نماینده سابق مجلس آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری را خدشه بزرگ به استقلال کانون وکلا خواند و تاکید کرد: این آییننامه امکان عدم تمدید پروانه وکلا را به مقام قضایی داده است و به این ترتیب به حق مردم برای گرفتن وکیل مستقل لطمه میزند.
به گزارش جماران؛ اعتمادآنلاین نوشت: آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری که اخیراً در قوه قضائیه به تصویب رسیده باعث انتقاد بخش زیادی از وکلا و فعالان حوزه قضایی در کشور شده است. این موضوع در بیانیهای از جانب جبهه اصلاحطلبان ایران نیز به نقد گذاشته شده است.
محمود صادقی، نماینده سابق مجلس و عضو جبهه اصلاحطلبان، به بیانیه این تشکل سیاسی درباره آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری اشاره کرد و گفت: در این بیانیه ضمن انتقاد از این اقدام قوه قضائیه از رئیس این قوه درخواست شده است تا دستور توقف هرچه سریعتر اجرای این آییننامه را صادر کنند.
او ادامه داد: این آییننامه از چند لحاظ ایراد دارد، نخست اینکه اصل تهیه این آییننامه به عنوان قانون است؛ در حالی که در ماده ۲۲ لایحه قانونی، تدوین آییننامه منحصراً بر عهده و در اختیار کانون وکلا قرار گرفته، در حال حاضر قوه قضائیه این آییننامه را تنظیم و منتشر کرده است.
صادقی با اشاره به اینکه از سال ۹۸ این بحث در میان و انتقادات در جریان بوده است گفت: طی این مدت کانونهای وکلا طی تعامل با قوه قضائیه یک مشی مرضیالطرفین را در پیش گرفتند اما قوه قضائیه به نظرات کانونهای وکلا بیتوجهی کرده است.
نماینده سابق مجلس این آییننامه را خدشه بزرگ به استقلال کانون وکلا خواند و گفت این آییننامه حق انتخاب وکیل مستقل را از مردم سلب میکند.
او تاکید کرد: این آییننامه امکان عدم تمدید پروانه وکلا را به مقام قضایی داده است و به این ترتیب به حق مردم برای گرفتن وکیل مستقل لطمه میزند.
نماینده سابق مجلس در پایان گفت: در بیانیه آمده است که وکیل مستقل و قاضی مستقل ۲ رکن عدالت قضایی و لازمه دادرسی عادلانهاند و برخورداری جامعه از حق انتخاب وکیل مستقل نقش تعیینکنندهای در توسعه سیاسی اجتماعی و اقتصادی کشور دارد.