت «انتقامجویانه» بزرگان و متنفذین این شهرستان را بازداشت می‌کنند و از آنها سلاح می‌خواهند.

به گفته این منابع، طالبان با اشاره به تهاجم چند سال قبل خود به شهرستان جاغوری، از بزرگان این شهرستان می‌خواهند که اسلحه‌های که در آن جنگ استفاده شده است را تحویل بدهند.

این در حالی است که مقامات طالبان همواره بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه‌های غیرقانونی نیروهای خود را رد کرده‌اند و گفته‌اند که آنها از فرمان «عفو عمومی» رهبر شان، مطابعت می‌کنند.

بی‌سرنوشتی آوارگان شیعه

با وجود اینکه حدود دو ماه از تهاجم نیروهای طالبان به شهرستان شیعه‌نشین بلخاب در استان سرپل در شمال افغانستان می‌گذرد، اما هزاران آواره هنوز در کوه‌ها و دره‌ها بسر می‌برند.

در پی تهاجم نیروهای طالبان به شهرستان بلخاب استان سرپل، بر اساس آمار سازمان ملل متحد، 27 هزار نفر به دلیل ترس از انتقامجویی نیروهای طالبان، آواره شدند.

 

جنایت طالبان علیه شیعیان افغانستان تمامی ندارد (1)

 

اما منابع مردمی می‌گویند که شمار آوارگان بیشتر از 50 هزار نفر است که اکثر آنها زنان، کودکان و مردان کهن سال هستند.

بیشتر آوارگان بلخاب در مناطق مرزی بین این شهرستان و استان بامیان بسر می‌برند و ادعا می‌کنند که طالبان مانع کمک‌رسانی به آنها می‌شوند.

به گفته این آوارگان، نیروهای طالبان به نهادهای امداد رسانه هم از مسیر شهرستان بلخاب و هم  از مسیر استان بامیان، اجازه کمک‌رسانی به آنها را نداده است.

علاوه بر این، طالبان مانع بازگشت این آوارگان به خانه‌های شان شده‌اند و شماری از خانه‌های ساکنان این شهرستان را تبدیل به مقر نظامی کرده‌اند.

آوارگان بلخاب اکنون در بی‌سرنوشتی مطلق بسر می‌برند؛ نه طالبان به آنها اجازه بازگشت به خانه‌های شان را می‌دهند و نه اجازه کمک رسانی را.

نهادهای امداد رسان بین المللی تاکنون به وضعیت آوارگان بلخاب توجه جدی نکرده‌اند و بر طالبان فشارهای لازم را وارد نکرده‌اند تا مانع کمک‌رسانی به این آوارگان نشوند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
10 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.