مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه گفت: حکم شرعی و قانونی در خصوص «احمدرضا جلالی» صادر شده و پرونده در مرحله اجرای رأی است و اعلام می‌کنم مسئله مبادله وجود ندارد.

به گزارش جماران؛ به نقل از میزان، مسعود ستایشی امروز (سه شنبه، ۳ خرداد) در نشست خبری خود با خبرنگاران با تشکر از اعتماد رئیس قوه قضاییه نسبت به انتخاب وی به عنوان سخنگوی دستگاه قضا گفت: پیش از این ۷ سخنگو در این جایگاه خدمت رسانی کردند و امیدوارم بنده نیز در این سمت بتوانم پاسخگوی مطالبات به حق و دقیق اصحاب رسانه باشم.

وی با اشاره به سالروز آزادسازی خرمشهر تصریح کرد: به مناسبت فرارسیدن سالروز سوم خرداد، از تمامی رزمندگانی که تجلی این حماسه را به منصه ظهور رساندند یاد می‌کنیم. سوم خرداد حادثه بی نظیری در جهان بوده است؛ این روز یادآور مقاومت و آزادی است که موجبات سرافرازی و پایداری ملت ایران را فراهم کرده است.

سخنگوی دستگاه قضا تاکید کرد: خاطرات این روز بزرگ فراموش نشدنی است و باید به یکایک این رخدادهایی که در زمان آزادسازی رخ داده است، خصوصا ایثارها، فداکاری ها، شجاعت ها و مقاومت ها ببالیم و تمسک کنیم.

ستایشی عنوان کرد: آزادسازی خرمشهر به ما نشان داد، هر کجا به مولفه مقاومت متمسک شویم و هر کجا این مهم بدرستی محقق شود، موفق خواهیم بود. همانگونه که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی فرمودند: خرمشهر را خدا آزاد کرد.

وی، اظهارکرد: امیدوارم در تمام عرصه‌هایی که نیاز به مقاومت دارد و باید بدرخشیم، به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این راستا عمل کنیم و نتیجه‌اش را دریافت کنیم.

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به سالروز ۴ خرداد ماه نیز بیان کرد: این روز متعلق به مردم شریف، مومن، خداجو و متدین شهرستان دزفول است که به عنوان نماد مقاومت و پایداری معرفی شده. این مدال افتخاری برای این شهر است که امام راحل در اردیبهشت ماه ۶۲، روز ۴ خرداد را روز دزفول؛ نماد مقاومت نام نهادند.

وی با اشاره به سالروز ۵ خرداد نیز گفت: این روز متعلق به حمایت از خانواده زندانیان است. ممکن است یک سرپرست خانوار محکوم به زندان شود اما نظام و تشکیلات قضایی کشور با توجه به دو عامل برخورد با هنجارشکنی و نیز دقت به کنترل آسیب های اجتماعی، به مدد خانواده زندانی می آید. نظارت، کنترل و حمایت می کند تا آسیبی به خانواده آن محکوم نرسد. سازمان ها و دستگاه‌های مربوطه باید در این راستا اهتمام ویژه کنند. این موضوع جزو مطالبات رئیس دستگاه قضا نیز هست.

ستایشی با اشاره به ایام شهادت امام جعفر صادق(ع) گفت: این روز را به تمام صاحبان فکر، اندیشه و شیعیان اهل بیت(ع ) تسلیت می‌گویم و امیدواریم به برکت این امام حق شیعه را تماماً ادا کنیم.

وی افزود: طی روزهای گذشته شهید و فرمانده عزیزی را از دست دادیم و شاهد بودیم دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی ایران ذات شرارت بار خودشان را نشان دادند. امیدواریم با قاطعیت و دقت بتوانیم با کسانی که این ترور را انجام دادند برخورد کنیم.

سخنگوی قوه قضاییه، گفت: به مدعیان دروغین حقوق بشر اعلام می کنیم که قطعا کسانی که مرتکب این جنایت شدند به سزای عملشان می رسند.

وی با اشاره به حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان بیان کرد: طبق آخرین گزارش دریافتی از این حادثه، متاسفانه تعداد ۱۰ نفر از هموطنان ساکن شهرستان آبادان فوت کرده و تعدادی هم مصدوم شدند؛ این حادثه تلخ را از طرف رئیس قوه قضاییه و خدمتگزاران در مجموعه قوه قضاییه به همه شهروندان آبادانی تسلیت عرض می‌کنم.

ستایشی خطاب به شهروندان آبادانی اعلام کرد: آبادانی‌های عزیز با شما همدرد و در غم شما شریک هستیم. قول می‌دهیم بر اساس آخرین تاکیدی که دادستان کل کشور و رئیس سازمان بازرسی کل کشور و سایر مقامات عالی قوه قضاییه در اجرای دستور رئیس دستگاه قضا داشته اند، با هر کسی که در این فرآیند مرتکب تخلف و جرم شده با قاطعیت و بدون هیچ اغماضی برخورد شود.

سخنگوی دستگاه قضا بیان کرد: تاکید داریم که فرآیند پیشگیری بعنوان یک اصل مهم، برای دستگاه‌های اجرایی مدنظر باشد تا بار دیگر شاهد بروز چنین حوادثی نباشیم.

وی با اشاره به روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی در هفته گذشته، تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم در مسیر آگاهی بخشی، تنویر افکار عمومی و اعتلای سواد رسانه‌ای از خداوند مدد جوییم و نتایج موثر و مثبتی بدست آوریم. همچنین در راستای جهاد تبیین بتوانیم در پرتوی استمرار حرکت‌های ارزشی در جنگ ترکیبی و نبرد شناختی که علیه نظام اسلامی آغاز شده با اتکا به منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری به نتیجه مثبت و قابل دفاعی برسیم.

مسئله مبادله احمدرضا جلالی مطرح نیست

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی و مبادله این شخص با حمید نوری، اظهار کرد: فرآیند رسیدگی به اتهامات احمدرضا جلالی به پایان رسیده و در خصوص این شخص حکم شرعی و قانونی از دادگاه صالح صادر شده است.

وی افزود: پرونده در مرحله اجرای رأی است و به صراحت اعلام می کنم که مسئله مبادله این شخص مطرح نیست.

ستایشی، بیان کرد: در این مرحله بحث اینکه چه زمانی و چگونه حکم این فرد اجرا می شود، مطرح است که تصمیم گیری درباره این موضوع با دادستان مربوطه و مسئول اجرای حکم است.

آخرین وضعیت پرونده وزیر سابق نفت

ستایشی در پاسخ سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده وزیر سابق نفت، گفت: این پرونده در دادگاه کیفری یک استان تهران مطابق موازین قانونی در حال رسیدگی است و فرد مورد نظر نیز در دادگاه حضور یافته است و فرایند رسیدگی ادامه دارد. به محض حصول نتیجه و اتخاذ تصمیم در دادگاه مربوطه و قطعیت آن نتیجه اعلام خواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: در خصوص استعلام اتهامات این فرد نیز بحث کارشناسی به طور کامل صورت گرفته و در روزهای آینده نیز جلسات بعدی تشکیل و نتایج حاصله اعلام خواهد شد.

ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی در قوه قضاییه در رابطه با سفر گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد و اقدامات حقوقی در محاکم بین المللی برای پیگیری حقوق حقه مردم ایران پیش بینی شده است، گفت: بعد از مدت ها که این گزارشگران به کشور ما آمدند و نکاتی را به ناحق و به دور از حقیقت به جامعه بین الملل منعکس کردند در نهایت شاهد این بودیم که هیئتی در طول ۱۱روز نکاتی را که در خصوص حقوق بشر بود به طور دقیق بررسی کردند.

وی ادامه داد: آخرین اطلاعاتی که معاونت بین الملل قوه قضاییه ارائه داده است این بوده که شرح مفصل و مبسوطی از نکاتی که در این حوزه وجود داشته است بدون هیچ دخالتی در حوزه بهداشت و درمان و به ویژه بیماران پروانه ای و سایر موضوعات احصا و انشاء و گزارش مبسوط و مفصلی از حقانیت نظام جمهوری اسلامی ایران ارائه کرده اند که امیدواریم به صحن سازمان ملل و جامعه ملل برسد و مورد توجه ویژه قرار گیرد.

تخلفات قضات در مراجع انتظامی و قضایی با قاطعیت رسیدگی خواهد شد

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در ۲ سال گذشته قضاتی بودند که به دلیل ارتکاب تخلف از کار خود برکنار شده باشند، گفت: در طول ۴۲ سال خدمت در مجموعه قوه قضاییه می توانم به حریت، شهامت، شجاعت، وارستگی و شرافت همکاران قضایی و اداری کشور شهادت دهم.

وی افزود: نیروهای متعهد، متدین، خدا ترس و آگاه به وظایف در قوه قضاییه مشغول به کار و همگی با تجربه و مسلط به امور فنی هستند.

ستایشی بیان کرد: قضات بعضا پرونده ها را به منزل می برند و به آنها رسیدگی می کنند.

وی افزود: افرادی که در این مجموعه موجب تخلف و جرم می‌شوند قابل قیاس با آن دسته از افراد انجام دهنده وظایف خود نیستند.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: هر مسئولی که مرتکب جرم شود در مراجع انتظامی و قضایی مورد بازخواست قرار خواهد گرفت و به تخلفاتش با قاطعیت رسیدگی خواهد شد.

خط قرمز دستگاه قضا در حوزه برخورد با جرایم خشن و هنجارشکن مشخص است

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در پرونده‌هایی مجرمی ۲۰ مرتبه دستگیر می شود و اینکه آیا نسبت به روند اصلاح مجرمان قانون نیاز به اصلاح دارد، گفت: این نکات دغدغه همه است و توجه ویژه‌ای نسبت به این موضوع وجود دارد و در این رابطه قوانینی وجود دارد.

وی افزود: از اصحاب رسانه تقاضا دارم تا موارد مطروحه در این رابطه مصداقی باشد، به عنوان مسئول این وظیفه را برعهده داریم تا به صورت قانونی با موارد مصداقی برخورد کنیم.

ستایشی ادامه داد: خط قرمز دستگاه قضا در حوزه برخورد با جرایم خشن و هنجارشکن مشخص است و با اراذل و اوباش، سارقان مسلح و افراد مرتکب جرایم خشن تعارفی نداریم.

وی افزود: در پرونده‌های قضایی رافت و رحمت مورد توجه هست اما در حوزه جرایم خشن، سارقان و اراذل و اوباش هیچگونه رافتی نخواهیم داشت.

سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: در قانون کاهش مجازات حبس داریم که برخی مجرمان با گذشت شاکی خصوصی معاف از مجازات می‌شوند.

وی افزود: به موجب قانون برای جرایم خشن قرار بازداشت موقت صادر می‌شود، اگر برای مجرمی قرار صادر شود و مجرم وثیقه تامین کند، قاضی نمی‌تواند فرد را نگه دارد.

آخرین وضعیت پرونده گروهک حرکت النضال

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سوال در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سرکرده گروهک تروریستی حرکت النضال، گفت: پرونده‌ این فرد در دادگاه انقلاب اسلامی تهران مورد رسیدگی قرار گرفته و ۵ جلسه دادگاه برگزار شده و قرار است فردا (چهارشنبه) جلسه بعدی در دادگاه انقلاب اسلامی برگزار شود.

وی در پایان این نشست، خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه افزود: بار دیگر از جانب رئیس قوه قضاییه از همکاری و تلاش اصحاب رسانه در بازتاب اخبار تشکر می کنم. امیدواریم تعامل و هم افزایی موجود در بحث اطلاع رسانی به نحو هنرمندانه، هوشمندانه، دقیق، عالمانه و دلسورانه جهت هدایت، مدیریت و آگاه سازی افکار عمومی در داخل و خارج از کشور در تعامل با دست اندرکاران امور به احسن وجه تداوم پیدا کند و با تلاش‌های شما بتوانیم ماموریت‌هایی که از سوی رهبر معظم انقلاب به رئیس قوه قضاییه داده شده است را انجام دهیم.

تشکیل بیش از ۶۳ هزار پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی در نتیجه رصد بازار

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سوال که آیا در تجمعات پس از اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها، بازداشت افراد و تشکیل پرونده‌های قضایی صورت گرفته است یا خیر، اظهارکرد: در جریان اجرای هر طرحی مانند تحول اقتصادی، بحث‌های زیرساختی و الزاماتی با وجود تاکیدات وجود دارد و ممکن است ناراحتی‌های روحی، عصبانیت‌ها و اعتراضاتی در پی داشته باشد اما با حضور مردم شریف، بزرگوار و همیشه در صحنه کشور قطعاً جایی برای این هنجارشکنی‌ها نیست و اگر هنجاری شکنی‌هایی محدود هم بوده است با حضور، توجه، تذکر و نصیحت مردم به سرانجام مناسب و مطلوب رسیده و جای نگرانی نیست.

ستایشی عنوان کرد: در حیطه مسائل قضایی هر اقدامی صورت گرفته منطبق با موازین شرعی و قانونی است و نظارت لازم انجام می شود تا کارها پیشگیرانه باشد و مشکلی ایجاد نشود. بهترین حرکت برای پیشگیری نیز، تحقق جهاد تببین است؛ همان نکته ای که رهبر معظم انقلاب روی آن تاکید دارند مبنی براینکه در زمینه‌های مختلف از مشکلات مردم گره گشایی شود و مشکلات آنها را کم کنیم. اگر این روند صورت گیرد، قطعا این نارضایتی که وجود دارد، کمتر می شود.

وی با اشاره به آمار تعزیرات گفت: این آمار براساس بازه زمانی اول فروردین تا پایان اردیبهشت امسال از داده های سامانه مدیریت پرونده های تعزیرات تنظیم شده و حاصل تلاش روسای شعب تعزیرات حکومتی و کارکنان این مجموعه است.

سخنگوی دستگاه قضا عنوان کرد: در این مدت ۶۳ هزار ۶۵۱ مورد پرونده تشکیل شده است که با همکاری و تعامل و اقدامات موثر دستگاه های نظارتی ۲ هزار ۸۰۳ تن روغن، هزار و ۲۱۳ تن برنج و ۵۷۲ تن آرد و یک هزار ۳۳۳ تن شکر و ۶۵ تن ماکارونی در رابطه با حوزه اجرای طرح کشف شده که امیدواریم با تعیین تکلیف فوری به چرخه توزیع برگردد.

ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در رابطه با اجرای طرح اقتصادی دولت و برخورد با محتکران و با توجه به جنبه امنیتی این موضوع برای جامعه، قوه قضاییه چه برخوردی با متخلفان انجام داده است و آیا پرونده ای در دست رسیدگی قرار دارد؟ گفت: نکته ای که باید در درجه اول به عنوان اصل و قاعده مورد توجه اصحاب رسانه قرار بگیرد موضوع صلاحیت است.

وی افزود: در نظام اصلاح قانون تعزیرات حکومتی مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر قوانین، صلاحیت رسیدگی به مسائل حوزه احتکار، گران فروشی و موارد از این قبیل به عهده سازمان تعزیرات حکومتی است که این سازمان زیر نظر وزیر دادگستری انجام وظیفه می کند.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه اطلاعات و شواهد موجود در مجموع همگی دلالت بر خدمات شبانه روزی و پیشگیرانه سازمان تعزیرات حکومتی در جهت کاهش آلام و مشکلات مردم دارد، افزود: براساس دستور و تاکید رئیس قوه قضاییه در جلسات متعدد، دستگاه قضایی تمام قد در جهت تحقق مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها در میدان خواهد بود.

وی گفت: در همین راستا دادستان کل کشور و مقامات ذیربط در حوزه های مربوطه به واحدهای قضایی خصوصا دادستان های سراسر کشور برای اهتمام لازم در جهت کمک و یاری به سازمان تعزیرات حکومتی برای انجام وظایفش دستوراتی صادر کرده اند.

ستایشی افزود: برای تحقق طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه ها هر جا که در صلاحیت قوه قضاییه است با قدرت در میدان هستیم و هر جا که نیاز به مساعدت و حمایت باشد کم نخواهیم گذاشت تا مشکلات بر طرف شود.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه با توجه به اهمیت اجرای طرح اصلاح نظام پرداخت یارانه ها سران قوا اختیارات ویژه ای برای سازمان تعزیرات حکومتی احصاء کردند، اضافه کرد: همه باید حمایت و دفاع کنیم تا با رفع مشکلات از این مقطع نیز با موفقیت گذر کنیم و انشاءالله در این زمینه سر بلند خواهیم بود.

ستایشی در پاسخ به سوالی درباره تکلیف بودجه امسال درباره انجام مزایده‌های قضایی در سامانه الکترونیک دولت و امکان تحقق آن، اظهارکرد: اجرای این قانون، سنواتی و در یک سال تقویمی است. باید اهتمام لازم صورت گیرد تا این موضوع تسریع شود.

وی افزود: آگهی‌های مربوط به حوزه مزایده اجرای احکام دادگستری‌ها و اجرای ثبت از طریق سامانه تدارکات الکترونیک دولت انجام می‌شود اما در فرآیند اجرا، ممکن است فرایند مزایده حضوری و فیزیکی انجام شود. در صدد هستیم الزامات و مقدماتش انجام شود. طبق آخرین گزارش سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، اهتمام ویژه دارند تا این مهم صورت گیرد.

سخنگوی دستگاه قضا اضافه کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جلسات متعددی با حوزه راهبردی قوه قضاییه و مرکز آمار و فناوری اطلاعات داشته تا فرم های لازم در این زمینه بر اساس مقررات ماده ۳۴ اصلاحی قانون ثبت و آیین نامه اجرایی اسناد، تهیه و در سامانه تعریف شود تا این کار در کمترین زمان ممکن انجام شود.

ستایشی عنوان کرد: خدمات کاداستر و سایر کارهایی که برای جلوگیری از ایجاد پرونده‌های متعدد در محاکم قضایی و پیشگیری از جرایم است، هم اکنون صورت می پذیرد و روز به روز هم پیش می رود تا شاهد تسریع امور باشیم.

حمایت دستگاه قضا از خانواده زندانیان

سخنگو قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در خصوص ارتباط و حمایت قوه قضاییه از خانواده زندانیان، اظهار کرد: در دوران ریاست حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای تاکید زیادی روی حمایت از خانواده زندانیان شده است.

وی در ادامه گفت: تمام همّ و غمّ دستگاه قضایی و تلاشی که صورت گرفته، در جهت بهبود شرایط مربوط به مددجویان و همچنین خانواده های آنان است.

سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: در تمام ایام با جلسات متعددی که در حوزه پایش، کاهش جمعیت کیفری و تنظیم امور زندانیان در مجموعه قوه قضاییه و دادگستری کل استان تهران برگزار شده است، هدف، کاهش آسیب ها و کاهش جمعیت کیفری بوده است.

ستایشی اظهار کرد: سعی براین است که در راستای کاهش جمعیت کیفری کسانی که شرایط لازم را داشته باشند، از سیستم های الکترونیک موضوع ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی، از پایند الکترونیک و ظرفیت های هوشمند سازی استفاده کنند و بسیاری از افرادی که واجد شرایط بودند، تاکنون با استفاده از پابند از زندان خارج شده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: در حوزه هوشمند سازی کارهایی که در قوه قضاییه صورت می‌گیرد منحصر به فرد است به طوری که در بحث هوشمند سازی و تمسک به ظرفیت های فناوری اطلاعات علاوه بر استفاده از ظرفیت قانونی پابند الکترونیک، در حال حاضر در بحث زندان های نیمه آزادی و زندان های باز این ظرفیت ها وجود دارد.

ستایشی بیان کرد: بر اساس وظیفه‌ای که در تحقق شعار سال مقام معظم رهبری داریم، باید اشتغال را در تمام عرصه ها از جمله زندان ها متجلی کنیم که در حال حاضر فعالیت های خوبی در زمینه اشتغال زندانیان انجام شده است.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص حمایت قوه قضاییه از خانواده زندانیان اظهار کرد: حمایت از زندانیان و خانواده های ایشان، اقدام ارزشمند و کار بزرگی است. برای حمایت از زندانیان و خانواده‌های ایشان، سال گذشته حدود ۳۷۷ میلیارد تومان هزینه شده است و در این راستا کمیته امداد امام (ره) نیز کمک کرده است که سهم انجمن حمایت از زندانیان یک هزار و ۲۶۵ میلیارد و سهم کمیته امداد نیز بیش از ۲ هزار میلیارد تومان بوده که محقق شده است.

وی در ادامه گفت: در سال گذشته بیش از ۴۷ هزار خانواده زندانیان تحت حمایت قرار گرفته اند و حتی کسانی که بیماری خاص و صعب علاج داشته اند مورد توجه قرار گرفته اند. همچنین باید از مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران تقدیر شود زیرا در زمان پایش به کمک تمام پزشکان و متخصصان مجموعه به معالجه کسانی که در زندان مشکل جسمی داشتند، پرداختند.

ستایشی بیان کرد: از خانواده های زندانیانی که دارای فرزند معلول بوده و زندانیانی که دارای همسر و فرزند معتاد بودند نیز حمایت شده. این امر بسیار دشوار است. در این راستا سرکشی به محل سکونت و رسیدگی به خانواده زندانیان همچنین دریافت تسهیلات از موسسات مالی، اعتباری و بانک ها، معرفی به قرض‌الحسنه ها و انجام کارهای حمایتی و مشاوره ای صورت گرفته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.