محمد مرندی مشاور هیأت دیپلماتیک مذاکره کننده ایرانی در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت که درباره توافق هستهای، لیست تحریمهای آمریکا در زمینه تروریسم، موضوع اصلی نیست و پس از سفر انریکه مورا معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده گفتوگوهای وین، «منتظر هستیم تا ببینیم که آیا آمریکاییها آماده هستند که نرمش لازم را برای امضای توافق نشان دهند یا نه».
به گزارش جماران؛ به نقل از فارس، محمد مرندی، مشاور هیأت دیپلماتیک مذاکره کننده ایرانی گفت: پس از سفر انریکه مورا معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده گفتوگوهای وین، «منتظر هستیم تا ببینیم که آیا آمریکاییها آماده هستند که نرمش لازم را برای امضای توافق نشان دهند یا نه».
محمد مرندی، مشاور هیأت دیپلماتیک مذاکره کننده ایرانی با بیان اینکه آمریکاییها و اروپاییها، با بحران اقتصادی به ویژه بحران انرژی روبرو هستند، گفت که این کشورها به توافق هستهای با ایران، نیاز مبرمی دارند.
محمد مرندی گفت که عوامل مختلفی باعث شده است که تا کنون توافق هستهای حاصل نشود.
مرندی در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت که درباره توافق هستهای، لیست تحریمهای آمریکا در زمینه تروریسم، موضوع اصلی نیست و پس از سفر انریکه مورا معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده گفتوگوهای وین، «منتظر هستیم تا ببینیم که آیا آمریکاییها آماده هستند که نرمش لازم را برای امضای توافق نشان دهند یا نه».
وی با بیان اینکه آمریکاییها و اروپاییها، با بحران اقتصادی به ویژه بحران انرژی روبرو هستند، تصریح کرد: «آنان به توافق هستهای با ایران، نیاز مبرمی دارند».
مشاور هیأت دیپلماتیک مذاکره کننده ایرانی همچنین تأکید کرد که غرب میخواهد در منطقه غرب آسیا آرامش حکمفرما باشد تا بتواند بر روی اوکراین و روسیه متمرکز شود.
مرندی در پایان خاطر نشان کرد، جمهوری اسلامی ایران، به هیچ عنوان در بازارهای نفت و گاز جهانی، رقیب روسیه نیست و در حال حاضر نیز نفت تولیدی خود را صادر میکند.
مرندی چند روز پیش نیز گفت که ایران تنها زمانی مذاکره با آمریکا را آغاز کرد که ایالات متحده حق غنیسازی ایران را پذیرفت.
وی در این خصوص توضیح داد: ایران تنها بعد از آن که آمریکا پیامی برای ایران از طریق عمان فرستاد مبنی بر این که واشنگتن حق غنیسازی ایران را میپذیرد، مذاکره با ایالات متحده را آغاز کرد. این خیلی مهم بود و مربوط به دوره زمان قبل از دولت آقای روحانی است.
او خاطر نشان کرد: «ایرانیها به پیشرفت در زمینه برنامه هستهای خود و نادیده گرفتن درخواستهای آمریکا به رغم تحریمها ادامه دادند تا به آمریکا فشار بیاورند؛ و وقتی آمریکاییها دیدند که ایرانیها قصد عقبنشینی ندارند تا زمانی که آمریکاییها حق مشروع ایران برای غنیسازی اورانیوم را به رسمیت بشناسند، تنها آن زمان که آمریکاییها این را پذیرفتند، ایرانیها مذاکرات را آغاز کردند».
به گفته این کارشناس مسائل سیاسی، «این نشان میدهد که وقتی یک کشور قوی باشد و با استفاده از نقاط مثبتش و اهرمهای فشارش مذاکره میکند، آن زمان میتواند کشورهای غربی را وادار کند که در مقابل امتیاز دهند».
در ادامه تبادل پیامها با هدف دستیابی به توافق در نتیجه مذاکرات وین، «انریکه مورا» معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات وین چهارشنبه گذشته برای دومین بار در سال جدید به تهران سفر کرد و با «علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد و به گفتوگو نشست.