آیت الله یثربی استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم استفاده از خطبای بادانش و مطلع و همچنین «اخلاص» در عزاداری را به متولیان و دست اندرکاران هیئات مذهبی کاشان توصیه و خاطرنشان کرد: مجلس روضه حضرت اباعبدالله الحسین نباید محل خودنمایی و چشم و همچشمی و ابزار تفرقه و جدایی بین شیعیان و محبین اهل بیت باشد، بلکه باید وسیله وحدت شیعیان قرار گیرد.
به گزارش جماران؛ به نقل از شفقنا، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم گفت: مجلس روضه حضرت اباعبدالله الحسین نباید محل خودنمایی و چشم و همچشمی و ابزار تفرقه شیعیان و محبین اهل بیت(ع) باشد، بلکه باید وسیله وحدت شیعیان قرار گیرد.
آیت الله یثربی در آستانه ماه محرم، در جمع شمار زیادی از متولیان و دست اندرکاران هیئات مذهبی کاشان اظهار داشت: بنا بر روایات، کسانی که پرچم و مجلس حزن و عزای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را اقامه کنند، روز قیامت موعد شادی و سرور آنان خواهد بود و چشمشان به جمال اهل بیت علیهمالسلام روشن خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه ذکر و یاد نام حضرت سیدالشهداء (ع) نباید در تمام ایام سال فراموش شود، افزود: اینکه در پنج وعده نماز بر تربت امام حسین علیهالسلام سجده میکنیم، اینکه نماز مسافر در کربلا کامل است، اینکه برای ذکر با تسبیح تربت کربلا ثواب و پاداش در نظر گرفته میشود و حتی در دست داشتن چنان تسبیحی ثواب ذکر را دارد، اینکه هنگام نوشیدن آب شایسته است بر آن حضرت سلام عرضه شود اینکه روایت است کام طفل را با تربت کربلا باز کنید، اینکه شایسته است گونهی میت بر تربت نهاده شود، همه و همه از مصادیق و اسرار الهیِ زنده بودن یاد و نام و حضور حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام در سراسر زندگی همه ماست.
استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان اینکه عزاداری و سوگواری بر مظلومیت سیدالشهداء علیهالسلام، هیچگاه نباید تعطیل شود خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته و هنگام شیوع کرونا که اکثر تجمعات تعطیل بود، پرچمهایی که برافراشته شد و عزاداریهایی که با رعایت اصول بهداشت همراه شد حقیقتا به شهر ما عزّت داد.
او با اشاره به آغاز سنّت عزاداری بر شهادت مظلومانه حضرت اباعبدالله الحسین (ع)از زمان امام سجاد (ع) خطاب به مسئولین هیئتهای مذهبی یادآور شد: عزادار را مخصوصا در تاسوعا و عاشورا اطعام کنید چرا که سنت امام زینالعابدین (ع) است و خود ایشان در تدارک تهیه اطعام مجلس سوگواری شهادت پدر بزرگوارشان بودند.
آیت الله یثربی با بیان اینکه ضرورت بپاداشتن سوگواری عاشورا در کلام و بیان اهل بیت علیهمالسلام به روشنی قابل مشاهده است خاطرشان کرد: در زیارت جوادیّه که منتسب به فرزند امام رضا علیهالسلام است، ایشان خطاب به پدر خویش میگویند «ای کسی که اندوه و ماتم [شهادت مظلومانۀ جدّت در] کربلا را تهییج کردی».
وی با تاکید بر این که خداوند اگر فلاح و رستگاری بندهای را طالب باشد، دوست داشتن و محبت حضرت امام حسین علیهالسلام را در بطن و دل او قرار میدهد، افزود: نه فقط تنها دوست داشتن، بلکه خداوند، چنان تقدیر می کند که شوق زیارت حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام را در دل آن بنده قرار میدهد.
استاد حوزه علمیه سپس با ذکر روایتی از امام صادق (ع) در توصیف زائر حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام، یادآور شد: بنا به فرمودهی آن امام معصوم، آن زائر برای رسیدن به ما صرف مال میکند، جسم و جان خویش را به خطر میاندازد، طالب شادی جدّ ما حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله است و میخواهد غیظ و خشم دشمنان ما را افزون کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: معاویه بن وهب از یاران امام صادق علیهالسلام نقل میکند، روزی بر آن حضرت وارد شدم و در حالی که پس از نماز، اشک بر صورت ایشان جاری بود، در دعا از خداوند میخواستند بر آن زائر و عزادار جدم که سختیها را تحمل میکند و اشک او با شنیدن نام ما جاری میشود و کسانی که با یاد ما ضجّه میزنند و بیتاب میشوند، رحمت فرماید و در ادامه آن زائر را به خداوند میسپارد تا خود آن حضرت در قیامت، آنها را ملاقات کند.
آیت الله یثربی با بیان این که در روایات آمده گریه بر شهادت حضرت اباعبدالله، گناهان بزرگ را از بین می برد افزود: این نه تشویق به استمرار گناه کردن، بلکه به معنی آن است که ارزش گریه و اشک بر مظلومیت حضرت سیدالشهداء چنان است که عزادار مخلص آن حضرت، پس از آن گرد گناه نمیرود.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود، استفاده از خطبای بادانش و مطلع و همچنین «اخلاص» در عزاداری را به متولیان و دست اندرکاران هیئات مذهبی کاشان توصیه و خاطرنشان کرد: مجلس روضه حضرت اباعبدالله الحسین نباید محل خودنمایی و چشم و همچشمی و ابزار تفرقه و جدایی بین شیعیان و محبین اهل بیت باشد، بلکه باید وسیله وحدت شیعیان قرار گیرد.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که قرنها تلاش شد تا اصل سوگواری بر سالار شهیدان را از ما بگیرند و بر آن خاتمه دهند اما تاکنون نتوانستهاند، یادآور شد: اگر بر این مهم موفق نشوند تلاش خواهند کرد تا اصل این عزدارای ها از محتوا و اصالت خارج شود و با بدعتها، آلودگیها، کفرگوییها به نام ارادت به ائمه اطهار علیهمالسلام، هوکشیدنها و حرمتشکنیهایی که اخیرا با ورود ساز و آواز در حرم اهل بیت علیهمالسلام نیز شاهدش بودیم، مسیر آن را عوض کنند اما باید تلاش شود این تفکر آسیب زا و خطرناک به خیمه های عزای حضرت اباعبدالله علیهالسلام راه نیابد.