سید محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است: «از آنجایی که در قانون اساسی ما به حزب توجه شده و هم قانون فعالیت احزاب را داریم و هم اینکه دموکراسی بدون حزب معنی ندارد خوب است که از این به بعد آقای روحانی به طرف فعالیت در حزب بروند و حزبی که دارند را تقویت کنند.»
به گزارش جماران؛ خبرآنلاین نوشت: کمتر از ۱۵ روز به پایان ریاست جمهوری حسن روحانی باقی مانده است و برنامه او برای دوران پساریاستجمهوری هنوز اعلام نشده است؛ برخی میگویند همچون رسم دیرینه، رهبری احتمالا او را هم به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام در میآورد و حتی احتمال ریاست او بر مجمع مطرح شده است.
اما روحانی که در این هشت سال روزهای بد و خوب زیادی را در دولت و کشور تجربه کرد برنامهای برای بهرهگیری از این تجارب دارد؟
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به او توصیه میکند که یا حزبی قدرتمند تشکیل دهد یا در جارچوب حزب اعتدال و توسعه به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی بپردازد و در انتخاباتهای آینده کشور موثر واقع شود.
صدر معتقد است: «از آنجایی که در قانون اساسی ما به حزب توجه شده و هم قانون فعالیت احزاب را داریم و هم اینکه دموکراسی بدون حزب معنی ندارد خوب است که از این به بعد آقای روحانی به طرف فعالیت در حزب بروند و حزبی که دارند را تقویت کنند.»
روحانی بعد از ریاست جمهوری در قالب حزب فعال باشد
سیدمحمد صدر، چهره شاخص اصلاح طلب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فعالیت احتمالی حسن روحانی پس از پایان دوران ریاست جمهوریاش گفت: به هرحال آقای روحانی در حزب اعتدال و توسعه عضویت دارد. اگر ایشان بخواهد در صحنه اجتماعی فعال باشد و از این موقعیتی که در هشت سال تکیه بر کرسی ریاست جمهوری داشته استفاده کند خوب است در یک حزبی ادامه فعالیت بدهد.
وی افزود: امید است یک روزی برسد که در ایران حزب خیلی جدی شود چون اگرچه اکنون احزاب گوناگون در کشور داریم ولی هنوز آنگونه که باید و شاید نقش جدی در مسائل سیاسی و اجتماعی ندارند یعنی هنوز هم نقش افراد بیشتر است. از آنجایی که در قانون اساسی ما به حزب توجه شده و هم قانون فعالیت احزاب را داریم و هم اینکه دموکراسی بدون حزب معنی ندارد خوب است که از این به بعد آقای روحانی به طرف فعالیت در حزب بروند و حزبی که دارند را تقویت کنند.
روحانی یک حزب قوی ایجاد کند
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در توصیهای به حسن روحانی اظهار کرد: حتی ایشان میتواند یک حزب قوی درست کند و افراد دیگر هم همین کار را کنند تا روزی برسد که احزاب نقش جدی در انتخاباتهای ریاست جمهوری، مجلس و شوراها و خبرگان و داشته باشند، در این صورت می شود گفت که دموکراسی به معنای واقعی در ایران پیاده می شود البته یکسری شرایط دیگری هم وجود دارد که باید حاکمیت اجازه این نقش را بدهد.
روحانی نقش آیت الله هاشمی را ایفا می کند؟
صدر تاکید کرد: انشاالله اگر بحث صلاحیت ها که توسط شورای نگهبان انجام می شود هم اصلاح شود می توانیم به طرفی برویم که آینده بهتری برای ایران داشته باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان انتظار داشت حسن روحانی در آینده نقشی مانند آیتالله هاشمی رفسنجانی ایفا کند، گفت: به هرحال ایشان ۸ سال رئیس جمهور بودند و حزب اعتدال و توسعه را هم دارند یعنی حداقل با تقویت آن حزب خودشان می توانند در صحنه سیاسی و اجتماعی نقش ایفا کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در پیشبینی خود از نحوه استفاده دولت ابراهیم رئیسی از تجربه روحانی و یارانش، تصریح کرد: در هر صورت ما دولتهای مختلفی را ازاول انقلاب داشتیم و یکسری از کارها اینگونه نیست که با رفتن یک دولت و آمدن یک دولت جدید قطع شود؛خیلی از برنامه ها حتما باید ادامه پیدا کند، مثلا همین بحث واکسیناسیون. مگر دولت جدید ممکن است که بحث واکسیناسیون را دنبال نکند؟ اقتصاد و سیاست هم همینطور است. بنابراین حتما ادامه برنامه هایی که در گذشته انجام شده و طرح های ملی و استانی که بوده دنبال می شود.