در جدیدترین حملات، علی خضریان، عضو جبهه پایداری، در صحن علنی مجلس گفته که لاریجانی مرکز پژوهشها را مأمور کرده بود جزواتی علیه رئیسی و قالیباف «در انتخابات ۹۶» آماده و منتشر کند!
به گزارش جماران؛ روزنامه شرق نوشت: حمله پایداریها به علی لاریجانی پایانی ندارد و حتی این روزها که علی لاریجانی در قامت یک استاد دانشگاه، دور از قیلوقال دنیا، از سیاست دور است نیز در مرکز حملات این گروه تندرو اصولگرا قرار گرفته است.
در جدیدترین حملات، علی خضریان، عضو جبهه پایداری، در صحن علنی مجلس گفته که لاریجانی مرکز پژوهشها را مأمور کرده بود جزواتی علیه رئیسی و قالیباف «در انتخابات ۹۶» آماده و منتشر کند. سند ادعای خضریان، سخنان رئیسی در کتاب «روایت انتخاب دوازدهم» است که از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است. رابطه جبهه پایداری و سازمان اسناد انقلاب اسلامی در زمان مدیریت روحالله حسینیان بر این مؤسسه، بسیار تنگاتنگ بود. حسینیان خودش هم یکی از مخالفان سرسخت لاریجانی در مجلس بود.
حمله اصولگراهای تندرو به لاریجانی مسبوق به سابقه است
حمله اصولگراهای تندرو به لاریجانی مسبوق به سابقه است. نقطه عطف این حملات را باید زمستان سال ۹۱ دانست؛ زمانی که علی لاریجانی، رئیس مجلس وقت، در مراسم ۲۲ بهمن در قم در حال سخنرانی بود و با حمله مهاجمانی که برخی از آنها کفنپوش هم بودند، مواجه شد. همان زمان بسیاری از نقش جبهه پایداری در تهییج و هدایت آن جمع خشمگین سخن گفتند؛ هرچند مرتضی آقاتهرانی، یکی از ارکان این جبهه، منکر نقش پایداریها در آن حملات شده است. بااینحال، بعدها حسین نقویحسینی، سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیته بررسی حوادث قم، جزئیاتی از «پشت پرده حمله ۲۲ بهمن ۹۱ لباسشخصیها و کفپوشان به علی لاریجانی در قم» فاش کرد و از دخالت مؤسسه محمدتقی مصباحیزدی در سازماندهی این حمله سخن گفت؛ ادعایی که در گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس در بررسی حادثه قم نیز به آن اشاره شده بود. گرچه آن گزارش به نتیجه خاصی نرسید، اما نام پایداریها بر داستان حمله به لاریجانی ثبت شد.
در مجلس هم پایداریها از هر فرصتی برای حمله به رئیس مجلس استفاده میکردند. برای نمونه، دوم شهریور ۱۳۹۳ بر سر ماجرای اخذ نظر استمزاجی مجلس توسط علی لاریجانی درباره انتخابات هیئت نظارت بر مطبوعات و صداوسیما، در جلسه علنی خانه ملت حاشیه بسیاری راه انداختند که حتی به جدال لفظی برخی نمایندگان با رئیس مجلس انجامید.
حتی پایداریها پلاکارد «دوپینگ» بالای سر بردند و در رویکردی تازه بهصراحت شخص علی لاریجانی را «دیکتاتور» و «مستبد» نامیدند. در همان جلسه روحالله حسینیان با ادبیاتی عجیب، رئیس مجلس را دیکتاتور و تصمیم هیئترئیسه را دیکتاتوری خواند. هرچند میکروفن حسینیان باز نشد، اما صدایش آنقدر غرا بود که داد و بیداد و محتوای اعتراض به جایگاه خبرنگاران برسد و فریادهایش سوژه خبری روز شود.
از همینرو کاظم جلالی، رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در مجلس نهم گفته بود: «اگر حادثه 22 بهمن ۹۲ در قم مورد بررسی درست قرار میگرفت و با عوامل آن برخورد میشد، طبعا دیگر شاهد بیحرمتیها نمیشدیم، ولی متأسفانه با آن حادثه هم به شکل ریشهای برخورد نشد».
هرگز پایداریها دلشان با لاریجانیها صاف نشده است
بههرحال، هرگز پایداریها دلشان با لاریجانیها صاف نشده؛ چه زمانی که نوک پیکان حمله به سمت علی (لاریجانی) بود، چه زمانی که صادق را مورد نقدهای جدی قرار میدادند، مانند حمله کریمیقدوسی، از نزدیکان این جریان، به سبک زندگی صادق زمانی که رئیس قوه قضائیه بود؛ قدوسی او را متهم به اشرافیگری میکرد.
احساس خطر از حضور لاریجانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی؟
این روزها هم احتمالا با خبر تمدید حضور علی لاریجانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حکم رهبری رقم خورده است، احساس خطر کرده و میخواهند مانع بازگشت او به دنیای سیاست شوند و همچنان دنبال تسویهحسابهای سیاسی خود با او هستند. از اینرو، روز گذشته سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به عملکرد معاونت اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس در دورههای قبل علیه جریان انقلاب گفت: آقای رئیسی در کتاب «روایت انتخاب دوازدهم» به تخلفات مجلس و رئیس این قوه پرداخته و اظهار میکند آقای علی لاریجانی مرکز پژوهشهای مجلس را مأمور کرده بود تا جزواتی علیه من و آقای قالیباف یعنی کاندیداهای انقلابی آماده کند و پخش میکردند.
او در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت یکی از الزامات شرایط جنگ اقتصادی این است که مجلس با تصویب قوانین مناسب یا ارائه پیشنهادهای درست و متکی بر مبانی انقلاب اسلامی، جهت ریلگذاری مناسب اقدام کند.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در توضیحی گفت: «معاونت اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس در ظاهر شعارهای انقلابیگری میدهد، اما عملکرد برخی افراد کلیدی این معاونت در گذشته نشان داده است مطابق میل حامیان وضع موجود و علیه جریان انقلاب عمل کرده است».
خضریان شروع به خواندن بخشهایی از کتاب «روایت انتخاب دوازدهم» کرد و گفت: حجتالاسلاموالمسلمین رئیسی در ادامه به تخلفات مجلس و رئیس این قوه پرداخته و اظهار میکند «آقای علی لاریجانی مرکز پژوهشهای مجلس را مأمور کرده بود تا جزواتی علیه من و آقای قالیباف یعنی کاندیداهای انقلابی آماده کند و پخش میکردند. این ورود مجلس به انتخابات بیسابقه بوده است. آقای علی لاریجانی بهعنوان رئیس مجلس که باید در این قضیه بیطرف باشد، از موضع مجلس آمد و رسما طرفداری کرد که بعضی از بزرگان از مراجع به ایشان اعتراض کردند که شما چرا موضعگیری میکنید؟ چرا مجلس را پشت سر یک کاندیدا وارد میکنید؟ مگر انتخابات نیست؟ موضعگیری شخص آقای علی لاریجانی و موضعگیری ایشان در بسیجکردن مرکز پژوهشهای مجلس برای این جزوات که داده آوردند و چند جزوه به دست خود من هم رسید که گویا اینها خودشان را موظف میدانند که در رابطه با هر موضعی که ما میگیریم، یک جزوه منتشر کنند».
خضریان در ادامه اظهار کرد: «متأسفانه این جزوات در قالب گزارش «پولپاشی در اقتصاد» به شماره مسلسل ۱۵۳۶۶ در تاریخ ۱۸/2/1396 و یک روز بعد هم با گزارش منابع و مصارف هدفمندی یارانهها (یعنی ۱۰ روز قبل از انتخابات ۹۶) علیه ایدههای اقتصادی آقایان قالیباف و رئیسی نوشته شده است که یکی از نویسندگان گزارش، معاون فعلی اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس است».
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم یادآور شد: همزمان با اوجگیری فضای انتخابات ریاستجمهوری در سال ۹۶ و توجه خاص نامزدهای مخالف دولت، آقایان رئیسی و قالیباف، به نقد عملکرد دولت در زمینه یارانهها و تأکید بر ضرورت افزایش یارانه نقدی برای سه دهک ضعیف، این امر با انتقاد شدید مقامات دولتی مواجه شد و مرکز پژوهشهای مجلس رسما به نفع دولت آقای روحانی وارد عمل شد و دو گزارش درباره این موضوع منتشر کرد.
خضریان افزود: «زمان انتشار این گزارشها و ادبیات خاص آنها یعنی استفاده از واژههایی مانند «پولپاشی»، «سیاست عوامگرایانه» و «توزیع هلیکوپتری» در گزارش اول در کنار تخریب شدید و «مطلق» یارانه نقدی در کنار دفاع «کامل» از عملکرد دولت یازدهم در استفاده از منابع حاصل از اصلاح قیمت انرژی در گزارش دوم مرکز پژوهشهای مجلس بهخوبی نشان داد این گزارشها صرفا در راستای حمایت از روحانی در انتخابات ۲۹ اردیبهشت تهیه و منتشر شده است».
امتیازگیری در قبال حمایت از رئیسجمهور؟!
اینکه خضریان از نقش و حمایت مجلس در انتخابات ریاستجمهوری با دادههای اثباتنشده شگفتزده است، خود جای نقد بسیار دارد؛ زیرا برای اولین بار در تاریخ انقلاب در انتخابات اخیر ریاستجمهوری ۲۲۰ نماینده در نامهای خواستار حضور رئیسی در انتخابات شدند و ۲۱۰ نماینده هم از رقبای رئیسی خواستند از رقابت کنار بروند. آیا چنین حمایتی از سوی مجلس، آنهم مجلسی با داعیه انقلابیگری، از نامزدی خاص در انتخابات ریاستجمهوری مسبوق به سابقه بوده است یا سهمخواهیهای بهارستان از دولت که به شکلی تمامنشدنی ادامه دارد، رنگ و بویی جز امتیازگیری در قبال حمایت از رئیسجمهور را دارد؟!
اینکه کتابی بعد از دو سال از تریبون صحن مورد بازخوانی قرار گیرد و فضای اتهامزنی در صحن مجلس داغ شود، آنهم زمانی که مطمئنا فرصتی برای دفاع به علی لاریجانی در قبال اتهامات مطرحشده در صحن داده نخواهد شد، معنایی جز سر بازکردن کینه قدیمی پایداریها از لاریجانی ندارد. حال نتیجه این اعلان جنگ تازه نمایندگان پایداری به علی لاریجانی چه باشد، مشخص نیست، اما پایداریها به هدف حذف کامل لاریجانیها از سپهر سیاسی ایران دست نخواهند یافت.
سند حمله اخیر نیز در نهایت کتاب «روایت انتخاب دوازدهم» روایتی از زمینهها، کنشهای سیاسی و فرایند انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۹۶ است که در چهار بخش به بررسی، طرح و نتیجهگیری موضوع میپردازد. این کتاب از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سال ۹۸ منتشر شد که در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ و با تخفیف ۳۰ درصد به فروش گذاشته شد. با توجه به تازگی محتوایی که خضریان دیروز از کتاب مطرح کرد، میتوان گفت این کتاب موفقیت چشمگیری در فروش و جذب مخاطب نداشته و شاید اکنون این نطق بهانهای برای خواندن بیشتر آن شود.