با توجه به استعلامات وزارت کشور از هیات وزیران و سازمان اداری استخدامی کشور در خصوص شرایط شهردار تهران و تصریح این دو نهاد بر صلاحیت شهردار جدید تهران، به نظر می‌رسد دیگر جای طرح هیچ شائبه‌ای در خصوص صلاحیت زاکانی برای تصدی شهرداری تهران وجود ندارد.

به گزارش جماران؛ مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور روز گذشته در گفت‌وگویی با اشاره به امضای حکم شهرداری تهران برای علیرضا زاکانی توسط وزیر کشور از ارسال استفساریه‌ای در این خصوص به هیات وزیران خبر داد.

وی با تأکید بر عدم وجود مشکل قانونی درباره موضوع انتخاب شهردار توسط نمایندگان مردم تهران در شورای شهر ششم، گفت: برای اتقان موضوع، وزیر محترم کشور طی نامه‌ای خطاب به معاون اول رئیس جمهور از هیات دولت نیز [در خصوص شرایط قانونی شهردار تهران] استفسار کرد.

جمالی نژاد با اشاره به محتوای جلسه هیات وزیران در روز چهارشنبه اظهار کرد: هیات وزیران در جلسه خود، ضمن بلااشکال بودن تصدی پست شهرداری تهران توسط آقای زاکانی باتوجه به همترازی شهردار کلانشهرها با مقامات توسط هیات وزیران، تصمیم در این باره را از اختیارات وزیر کشور دانست و لذا در این خصوص نیازی به تغییر آیین نامه ندانست و اکنون صدور حکم شهرداران کلانشهرهای بالای یک میلیون نفر به پشتوانه قانون و تایید و مجوز هیات وزیران انجام شده و صورت خواهد گرفت.

متن استفساریه ارسالی وزیر کشور به معاون اول رئیس جمهور به شرح زیر است:

«بسمه تعالی

جناب آقای دکتر مخبر

معاون اول محترم رئیس جمهور

سلام علیکم

با احترام، به استحضار می رساند در اجرای ماده ۸۲ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵/۳/۱ با اصلاحات بعدی، آئین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار در تاریخ ۱۳۹۷/۱۰/۴ هیات وزیران به تصویب رسیده است که در جزء ۶ بند (ج) ماده ۳ آن برای شهرداری‌های بالای یک میلیون نفر ۹ سال سابقه مدیریت ارشد مدیریت حرفه ای در نظر گرفته است. از طرفی هیات وزیران، شهرداران کلان شهرها را همتراز مقامات مدیریت سیاسی بند (ه) ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین نموده است و براساس بند (ب) ماده ۵۴ قانون اخیر الذکر، عزل و نصب مقامات مدیریت سیاسی نیاز به سوابق مدیریت حرفه ای اعم از ارشد، ندارد.

بنابراین مفاد جزء ۶ بند (ج) ماده ۳ آئین نامه یاد شده، مربوط به انتخاب شهرداران کلانشهرها نمی باشد و انتخاب آنان بدون نیاز به سوابق مدیریت ارشد (مدیریت حرفه ای) امکان پذیر می باشد؟

علیهذا تقاضا می شود نظریه تفسیری هیأت محترم وزیران را در این خصوص به منظور اجرای صحیح قانون اعلام فرمایید.

احمد وحیدی.»

 

14000612000547_Test_NewPhotoFree

 

بنابراین با توجه به پاسخ شفاهی هیات وزیران به استفساریه وزارت کشور در خصوص شرایط تصدی شهرداری کلانشهرها؛ اصولا شرط داشتن «۹ سال سابقه مدیریت ارشد» برای شهردار تهران معتبر نیست و با عنایت به مصوبه هیات وزیران در خصوص همترازی شهرداران کلانشهرها با مدیران سیاسی، شهردار تهران نیاز به سوابق مدیریت حرفه ای اعم از «مدیریت ارشد» ندارد؛ چراکه بند (ب) ماده ۵۴ قانون مدیریت خدمات کشوری تصریح می‌کند: «عزل و نصب متصدیان پست‌های مدیریت سیاسی (مذکور در ماده ۷۱ این قانون) بدون الزام به رعایت مسیر ارتقاء شغلی از اختیارات مقامات بالاتر می‌باشد.»

 

14000612000555_Test_NewPhotoFree

 

مصوبه هیات وزیران در خصوص همترازی شهرداران کلانشهرها با مدیران سیاسی

 

*تأکید سازمان اداری استخدامی بر کفایت شرایط زاکانی

البته علاوه بر استعلام وزارت کشور از هیات وزیران، وزارت کشور در روزهای گذشته استعلامی نیز به سازمان اداری استخدام کشور ارسال کرده بود که جمالی نژاد در بخش دیگری از گفت‌وگو خود در خصوص پاسخ سازمان اداری استخدامی به آن گفت: سازمان امور اداری و استخدامی کشور صراحتا در پاسخ به استعلام وزارت کشور، طی نامه ای رسمی، شرایط آقای زاکانی برای تصدی سمت شهردار تهران را کافی دانست و وی را واجد شرایط قانونی لازم برای این جایگاه دانست.

بنابراین با توجه به استعلامات وزارت کشور از هیات وزیران و سازمان اداری استخدامی کشور در خصوص شرایط شهردار تهران و تصریح این دو نهاد بر صلاحیت شهردار جدید تهران، به نظر می‌رسد دیگر جای طرح هیچ شائبه‌ای در خصوص صلاحیت زاکانی برای تصدی شهرداری تهران وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.