طبق نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام، دولت، مجاز است با رعایت اولویت واردات خودروهای برقی، ترکیبی، کممصرف، ایمن و مورد استفاده عامه و احراز صلاحیت فنی و حرفهای واردکنندگان و تامین خدمات پس از فروش و انتقال فناوری توسط آنان، مبادرت به واردات نماید.
به گزارش جماران؛ مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آملی لاریجانی تشکیل جلسه داد و درخصوص موضوع اختلافی «طرح ساماندهی صنعت خودرو» نظر خود را اعلام کرد.
در این جلسه که با حضور دبیر و اعضای مجمع و رؤسای قوای مقننه و قضائیه و نمایندگان دولت و مجلس شورای اسلامی برگزار شد، نهایتاً پس از سه جلسه بحث و بررسی پیرامون «طرح ساماندهی صنعت خودرو» و دریافت نظر پیشنهادی کمیسیون مشترک «زیربنایی و تولیدی» و «اقتصاد کلان، بازرگانی و اداری»، اعضای مجمع در خصوص واردات خودرو به شرح زیر تصمیم گرفتند:
«دولت، مجاز است با رعایت اولویت واردات خودروهای برقی، ترکیبی، کممصرف، ایمن و مورد استفاده عامه و احراز صلاحیت فنی و حرفهای واردکنندگان و تامین خدمات پس از فروش و انتقال فناوری توسط آنان، مبادرت به واردات نماید.
سقف واردات خودرو با ملاحظه تنظیم بازار، حمایت از تولید باکیفیت داخلی و رعایت منابع ارزی کشور و اولویت مصرف ارز برای تامین کالاهای اساسی و ضروری، توسط دولت تعیین میشود.»
در ابتدای این جلسه، آملی لاریجانی، با اشاره به تعدد و اهمیت موضوعات در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام و ضرورت بررسی دقیق و سریعتر موضوعات، در خصوص افزایش تعداد و ساعات جلسات صحن مجمع از اعضا نظرخواهی کرد و مقرر شد تعداد و زمان برگزاری جلسات شورای مجمع افزایش یابد.
طبق گزارش ایسنا، عصر چهارشنبه (۲۱ اردیبهشت) سخنگوی دولت اعلام کرد: یکی دیگر از بندهای هشت فرمان رئیسجمهور برای تحول در صنعت خودرو محقق شد و با تصویب هیأت دولت، واردات خودرو آزاد شد.