حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری نوشت: اگر درباره فایل صوتی پرسروصدائی که در روزهای اخیر نقل تمام محافل شده و هر روز بیشتر و بیشتر مطرح می‌شود بخواهیم نظری واقع‌بینانه بدهیم باید بگوئیم بهترین راه اینست که مطالب مطرح‌شده در آن توسط دستگاه‌های نظارتی و قضائی مورد بررسی قرار بگیرند و با شفافیت کامل به تمام جزئیات آن رسیدگی شود و نتیجه بررسی‌ها و رسیدگی‌ها نیز بدون هیچ ابهامی به اطلاع مردم برسد. چنین اقدامی، بزرگ‌ترین خدمت به تمام افراد و دستگاه‌ها و نهادهائی است که در این فایل صوتی مورد اتهام قرار گرفته‌اند.

به گزارش جماران؛ حجت الاسلام و المسلمین مسیح مهاجری مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله تازه ترین شماره این روزنامه نوشت: قوای سه‌گانه که ارکان مهم کارگزاری کشور هستند، به دلیل جایگاه بالائی که به عنوان اندام‌های نظام حکمرانی دارند، باید از هر شائبه‌ای منزه باشند. این ویژگی باید در تمام رده‌ها رعایت شود و البته برای عناصر ارشد و بالأخص رؤسای سه قوه از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است.

منظور از «منزه» بودن، پاکدستی کامل و حتی دور بودن از هر اتهامی است که بلاتکلیف مانده باشد. پرونده افرادی که صفت «منزه» را می‌توان درباره آنها بکار برد، از شفافیت کامل برخوردار است و خود آنها این آمادگی را دارند که هر وقت تهمتی متوجه آنها شود و نسبتی به آنها داده شود، فوراً در معرض سؤال قرار گیرند و تحقیق و تفحص توسط دستگاه‌های نظارتی و قضائی درباره آنها به صورت کامل انجام شود و گزارش جزئیات بررسی‌ها به اطلاع عموم برسد. اگر نتیجه نظارت و قضاوت، تبرئه افراد بود می‌توان آنها را «منزه» دانست و جایگاه‌های مسئولیتی در قوای سه‌گانه را برای آنها تجویز کرد و در غیر اینصورت تردید نباید کرد که آنها شایسته حضور در چنین مسئولیت‌هائی نیستند.

اگر این معیار درباره قوای سه‌گانه رعایت شود، آنها نیازی به تلاش‌های تبلیغاتی و حمایتی برای آبرومند ماندن در میان مردم نخواهند داشت. مردم برای کسانی که «منزه» بودن آنها مورد تردید نیست، احترام خاصی قائل هستند و حتی در برابر تهاجمات دشمنان و بدخواهان و ناآگاهان از آنها دفاع هم خواهند کرد. به عبارت روشن‌تر، حرمت قوای سه‌گانه و سران و مسئولان ارشد آنها را عملکردهای خودشان حفظ می‌کنند و اگر این حرمت توسط خودشان حفظ نشود، هیچکس یا هیچ قدرت و نفوذی حتی اگر تمام امکانات رسانه‌ای و تبلیغی را هم در اختیار داشته باشد نخواهد توانست آنها را در چشم مردم «منزه» جلوه بدهد.

همین معیار و همین ارزیابی مردمی درباره سایر دستگاه‌ها و نهادها به ویژه آنها که به نوعی با انقلاب و ارزش‌ها مرتبط هستند نیز کاربرد دارد. هرگز نباید تصور شود مردم نسبت به بعضی افراد یا دستگاه‌ها و نهادها با دیده اغماض نگاه می‌کنند و خوشبینانه از کنار آنچه درباره آنها گفته می‌شود یا خود آنها مرتکب می‌شوند، عبور می‌کنند. این ویژگی مردم که در دوران کنونی فقط عملکردها را معیار ارزیابی افراد می‌دانند و به بد و خوب گفتن‌ها و حمایت‌ها و حملات اعتنا نمی‌کنند را باید یک امتیاز بزرگ برای مردم و جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم دانست و برای گسترش این تفکر باید تلاش کرد.

با این مقدمه و با در دست داشتن این معیار اگر درباره فایل صوتی پرسروصدائی که در روزهای اخیر نقل تمام محافل شده و هر روز بیشتر و بیشتر مطرح می‌شود بخواهیم نظری واقع‌بینانه بدهیم باید بگوئیم بهترین راه اینست که مطالب مطرح‌شده در آن توسط دستگاه‌های نظارتی و قضائی مورد بررسی قرار بگیرند و با شفافیت کامل به تمام جزئیات آن رسیدگی شود و نتیجه بررسی‌ها و رسیدگی‌ها نیز بدون هیچ ابهامی به اطلاع مردم برسد. چنین اقدامی، بزرگ‌ترین خدمت به تمام افراد و دستگاه‌ها و نهادهائی است که در این فایل صوتی مورد اتهام قرار گرفته‌اند. این تصور که با سکوت درباره محتوای این فایل صوتی و خواباندن سروصدای مربوط به آن، موضوع خاتمه پیدا می‌کند و فراموش می‌شود، یک خیال باطل است. این کار باعث تبدیل شدن موضوع به یک غده چرکین می‌شود و تجمیع همین غده‌های چرکین است که اعتماد مردم به نظام حکمرانی را خدشه‌دار می‌کند.

نتیجه رسیدگی‌های منصفانه و فاقد طرفداری از متهمین اگر گناهکار بودن آنها بود، بدون هیچ ملاحظه‌ای باید به کیفر اعمال خود برسند و اگر تبرئه شدند باید از آنها اعاده حیثیت شود و شایستگی‌شان برای ماندن در جایگاه مسئولیتی تأیید گردد. قطعاً اگر رئیس مجلس نظام جمهوری اسلامی دچار اتهاماتی باشد که با شفافیت به آنها رسیدگی نشده چنین وضعیتی برای این نظام برخاسته از انقلاب و خون شهدا شایسته نیست و اگر روشن شود که این اتهامات وارد نبوده و او از شائبه‌های مطرح‌شده منزه است، تکیه زدن بر این جایگاه برای او نیز مباح می‌شود. با جلوگیری کردن از تحقیق و تفحص و کار قضائی هرگز نمی‌توان به این شفافیت رسید. سایر دستگاه‌ها و نهادها نیز به چنین شفافیتی نیاز دارند که اگر ایجاد شود، خود مردم از آنها دفاع خواهند کرد و هیچیک از ابزارهای تبلیغاتی دشمن قدرت به زیر سؤال بردن آنها را نخواهند داشت چون دشمن خلع سلاح می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.