رئیس هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای می گوید که شبکه ملی اطلاعات نیازمند ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است و در بهترین حالت دولت حداکثر ۵۰ هزار میلیارد تومان میتواند تامین کند.
به گزارش جماران؛ رئیس هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای با بیان اینکه تکمیل شبکه ملی اطلاعات نیازمند ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است، خواستار استفاده از بخش خصوصی برای طراحی اجرایی این پروژه شد.
حسین اسلامی رئیس هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با بیان اینکه برآورد ما این است که ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز است تا شبکه ملی اطلاعات ظرف ۴ سال آینده تکمیل شود، اظهار داشت: بخش خصوصی میتواند در لایههای مختلف زیرساخت، دسترسی و محتوا، ظرفیتهای مناسبی برای این پروژه ملی ایجاد کند.
وی با اشاره به فعالیت بخش خصوصی فاوا در حوزههایی مانند اینترنت و شبکه، مراکز داده، خدمات ابری و افتا در لایه زیرساخت و خدمات تجارت الکترونیکی، فین تک، هوش مصنوعی و علوم داده در لایه خدمات شبکه ملی اطلاعات گفت: از این منظر به نظر میرسد که باید از ظرفیت بخش خصوصی برای طراحیهای دقیق اجرای پروژه شبکه ملی اطلاعات استفاده کرد و اجرای این شبکه با کمک بخش خصوصی قائل انجام است.
اسلامی با تاکید بر اینکه بسیاری از اهداف شبکه ملی اطلاعات در لایههای مختلف نیازمند سرمایه گذاری است، گفت: در بهترین حالت اگر تمام ظرفیتهای دولت در حوزه فاوا تجمیع شود، برآوردمان این است که حداکثر ۵۰ هزار میلیارد تومان طی چهار سال از سوی دولت به این پروژه شود. این در حالی است که بیش از ۳ برابر این مبلغ نیازمند حضور و تأمین مالی توسط بخش خصوصی در این پروژه ملی است.
رئیس هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با اشاره به اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر اینکه شبکه ملی اطلاعات به معنای محدود کردن اینترنت و بستن آن نیست، خاطرنشان کرد: بخش خصوصی اگر مطمئن شود که شبکه ملی اطلاعات تبعات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برایش در پی ندارد، در این پروژه ملی سرمایه گذاری میکند. اما موضوع این است که دولت و وزارت ارتباطات از حضور بخش خصوصی برای طراحی سند اجرایی این پروژه نیز استفاده کند.
اسلامی گفت: این طور نباشد که تمامی طراحیهای مربوط به اجرای شبکه ملی اطلاعات در داخل وزارت ارتباطات انجام شود و پس از آن بگویند که بخش خصوصی در تهیه لیست سخت افزارهای مورد نیاز اقدام کند. این مدل به مشارکت بخش خصوصی منجر نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه ما اعتقاد داریم که پیشبرد شبکه ملی اطلاعات نیازمند مشارکت واقعی بخش خصوصی از ابتدای طراحی طرح عملیاتی و اصلاح طرحهای قبلی است، گفت: با توجه به نگاه دکتر زارع پور وزیر جدید ارتباطات و حکم خاصی که ایشان برای مهندس انصاری به عنوان معاون وزیر و دبیر پروژه شبکه ملی اطلاعات زدهاند، امیدواریم که از مشارکت و سرمایه گذاری و نظرات بخش خصوصی برای پیشبرد این پروژه در لایههای دسترسی و زیرساخت استفاده شود.
اسلامی با اشاره به اینکه طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات به عنوان کلیات و سیاستگذاری این طرح در شورای عالی فضای مجازی مصوب شده است، خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات باید برای اجرایی و عملیاتی شدن این شبکه، طرح اجرایی ارائه کند. در این زمینه بخش خصوصی خواستار استفاده از نظراتش در این طرح اجرایی است. ما معتقدیم که تمام مجموعهها و فعالان سازمان نظام صنفی رایانهای چه در لایه زیرساخت و چه در لایه خدمات دسترسی، ظرفیت حضور در این پروژه ملی را دارند و مطابق با اهداف مصوب، میتوان از این توانمندیها استفاده کرد.