فریدون عباسی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی و نماینده مجلس فعلی، گفت: اخبار آن طرف را نگاه میکنیم که میگوید مذاکرات در خصوص بازگشت به برجام در حال انجام است. اخبار ما نیز میگوید مذاکرات رفع تحریم صورت میگیرد. یعنی عنوان مذاکرات هم مشخص نیست. آیا مذاکرات رفع تحریم است یا مذاکرات بازگشت به برجام است؟ این موضوع خیلی بر روی متن مذاکرات تاثیر میگذارد. حداقل یکی باید در رسانهها درباره این موضوع صحبت کند که ما به چه مذاکرهای میرویم و محتوای آن چه هست؟
به گزارش جماران؛ به نقل از ایسنا، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، تاکید کرد: مردم باید در جریان مذاکرات هستهای قرار گیرند تا متوجه شوند ایران درخواست غیرمنطقی ندارد بلکه این طرفهای مقابل هستند که بی منطق بوده و صرفا خواستار بازگرداندن ایران پای قراردادی هستند که هیچ عایدی برای کشور نداشته است.
فریدون عباسی با اشاره به از سرگیری روند مذاکرات هستهای در وین، بیان کرد: یکی از مسائلی که در حوزه مذاکرات هستهای با آن مواجه هستیم و در ۸ سال دولت گذشته نیز وجود داشت این است که کسی نمیداند دقیقا در این مذاکرات چه گفته میشود؟ احتمالا به مقامات بلند پایه کشور و اعضای شورای عالی امنیت ملی این اطلاعات داده میشود.
وی ادامه داد: در دولت قبل که اطلاعاتی به ما داده نشد و بعد به ما میگفتند نتوانستیم شروطی که برای اجرای برجام لازم است را در مذاکرات پیش ببریم.
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در ادامه مدعی شد: اتفاقی که در کشور رخ داد، این است که عدهای به عنوان گروه مذاکره کننده انتخاب شدند، ولی وقتی به مذاکرات میرفتند گافهای زیادی داشتند، متنی را امضا میکردند که خودشان هم درست نخواندند، این رویه را ما در ۸ سال گذشته شاهد بودیم. اما امروز نیز ما هرچه میگوییم شما در این مذاکرات درباره چه چیزی صحبت میکنید پاسخ دقیقی نمیشنویم.
مذاکره برای بازگشت به برجام یا رفع تحریم ها؟
نماینده کازرون در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اخبار آن طرف را نگاه میکنیم که میگوید مذاکرات در خصوص بازگشت به برجام در حال انجام است. اخبار ما نیز میگوید مذاکرات رفع تحریم صورت میگیرد. یعنی عنوان مذاکرات هم مشخص نیست. آیا مذاکرات رفع تحریم است یا مذاکرات بازگشت به برجام است؟ این موضوع خیلی بر روی متن مذاکرات تاثیر میگذارد. حداقل یکی باید در رسانهها درباره این موضوع صحبت کند که ما به چه مذاکرهای میرویم و محتوای آن چه هست؟
خواسته طرفهای برجامی چیست؟
عباسی در ادامه تاکید کرد: باید روشن شود ما به دنبال رفع کدام تحریمها هستیم؟ تحریمهای بانکی، نفتی، کشتیرانی یا سایر موارد؟. ما میخواهیم تحریم فروش نفت را برداریم یا تحریم بانک مرکزی را برداریم؟ باید مشخص شود اولویت ما در این مذاکرات چیست؟ اگر تیم مذاکره کننده ما در این حوزه مذاکرات را دنبال کند خیلی خوب است. حال سوال این است که طرف مقابل چه میگوید. طرف مقابل میگوید شما به برجام بازگردید یعنی قانون اقدام راهبردی مجلس را بگذارید کنار و بازگردید به برجامی که سال ۹۴ امضا کردید و چیزی گیر شما نیامد. قاعدتا این درخواست غیر منطقی است.
وی گفت: تیم مذاکره کننده ما نباید اصلا درخصوص بازگشت به برجام صحبت کند، ما در برجام بودیم، ولی عایدی نداشتیم. تکالیف متعددی برای ما نوشتند و ما نه تنها همه آن تکالیف را اجرا کردیم بلکه اضافه بر آن هم اجرا کردیم.
مردم باید بدانند طرفهای برجامی بی منطق هستند
عباسی خاطرنشان کرد:، ولی آیا تحریمها همان فردا امضای برجام برداشته شد؟ پاسخ خیر است. آن وقت رئیس جمهور آن دوره میگوید اگر در اسفند ۹۹ گذاشته بودند من مسئله را حل کرده بودم. یکی نیست با صدای بلند به ایشان بگوید اگر شما مسئله حل کن بودی ۸ سال کشور دستت بود و این همه یکه تازی کردی، اما هیچ عایدی برای کشور نداشتید. حال میگویید اگر مصوبه مجلس نبود در اسفند ۹۹ مذاکرات به نتیجه رسیده بود. متاسفانه همین امروز نیز دقیق گفته نمیشود مذاکره در خصوص چیست؟
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی افزود: اگر مذاکرات در خصوص رفع تحریم است واضح به مردم بگویید که این موضوع را مطرح کردیم و طرف مقابل چه جوابی داده است؟ مردم باید بدانند که طرفهای مقابل بی منطق هستند. آنگاه مردم نمیروند از رسانههای خارجی اطلاعات غلط بگیرند.