رییس جمهوری، تقویت و تحکیم روابط ایران و اندونزی به عنوان دو کشور دوست و مسلمان را به نفع منافع دو ملت و منطقه دانست و اظهارداشت: تهران و جاکارتا مصمم هستند که سطح همکاریهای خود را در همه حوزه های سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی و علمی گسترش دهند.
به گزارش جماران ، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه و پس از امضای چهار سند همکاری میان تهران و جاکارتا، همراه با "جوکو ویدودو" رییس جمهوری اندونزی در جمع خبرنگاران گفت: ما برای روابط بین ایران و اندونزی به عنوان کشور اسلامی مهم در شرق آسیا و ایران به عنوان کشور مهم در غرب آسیا ، اهمیت زیادی قایل هستیم.
رییس جمهوری با تبریک میلاد با سعادت پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) اظهارداشت: تردیدی ندارم که همکاریهای دو کشور علاوه بر منافعی که برای دو ملت بزرگ اندونزی و ایران خواهد داشت، به نفع ثبات و امنیت منطقه و جهان اسلام خواهد بود.
روحانی با اشاره به تحرکی که در روابط دو کشور بویژه پس از سفر خود به اندونزی ایجاد شده ، گفت: باید در دوره پسابرجام روند همکاری ها با توجه به امکانات گسترده دو کشور، شتاب بیشتری بگیرد.
روحانی اجرای توافقات دو کشور در حوزه تقویت روابط بانکی ، سرمایه گذاری و تعرفه های ترجیحی را گامی مهم در ایجاد جهش در روابط اقتصادی تهران - جاکارتا برشمرد و با اشاره به همکاریهای دو کشور در حوزه انرژی ، افزود: روابط دو کشور در مسایل انرژی، روابطی راهبردی است و ایران تأمین کننده نیازهای اندونزی در حوزه انرژی از جمله نفت خام، گاز مایع ، پتروشیمی و سایر نیازمندیها خواهد بود.
رییس جمهوری، حذف واسطه ها در روابط تجاری دو کشور را از جمله تصمیمات روسای جمهوری دو کشور ذکر کرد و افزود: ما همچنین مصمم هستیم همکاری های خود را در حوزه های دانشگاهی و علمی و بویژه در زمینه نانو تکنولوی، بیوتکنولوژی، هوا و فضا و همچنین داروسازی گسترش دهیم.
روحانی به اهمیت تقویت همکاری های دو کشور در بخش فرهنگی اشاره کرد و گفت: در زمینه روابط فرهنگی، از جمله راجع به تعالیم عالیه اسلام با توجه به اینکه هر دو کشور در پی اسلام معتدل و رحمانی بوده و با هر گونه افراط و خشونت مخالف هستند، بنا شد دراین حوزه ها همکاریهای مشترک تقویت شود.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت تقویت همکاریهای تهران - جاکارتا در مسایل بین المللی پرداخت و گفت: دو کشور در جنبش عدم تعهد و سازمان همکاری اسلامی، همکاری های نزدیکی بایکدیگر دارند و امروز توافق کردیم که همکاریهایمان را در زمینه مسایل و مشکلاتی که جهان اسلام با آنها مواجه است و از جمله در ارتباط با موضوعات یمن، سوریه و همچنین میانمار تقویت کنیم. حل این مشکلات می تواند ثبات و امنیت منطقه را تعمیق بخشد.
روحانی افزود: همچنین قرار است طی دو ماه آینده هیاتی از اندونزی راهی تهران شود تا همه توافقات این سفر و آنچه در کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور مورد توافق قرار گرفته ، پیگیری شوند تا به این ترتیب روابط دو کشور دوست و مسلمان در همه زمینه بیش از پیش گسترش یابد.
"جوکو ویدودو" رییس جمهوری اندونزی نیز در این نشست خبری، با قدردانی از میهمان نوازی دولت و ملت ایران از هیات اندونزیایی گفت: این سفر فصل جدیدی را در توسعه تعاملات و همکاری های دو کشور گشوده است.
رییس جمهوری اندونزی افزود: در ملاقات با رییس جمهوری اسلامی ایران مباحث مختلفی در راستای تحکیم و تقویت روابط و همکاریهای دوجانبه، به ویژه در عرصه اقتصادی و انرژی مطرح شد.
وی با اشاره به توافق خرید بیش از 500 هزار متریک تن گاز مایع از جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: ما همچنین توافق کردیم جمهوری اسلامی ایران در زمینه ایجاد و تاسیس پالایشگاه در جاوه شرقی سرمایه گذاری کند.
رییس جمهوری اندونزی تصریح کرد: توافق دیگر دو کشور ساخت نیروگاههای تولید برق از سوی ایران در اندونزی بود که به این ترتیب ظرفیت تولید برق در اندونزی تا 5 هزار مگاوات افزایش می یابد.
جوکو ویدودو با اشاره به توافق ایران و اندونزی برای مشارکت شرکت دولتی نفت اندونزی در افزایش ظرفیت تولید میادین نفتی «آب تیمور» و «منصوری» ایران خاطرنشان کرد: در این سفر همچنین 60 تن از مدیران عالیرتبه بخش خصوصی و صنایع مختلف اندونزی حضور دارند که در دیدار و گفتگو با همتایان خود، زمینه افزایش مبادلات و همکاری های بخشهای خصوصی دو کشور را مهیا خواهند کرد.
رییس جمهوری اندونزی در توضیح گفتوگوهایش با روحانی درباره مباحث و تحولات بین المللی گفت: اندونزی همواره بر گفتگو با اهداف صلح جویانه به عنوان تنها راه دستیابی به راه حل بحرانهای خاورمیانه و دیگر مناطق دنیا تاکید داشته و رویکردهای صلح جویانه را برای حل بحران در میانمار، یمن، سوریه و دیگر مناطق و کشورهای بحران زده پیشنهاد کرده و در این راستا بر نقش صلح دوستانه خود تاکید می ورزیم.
منبع:ایسنا