گزارش شبکه خبر در مورد صدای مهیب در استانهای غرب کشور نه تنها موجب اقناع افکار عمومی نمی شود، بلکه ابهام های بیشتری ایجاد کرده است. حتی گزارشگر اقناع ناپذیری خود را بروز داده است. آنجا که می گوید: تا کنون هیچ منبع رسمی علت این صدای مهیب را اعلام نکرده است! پرسش این است کدام نهاد اجتماعی بجز رسانه ها باید هنگام سکوت خبری مسئولان، سراغ آنها بروند؟!
به گزارش جماران؛ حجت اله عباسی در یادداشتی با عنوان «نوآوری شبکه خبر» در کانال تلگرامی کانال مطالعات رسانه و ارتباطات نوشت: «شبکه خبر دیروز گزارشی درباره وقوع همزمان صدای مهیب در استانهای غرب کشور پخش کرده است.این گزارش در صدد است این موضوع را به وقوع پدیده رعد و برق گره بزند.
گزارش باید قادر به اقناع، نفوذ و تاثیرگذاری در افکار عمومی باشد.اقناع عبارت است از تلاش صادقانه برای مجاب ساختن افکار عمومی با ارایه اطلاعات صحیح و دقیق و سریع.
برای تهیه گزارش هر رخداد اجتماعی به دو شکل «مرکزی» و «حاشیه ای» می توان ورود کرد. در شکل مرکزی، برای متقاعد ساختن و اقناع پذیری مخاطبان قاعدتا باید ابتدا فکت های بااهمیت رویداد منتشر شوند. گزارشگر باید در متن وقابع حضور یافته و به تبیین وقایع محوری بپردازد و طرح مسایل حاشیه ای به متقاعدسازی منجر نمی شود.
چنین صداهایی می تواند ناشی از فعل و انفعالات نظامی، تحولات اقلیمی، زلزله و سایر پدیده ها باشد. ایشان کار مسئولان را راحت کرده است و وقوع صدای مهیب را به رعد و برق مرتبط کرده است. پرسش این است چرا مهم ترین عامل این رخداد وقوع رعد و برق قلمداد شده است؟
پیام زیرمتنی گزارش این است که رعد و برقی در این مقیاس تا کنون در منطقه غرب کشور مسبوق به سابقه نبوده است. موجب تعطیلی پروازهای هوائی شده و از اینرو خبر آن برای مخاطبان جذاب است.
وقتی پیش فرض گزارش رعد و برق دانسته شود، قاعدتاً ضرورت داشت با مسئولان و کارشناسان سازمان هواشناسی ناحیه غرب ایران مصاحبه شود.
در ویدیو این گزارش اظهارات تعدادی از شهروندان کرمانشاهی و نه حتی سه استان ایلام، کردستان و همدان، پشت سرهم کات خورده است.بدون اینکه مشخص باشد اصلا مصاحبه شوندگان نیمه شب بیدار بوده اند؟
این گزارش نه تنها موجب اقناع افکار عمومی نمی شود، بلکه ابهام های بیشتری ایجاد کرده است. حتی گزارشگر اقناع ناپذیری خود را بروز داده است. آنجا که می گوید: تا کنون هیچ منبع رسمی علت این صدای مهیب را اعلام نکرده است! پرسش این است کدام نهاد اجتماعی بجز رسانه ها باید هنگام سکوت خبری مسئولان، سراغ آنها بروند؟!
یکی از نوآوری های این گزارش نسبت به فعالیت تیم مدیریتی سابق شبکه خبر، این است که به اقدام شهروند-خبرنگاران رسانه های اجتماعی و رسانه های بین المللی بخاطر پیش دستی در انتشار اطلاعات این رخداد، لعن و نفرین نگفته است!