سیاهکلی سخنگو کمیسیون مشترک که از موافقان طرح صیانت است می گوید: ما هنوز قرارداد چین را ندیدیم. در واقع تفاهمنامه‌ای بین ایران و چین امضا شده که فعلا تبدیل به قرارداد نشده است. ممکن است در حوزه‌های مختلف چندین قرارداد بسته شود. این قراردادها را مجلس باید ببیند و تایید کند . به احتمال زیاد در حوزه آی‌سی‌تی، قراردادهایی با چین منعقد می‌شود.

به گزارش جماران؛ خبرآنلاین نوشت: اعضای کمیسیون مشترک صیانت ۲۳ نفر هستند که خبرهای مختلف و متناقضی درباره جزییات طرح صیانت و حتی برگزاری جلسات این کمیسیون از آنها شنیده می‌شود. مخالفان طرح صیانت شدیدا بر این موضع هستند که کلمه «مسدودسازی»  به صراحت در بند «ج» ماده۲۸ این طرح، آورده شده و تصویب آن منجر به مسدودسازی اینترنت خواهد شد .

منتقدان معتقدند موافقان طرح صیانت، از تاکتیک اعلام بی خبری و حتی تکذیب مسدودسازی فضای مجازی استفاده می کنند تا حساسیت عمومی به طرح صیانت کاهش یابد و پس از تصویب چراغ خاموش طرح، مسدودسازی تبدیل شده به قانون را اجرایی کنند.

 لطف الله سیاهکلی سخنگو کمیسیون مشترک که از موافقان طرح صیانت است در پاسخ به سوال در مورد بند «ج» ماده۲۸ تاکید می کند: «تا جایی که من می‌دانم چنین چیزی ، نداریم.»

با تعطیلی اخیر مجلس بررسی طرح صیانت به سال بعد موکول می‌شود؟

در این هفته ما جلسه داشتیم اما چون مجلس تعطیل شد جلسه لغو شد. اما با بارگشایی مجلس جلسات از سر خواهد گرفته شد.

خبری  منتشر شده بود که جلسات کمیسیون مشترک تا سال بعد برگزار نمی‌شود.

خیر این خبر درست نیست. یکی از اعضا نظر خود را گفته و پیش‌بینی کرده که با وجود بودجه و نزدیک بودن به سال نو به طرح صیانت نرسیم. اما جلسات برقرار خواهد بود.

پیشنهادات مرکز پژوهش‌های به کجا رسید؟

در اولین جلسه‌ای که برگزار کنیم، مباحثی که مرکز پژوهش‌های اعلام کرده به عنوان یک نظر کارشناسی مطرح خواهد شد. نامه‌ای که این مرکز منتشر کرد در واقع نقد بر ما بود اما پیشنهاد نبود و مفید نبود. حالا پیشنهادات خود را مطرح کرده است.

تا چه اندازه کمیسیون مشترک نظرات مرکز پژوهش‌ها را بررسی خواهد کرد؟

به رای نمایندگان بستگی دارد. ۲۳ نماینده هستند که باید رای دهند. مواد و کلیات خوانده خواهد شد و در مورد آن بحث خواهدشد و آنچه رای بیاورد معیار خواهد بود.

مسدودسازی و فیلترینگ هنوز در طرح باقی مانده؟

از ابتدا فیلتر و مسدود سازی وجود نداشت.

اما در بند «ج» ماده۲۸ این طرح ، کلمه «مسدود کردن» گنجانده شده ، پس چرا تکذیب می کنید؟  

تا جایی که من می‌دانم، چنین چیزی نداریم.

اما بند «ج» ماده۲۸ طرح ، حاوی کلمه «مسدود کردن» است ...

مسدودسازی هنگامی اتفاق می افتد که پلتفرم‌های خارجی ، از قوانین جمهوری اسلامی تبعیت نکنند و به اخطارهای متعدد بی اعتنایی باشند که طبیعتا با آنها برخود خواهد شد .

یعنی در اصلاحات طرح ،بند «ج» ماده۲۸ حذف خواهد شد؟

بعید می‌دانم بندی با چنین محتوایی که می گویید ، وجود داشته باشد.

طرح تا چه زمانی به نتیجه خواهد رسید؟

ما قصد داشتیم مه تا پایان امسال بررسی طرح تمام شود اما کار حساسی است و نباید برای آن عجله کرد. باید دغدغه‌های مردم را در نظر بگیریم. نباید به کسب و کارها خللی وارد شود. تلاش بر این است از نظر کارشناسان استفاده شود. کار جدیدی است و در این زمینه تجربه نداریم و باید از تجربه دیگر کشورهای دنیا بهره ببریم. همه باید کمک کنیم قانون خوبی به تصویب برسد.

به استفاده از تجربه‌های دیگر کشورها اشاره کردید. گویا ، ایران از چین برای راه‌اندازی اینترنت ملی کمک خواهد گرفت. آیا در تفاهنامه میان ایران و چین این موضوعات قید شده؟

ما هنوز قرارداد چین را ندیدیم. در واقع تفاهمنامه‌ای بین ایران و چین امضا شده که فعلا تبدیل به قرارداد نشده است. ممکن است در حوزه‌های مختلف چندین قرارداد بسته شود. این قراردادها را مجلس باید ببیند و تایید کند . به احتمال زیاد در حوزه آی‌سی‌تی، قراردادهایی با چین منعقد می‌شود.

انعقاد این قراردادهابه تصویب طرح صیانت ربطی دارد؟  

نه این موضوع هیچ ربطی به طرح صیانت ندارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.