حجت الاسلام و المسلمین رئیسی که تجربه شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را داشت، در جریان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در کسوت نامزد داعیه‌دار مبارزه با فساد، موفق به کسب اکثریت آرا و راهیابی به پاستور شد.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، اکثریت رای‌دهندگان در انتخابات ۲۸ خردادماه به «سیدابراهیم رئیسی» رای دادند تا قاضی‌القضات این بار در جایگاه رئیس‌جمهوری و در مقام مجری قانون بر اساس وعده انتخاباتی‌اش کارزار مبارزه با فساد، رسیدگی به معیشت مردم و رفع چالش‌های اقتصادی را پیش ببرد.

انتخابات دیروز جمعه ۲۸ خردادماه، پس از یک دوره رقابت سیاسی نفسگیر با مشارکت قابل‌تقدیر مردم و به همت مجریان و ناظران انتخابات برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدابراهیم رئیسی» رئیس قوه قضائیه در این انتخابات از سوی مردم و با کسب نزدیک به دو سوم آرای رای‌دهندگان (بر اساس شمارش ۹۰درصد آرا) به عنوان سکان‌دار بعدی دستگاه اجرایی برگزیده شد.

در این گزارش شرحی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات، سوابق سیاسی، کارنامه عمل و وعده‌های انتخاباتی هشتمین منتخب مردم برای ریاست‌جمهوری اسلامی ایران آمده که قرار است به عنوان رئیس جمهوری بعدی کشورمان اداره امور کشور را در اواسط تابستان پیش رو به دست بگیرد.

از کرسی قضاوت به جایگاه مجری قانون اساسی برای مبارزه با فساد

حجت الاسلام رئیسی که تجربه شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را داشت، در جریان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در کسوت نامزد داعیه‌دار مبارزه با فساد، موفق به کسب اکثریت آرا و راهیابی به پاستور شد.

در جریان رقابت‌های انتخاباتی، حجت‌الاسلام رئیسی مطالبات مردمی برای مبارزه ریشه‌ای با فساد را از مهمترین انگیزه‌های خود برای ورود به عرصه انتخابات خواند و با تاکید بر اینکه محل خشکاندن ریشه فساد در دستگاه اجرایی است بارها تصریح کرد که با اصلاح ساز و کارها در قوه مجریه، می‌توان جلوی تولید فساد را گرفت.

 رئیسی برای تحقق این منظور وعده «مدیریت مقتدر» کشور را مطرح و تاکید کرد که گشت ارشاد مدیران راه می‌اندازیم و هر کس را در قبال مسئولیت و منصب خود به پاسخگویی وا می‌داریم.

 حجت الاسلام والمسلمین رئیسی همچنین با تاکید چندباره بر اینکه اولویت اصلی دولتش سفره مردم خواهد بود، قول داد که همه ظرفیت‌های اقتصادی کشور را برای کاهش مشکلات معیشتی مردم به کار گیرد. او وعده‌های عینی‌تری هم مطرح  و تاکید کرد که از آبان ۱۴۰۰ برای خانوارهای ۵ دهک اول کارت اعتباری معیشت صادر می‌شود با این توضیح که به ازای هر یک از اعضای خانوار در سه دهک اول ۲۰۰ هزار تومان و دو دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهیانه تخصیص می‌یابد.

رئیسی همچنین تاکید کرد که دولتش به منظور رفع مشکلات اقتصادی، رفع تحریم‌ها را دنبال خواهد کرد. او وعده داد با گسترش تعاملات با کشورهای همسایه، سهم کشور از تجارت ۱۰۰۰ میلیارد دلاری ۱۵ کشور همسایه حداقل به ۴۰ میلیارد برسد. رئیسی همچنین گفته است که دولتش به برجام مانند دیگر قراردادها متعهد خواهد بود.

قاضی القضات در جریان رقابت‌های انتخاباتی تصریح کرد: تاکنون با قاچاق کم برخورد نکرده‌ایم و در قوه قضاییه بیشترین دادگاه‌ها مربوط به برخورد با قاچاق کالا است ولی باید حتماً ریشه قاچاق در دولت خشکانده شود.

تحول در وضعیت مسکن از وعده‌های مهم رئیسی بوده است. وی یازدهم خرداد و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: من به جوانان گفته‌ام که آنها ازدواج کنند، ما هم ساخت مسکن برایشان را از همان روز نخست دولت پیگیری می‌کنیم و فکر می‌کنم بشود طی ۴ سال ۴ میلیون واحد مسکونی ساخت.

«دولت مردمی برای ایران قوی» نام دولتی است که رئیسی به تشکیل آن وعده داده و در بیانیه‌ای ویژگی‌ها و کارویژه‌های این دولت را چنین شرح داده است:

- دولتی که ارکان و مسوولیت های اصلی آن بر دوش جوانان شجاع، تحول خواه، متخصص، پاک و ضد فساد خواهد بود که هر کجا به آنها اعتماد شد،  قدرت و افتخار برای ایران آفریده اند.

-  دولتی که توجه به محرومان و مستضعفان و طبقات پایین جامعه از مهمترین اولویت هایش خواهد بود و اجازه نخواهد داد که عزت و شرافت و کرامت آنها خدشه دار شود.

-  دولتی که با اجماع ملی و دیپلماسی هوشمند و مبتکر، حتی یک لحظه را برای رفع تحریم‌های ظالمانه از دست نخواهد داد. با دیپلماسی برآمده از قدرت و توانایی‌های داخلی، تعامل و رابطه دوستانه و مقتدرانه با دنیا، مخصوصاً با همسایگان را، با سرعت پیگیری می کند. 

با توجه به سوابق و کارنامه رئیسی در سمت‌های مختلف قضائی و سیاسی طی چهل سال گذشته، امیدواری‌های زیادی به تحقق وعده‌های انتخاباتی او وجود دارد

حجت‌الاسلام رئیسی از حوزه تا ورود به عرصه مدیریتی

سید ابراهیم رئیسی متولد ۱۳۳۹ در مشهد مقدس، در ۱۳۵۴ وارد حوزه علمیه قم شد و با بهره‌گیری از محضر اساتید بزرگ، موفق به کسب مدرک عالی‌ترین سطح آموزشی حوزه سطح چهار شد. با پایان دوره سطح حوزه توانست به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه یابد و پس از دفاع از پایان نامه خود با عنوان «ارث بلا وارث» در ۱۳۸۰ دکتری خود را در رشته فقه و حقوق خصوصی و در مدرسه عالی شهید مطهری گذراند.

حجت‌الاسلام رئیسی  در ۱۳۵۹  به عرصه مدیریتی ورود و با حضور در جایگاه دادیاری کرج فعالیت خود را آغاز کرد. او پس از چندی به عنوان دادستان کرج منصوب شد و همزمان با حفظ سِمت مسوولیت دادستانی همدان را نیز عهده دار شد.

او در ۱۳۶۴  به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران منصوب شد و به این ترتیب، دوره مدیریت قضایی او در تهران آغاز شد. پس از مدتی امام خمینی(ره) در حکمی او را مسوول رسیدگی به مشکلات اجتماعی در برخی استان ها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان کرد. با رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام رئیسی به عنوان دادستان تهران منصوب شد و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳   به مدت پنج سال این مسوولیت را عهده دار بود.

رئیسی در ۱۳۷۳  به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد که خدمت وی در این سمت تا ۱۳۸۳، ادامه یافت. حجت الاسلام رئیسی از ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضاییه بود و همچنین از  ۱۳۹۳ تا اسفند ۱۳۹۴ دادستان کل کشور بود.

وی در ۱۷ اسفند ۱۳۹۴، با حکم مقام معظم رهبری به عنوان تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد و با تصویب شورای مرکزی جامعه روحانیت  به عضویت در آن شورا در آمد. حجت الاسلام رئیسی همچنین برای چهارمین و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب و به عنوان عضو هیأت رییسه برگزیده شد.

در ادامه، حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی با حکم مقام معظم رهبری از ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ ریاست قوه قضاییه را عهده دار شده است.

ریاست شورای نظارت بر صدا و سیما، عضو شورای عالی گزینش کشور، نخستین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور، مؤسس حوزه علمیه فاطمه الزهرا (س)، مؤسس مرکز تخصصی شیعه‌شناسی امام هادی(ع) زیرنظر حوزه علمیه قم، انجام سه مأموریت‌ ویژه قضایی در حوزه های اجتماعی در سه استان مختلف با حکم امام خمینی (ره) و عضویت در هیأت امنای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به مدت ۱۰ سال از سوی مقام معظم رهبری از جمله سوابق حجت الاسلام رئیسی به شمار می‌آید. 

علاوه بر ریاست قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری، عضویت در شورای‌عالی امنیت ملی  و عضویت در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از جمله مسوولیت های حجت الاسلام رئیسی محسوب می شود که در آنها به نحوی شایسته به ایفای مسئولیت پرداخته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.