آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی در پیامی به مناسبت آغاز ماه محرم 1444 قمری تاکید کرد: اگرچه نابسامانی‌های اقتصادی و گرانی‌های افسارگسیخته به شدت مردم را رنج می‌دهد و همان‌طور که مکرراً متذکر شده‌ایم، لازم است متولیان امر نسبت به بهبود اوضاع معیشت مردم و مهار گرانی و تورم تلاش مضاعف کنند، ولی این مسائل نباید شور عزاداری‌های حسینی را تحت الشعاع قرار داده، از حرارت آن بکاهد. توصیه می‌کنم که همگان دست به دست هم داده، بر شکوه و عظمت این مراسم بیفزایند.

به گزارش جماران؛ آیت الله العظمی مکارم شیرازی در پیامی به مناسبت آغاز ماه محرم 1444 قمری توصیه هایی به عزاداران، خطبا، مداحان و متولیان هیئت های مذهبی کردند.

متن پیام مرجع تقلید شیعیان به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا اباعبدالله وعلی الأرواح التی حلّت بفنائک

ماه محرم، ماه عزاداری سرور و سالار شهیدان یکی از سرمایه‌های عظیم جهان تشیّع بلکه جهان اسلام است. ماهی که باید مسلمانان با الهام از عاشورای حسینی و در ظلّ عنایات آن حضرت، راه نجات از یوغ ستمگران را پیدا کنند و با شعار «هیهات منا الذله»، راه و رسم تقوا، آزادگی، جوانمردی، شجاعت و عدالت را  بیاموزند.

اکنون و در آستانه‌ی این ماه غم‌بار و جان‌سوز لازم است نکاتی چند را خدمت همه‌ی عزیزان یادآور شوم:

نخست: ضروری است ضمن رعایت مسائل بهداشتی، مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام باشکوه‌تر از هر سال و با شور و شعور حسینی برگزار گردد و هر یک از عاشقان آن حضرت به قدر توان خود در اقامه‌ی فرهنگ عاشورایی خدمت نماید.

دوم: سزاوار است خطبای محترم تنها به توصیف واقعه‌ی تاریخی عاشورا بسنده نکنند بلکه با بیان ریشه‌ها، انگیزه‌ها، رویدادها و پیامدهای نهضت امام حسین علیه السلام مخصوصاً جوانان را با اهداف عالی و مقدس این حادثه بزرگ که همان مبارزه حق در برابر باطل بود، آشنا سازند.

سوم: به مداحان محترم و مخلص نیز توصیه می‌کنم ضمن بیان حماسه‌ها و رشادت‌های سالار شهیدان و دیگر شهدای مظلوم کربلا و توسل به امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف، بر آگاهی مردم بیفزایند و از اشعار موهن یا غلوّآمیز و یا سبک‌های نامناسب بپرهیزند و جلوی انحرافات احتمالی را بگیرند.

چهارم: عزاداران محترم و عاشقان اباعبدالله الحسین علیه السلام شایسته است از کارهایی که موجب وهن مذهب می‌گردد، جداً خودداری نمایند تا بهانه به دست مغرضان و دشمنان اهل بیت علیهم السلام ندهند.

پنجم: متولیان هیئات مذهبی ضمن پرهیز از اسراف با برگزاری ساده مجالس و مراسم پرخیر و برکت عزای حسینی، خلوص نیّت را بر هر چیز ترجیح دهند، اوقات نماز را محترم بشمارند تا مشمول تفضّلات الهی و عنایات خاصه‌ی آن حضرت گردند.

ششم: بی‌شک یکی از آموزه‌های مهم قیام امام حسین علیه السلام احیای دو فریضه‌ی فراموش‌شده‌ی امر به معروف و نهی از منکر و همچنین تعلیم و تربیت اسلامی است که حضرت در راه رسیدن به آن، خون پاک خویش و یارانش را نثار کرد. اگر این ارزش‌ها با رعایت ادب اسلامی و بدون هرگونه توهین در سطح جامعه به صورت فرهنگ عمومی درآید، بسیاری از مفاسد اخلاقی و اجتماعی همچون بدحجابی و امثال آن چاره‌جویی خواهد شد، و البته یکی از وظایف مجالس عزاداری خنثی سازی نقشه‌های شوم و سمپاشی‌های دشمنان در ایجاد همین معضلات اخلاقی است.

هفتم: اگرچه نابسامانی‌های اقتصادی و گرانی‌های افسارگسیخته به شدت مردم را رنج می‌دهد و همان‌طور که مکرراً متذکر شده‌ایم، لازم است متولیان امر نسبت به بهبود اوضاع معیشت مردم و مهار گرانی و تورم تلاش مضاعف کنند، ولی این مسائل نباید شور عزاداری‌های حسینی را تحت الشعاع قرار داده، از حرارت آن بکاهد. توصیه می‌کنم که همگان دست به دست هم داده، بر شکوه و عظمت این مراسم بیفزایند.

در پایان از همه عزاداران و ارادتمندان سید و سالار شهیدان می‌خواهم که برای سلامتی و تعجیل در فرج بقیه الله الاعظم ارواحنا له الفداء و همچنین حل گرفتاری‌ها و مشکلات جوامع اسلامی دست به دعا بردارند و همگان از خداوند بخواهیم که به برکت عزاداری و اشک بر مصائب سید الشهداء و شهدای کربلا علیهم السلام، خیر و برکت و توفیقات خاصّه خویش را برای امت اسلامی و به ویژه مردم شریف و مؤمن ایران عنایت فرماید.

والسلام علیکم و رحمه الله

قم – ناصر مکارم شیرازی

7 مردادماه 1401ش

29 ذی الحجه 1443ق

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.