بر اساس گزارش وزارت بهداشت در 25 خرداد 1400، اکنون ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: با فوت ۱۳۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان‌ باختگان این بیماری در ایران به ۸۲ هزار و ۳۵۱ نفر رسید.

در اطلاعیه روز سه شنبه روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است: از دیروز تا امروز (۲۵ خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۲۱۶ هزار نفر بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۶۰ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۴۹ هزار و ۶۴۸ نفر رسید.

تاکنون ۲ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۲۱۰ نفراز بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند. سه هزار و ۳۹۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند و ۲۱ میلیون و ۸۱۷نفرو ۷۴۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

بر اساس این گزارش، اکنون ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون چهار میلیون و ۳۵۲ هزار و ۹۶۱نفر دوز اول واکسن کرونا و ۸۶۹ هزارو ۹۸۳نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند.  مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به پنج میلیون و ۲۳۲هزار  و ۹۴۴ دوز رسید.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۷۵ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۷۷۷ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده است.

 

بیست و پنجم خرداد ماه و مهمترین اخبار کرونایی استان ها

مرگ و میر ناشی از کرونا در اغلب استان های کشور نسبت به چند هفته قبل روند نزولی به خود گرفته است و این کاهش در سایر شاخص ها از جمله تعداد بیماران در مراکز درمانی و مراجعان به بیمارستان ها هم مشاهده می شود.

به گزارش گروه اخبار استان ها، متاسفانه عادی انگاری بیماری کووید ۱۹ در بین عموم مردم نمود بیشتری یافته و این نگرانی وجود دارد که آثار این روند طی هفته دوم و سوم تیر ماه  امسال در قالب پیک پنجم خود را نشان دهد.

بر اساس تحلیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، نگرانی از بروز پیک پنجم ویروس کرونا نیز اعلام شده و در صورت ادامه روند کنونی و عادی انگاری مردم ، این مهم رخ خواهد داد، هر چند میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح کشور خوب بوده، اما درصد اعلام شده بین ۷۰ تا ۷۵ درصد قابل قبول نیست.

با توجه به این که برخی استان ها به خصوص استان هایی مانند هرمزگان و سیستان و بلوچستان دارای وضعیت قرمز هستند، این نگرانی برای استان های همجوار و کلان شهرهای دیگر وجود دارد که با گونه های جدید بیماری مواجه شوند.

در همین حال مسوولان بهداشتی ضمن مقابله با نوع جدید ویروس کرونا در استان های جنوبی به شدت در حال تلاش هستند که از گسترش سویه های نوین بیماری کووید ۱۹ به سایر استان ها جلوگیری شود.

به گفته وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، با توجه به صدور مجوز مصرف واکسن ایرانی کووبرکت و با توجه به ظرفیت ایجاد شده در داخل کشور ، همه جمعیت هدف ایران تا پایان پاییز امسال واکسینه می‌شوند.

نمکی همچنین گفت که تا پایان تیرماه امسال، ۱۵ میلیون نفر واکسینه می‌شوند و برنامه‌های پیش‌بینی شده تا مردادماه پیش می‌رود .

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ایران تا پایان تابستان امسال، یکی از تولیدکنندگان بزرگ واکسن کرونا در جهان می‌شود.

سعید نمکی اظهار داشت : از هفته آینده هم دومین گروه واکسن ایرانی مجوز توزیع گرفته و همینطور گروه های بعدی واکسن ایرانی یکی یکی مجوز گرفته و توزیع خواهد شد.

اکنون ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.

متاسفانه  با فوت ۱۳۴نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان‌ باختگان این بیماری در ایران به ۸۲ هزار و ۳۵۱نفر رسید.

روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد : از دیروز تا امروز (۲۵ خرداد ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۲۱۶ هزار نفر بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۶۰ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۴۹ هزار و ۶۴۸ نفر رسید.

تاکنون ۲ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۲۱۰ نفراز بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند. سه هزار و ۳۹۴نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند و ۲۱ میلیون و ۸۱۷نفرو ۷۴۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.

وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تاکنون چهار میلیون و ۳۵۲ هزار و ۹۶۱نفر دوز اول واکسن کرونا و ۸۶۹ هزارو ۹۸۳نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند.  مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به پنج میلیون و ۲۳۲هزار  و ۹۴۴ دوز رسید.

بیست و پنجم خرداد ماه و مهمترین اخبار کرونایی استان ها

به گزارش خبرنگاران از سراسر کشور ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به بستری شدن ۲۳ بیمار مبتلا به کویید ۱۹ ظرف یک روز در بیمارستان پیمانیه این شهر گفت: بستری شدن این تعداد از بیمار در یک روز هشداری جدی است که جهرم به سمت وضعیت قرمز و شیوع گسترده این بیماری می‌رود.

محمد رحمانیان افزود: اگر همین روال ادامه پیدا کند بی‌شک شاهد اشغال بالای تخت‌های بستری بیمارستان و انجام دوباره محدودیت‌ها خواهیم بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت:‌تا زمانی که واکسیناسیون به صورت جمعی انجام نشده است می‌بایست پروتکل های بهداشتی رعایت شود.

از استان اردبیل نیز گزارش شده است که روند کاهشی شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان که تا چند روز پیش ادامه داشت، در روزهای اخیر متوقف شده و خیز آرام و صعودی کرونا در این استان آغاز شده است.

بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، شمار مبتلایان جدید کووید.۱۹ در این استان در شبانه‌روز گذشته به ۳۱ نفر رسیده که همانند آمار چند روز گذشته است.

بر اساس اعلام این مرجع، با وجود ثبت ششمین روز بدون فوتی کرونا در سال جاری، با فوت سه نفر دیگر از مبتلایان در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع جان‌باختگان کووید.۱۹ در این استان طی ۱۶ ماه گذشته به یک هزار و ۸۱۰ نفر رسید.

همچنین بر اساس آمار اعلام شده، شمار مبتلایان بستری همزمان در این استان نیز که تا چند روز پیش به ۱۶۰ نفر تنزل کرده بود، به تدریج در حال افزایش است به طوری که به ۱۸۵ فرد بستری در شبانه‌روز گذشته رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز سه‌شنبه با اشاره به توقف کاهش آمار فوتی، بستری‌های جدید و همزمان مبتلایان کرونا در مراکز درمانی این استان گفت: در روزهای اخیر میزان بستری کرونا در کل استان نسبت به میزان ترخیص افزایش یافته است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده وضعیت شیوع کرونا در این استان را همچنان شکننده عنوان کرد و افزود: در صورت بی‌توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، احتمال صعودی شدن دوباره شیوع کرونا در استان وجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: با توجه به جهش‌های جدید ویروس کرونا و همسایگی شهرستان‌های جنوبی این استان با هرمزگان، خطر خیز جدید ویروس کرونا این مناطق را تهدید می‌کند.

دکتر سعید کشمیری افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان ابتلا و بستری در بیمارستان‌های شهرستان‌های جنوبی بوبژه کنگان افزایش یافته و این نگران کننده‌است.

وی اضافه کرد: با توجه به تبلیغات انتخاباتی انتظار می‌رود مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از حضور در تجمع‌های انتخاباتی بپرهیزند چون هرگونه تجمع در این شرایط خطرناک به شمار می‌رود.

کشمیری اظهار کرد: هر شهرستانی امکانات و تجهیزات متناسب با جمعیت همان شهرستان را دارد پس اجازه ندهیم با شیوع دوباره ویروس کرونا و پرشدن ظرفیت مراکز درمانی با مشکلاتی روبرو شویم.

وی تاکیدکرد: احتمال شیوع سوش هندی ویروس کرونا در جنوب استان بوشهر وجود دارد و باید نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی اقدام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: هم ‌اینک۳۰۴ بیمار حاد تنفسی و ۱۷۵ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان تحت درمان قرار دارند. 

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری با بیان اینکه افزود: با افزوده شدن ۵۷۵مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان تعداد مبتلایان این ویروس در استان به ۴۲ هزار و ۳۳۷نفر رسید. 

وی بیان کرد: با فوت سه مورد جدید شمار فوتی‌های کرونا در سیستان و بلوچستان به یکهزار و  ۴۱۵ نفر رسید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: ۱۷۵ بیمار مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان شناسایی شد تا شمار مبتلایان در این استان به ۱۱۹ هزار و ۱۲۶ نفر برسد.

دکتر "مریم کوشکی"اعلام کرد: یک شهروند این استان طی شبانه روز گذشته به دلیل ابتلا به کرونا جان باخت تا  شمار جانباختگان ناشی از کرونا در این استان به یکهزار و ۸۹۰ نفر برسد.

وی اظهار داشت: تاکنون ۳۷۲ هزار و ۱۷۲ نمونه کرونا به آزمایشگاه های تشخیص استان ارسال شده که از این مجموع ۳۶۸هزار و ۲۵۷ مورد پاسخ داده شده و ۲۴۹ هزار و ۱۳۱ نمونه آن منفی بوده است.

وی ادامه داد: اکنون ۳۴۰ بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز با اشاره به‌ آخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: در شبانه روز منتهی به‌ بیست و پنجم خردادماه‌ ۲ بیمار که نتایج آزمایش کرونای آنها مثبت شده بود جان خود را در ایلام از دست دادند.

دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: با احتساب این تعداد فوتی در شبانه روز گذشته، مجموع فوتی های استان به ۸۰۱ نفر افزایش یافت.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۷۷ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۸۲۸ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده است.

 

۴۵ درصد تست‌های کرونا در دزفول همچنان مثبت است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: ۴۵ درصد نمونه‌های اخذ شده کرونا در دزفول مثبت است که نشان می‌دهد ویروس همچنان در جامعه می‌چرخد.

علی قمیشی روز سه شنبه افزود: تعداد بیماران مثبت کرونایی و تعداد بستری روزانه بیماران و فوتی‌ها به مرحله استقرار رسیده و در حال خروج از پیک سوم بیماری هستیم اما مثبت شدن نمونه‌های اخذ شده بیانگر چرخش ویروس است.

 وی از مردم خواست در تعطیلات پیش رو  همچنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، شستن مرتب دست‌ها، اجتناب از دورهمی خانوادگی و پرهیز از مسافرت توجه کنند.

قمیشی با توصیه رعایت پروتکل‌های بهداشتی به افرادی که واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، بیان کرد: تا زمانی که حداقل ۷۵ درصد شهروندان واکسن کرونا را دریافت نکرده‌اند به طور جدی باید نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقید باشیم.

وی افزود: با توجه به کاهش میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، بیم آن می‌رود که دوباره دچار بحران و شیوع بیماری کرونا شویم.

شهرستان دزفول در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارد.

 

کرونا در ایلام ۲ قربانی دیگر گرفت

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به‌ آخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: در شبانه روز منتهی به‌ بیست و پنجم خردادماه‌ ۲ بیمار که نتایج آزمایش کرونای آنها مثبت شده بود جان خود را در ایلام از دست دادند.

دکتر محمد کریمیان روز سه شنبه اظهار داشت: با احتساب این تعداد فوتی در شبانه روز گذشته، مجموع فوتی های استان به ۸۰۱ نفر افزایش یافت.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۰ ابتلای جدید کرونا در ایلام شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۳۹ هزار و ۴۷۸ نفر افزایش یافت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: ۱۳ بستری بیمار جدید کرونا در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های موجود ۷۰ نفر است.

کریمیان تاکید کرد: از بستری های جدید چهار مورد مربوط به ایلام سه نفر دهلران، ۲ نفر چرداول،۲ نفر مهران، یک نفر ایوان و یک نفر نیز مربوط به دره شهر است.

وی با بیان اینکه مجموع بهبودیافتگان کرونا استان ۳۸ هزار و ۳۵۱ نفر است، گفت: شهرستان های ایلام ، دهلران و چوار در وضعیت نارنجی قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: شهرستان های دره شهر، آبدانان، بدره، ملکشاهی، مهران، سیروان، چرداول و هلیلان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

 

کرونا جان ۲ نفر دیگر را در استان همدان گرفت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با فوت ۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۲ هزار و ۲۲۷ نفر رسید.

دکتر «محمد طاهری» روز سه‌شنبه افزود: همچنین  با ابتلای ۱۳۲ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان به بیماری کووید ۱۹ در مجموع بیماران بستری مثبت به ۱۷ هزار و ۸۷۳ و بیماران سرپایی مثبت به ۴۴ هزار و ۱۲۲ نفر رسید.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های این استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۳۵۰ مورد بود که ۶۰ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: ۱۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۹ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۷۹۰، بهار ۹۶۴، تویسرکان یک هزار و ۱۰ ، رزن ۷۵۶، درگزین ۲۸۶، فامنین ۳۱۶ و کبودراهنگ یک هزار و ۱۵ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون سه هزار و ۲۲۱ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۲۷۷ نفر در نهاوند و ۶ هزار و ۸۱۹ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.

از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان، «فامنین، اسدآباد و تویسرکان» در وضعیت زرد و هفت شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند.

 

خیز آرام و صعودی کرونا در استان اردبیل

روند کاهشی شیوع بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که تا چند روز پیش ادامه داشت، در روزهای اخیر متوقف شده و خیز آرام و صعودی کرونا در این استان آغاز شده است.

بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل، شمار مبتلایان جدید کووید.۱۹ در این استان در شبانه‌روز گذشته به ۳۱ نفر رسیده که همانند آمار چند روز گذشته است.

بر اساس اعلام این مرجع، با وجود ثبت ششمین روز بدون فوتی کرونا در سال جاری، با فوت سه نفر دیگر از مبتلایان در ۲۴ ساعت گذشته، مجموع جان‌باختگان کووید.۱۹ در این استان طی ۱۶ ماه گذشته به یک هزار و ۸۱۰ نفر رسید.

همچنین بر اساس آمار اعلام شده، شمار مبتلایان بستری همزمان در این استان نیز که تا چند روز پیش به ۱۶۰ نفر تنزل کرده بود، به تدریج در حال افزایش است به طوری که به ۱۸۵ فرد بستری در شبانه‌روز گذشته رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز سه‌شنبه، با اشاره به توقف کاهش آمار فوتی، بستری‌های جدید و همزمان مبتلایان کرونا در مراکز درمانی این استان گفت: در روزهای اخیر میزان بستری کرونا در کل استان نسبت به میزان ترخیص افزایش یافته است.

دکتر شهرام حبیب‌زاده ضمن درخواست از شهروندان برای رعایت کامل شیوه نامه‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در اماکن پرازدحام و ستادهای انتخاباتی اظهار کرد: در شبانه‌روز گذشته ۳۴ نفر از بیماران بستری مبتلا به کرونا از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.

وی همچنین با اشاره به روند افزایشی افراد بستری در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان اردبیل بیان کرد: هم‌اکنون ۵۱ بیمار مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی استان تحت مراقبت قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل وضعیت شیوع کرونا در این استان را همچنان شکننده عنوان کرد و افزود: در صورت بی‌توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، احتمال صعودی شدن دوباره شیوع کرونا در استان وجود دارد.

وی همچنین با اشاره به کم شدن بار مراجعه بیماران کرونایی به مراکز درمانی استان اضافه کرد: مراکز درمانی استان آماده پذیرش و بستری بیماران مبتلا به کرونا هستند.

دکتر حبیب‌زاده خواستار تعطیلی سفرهای غیرضروری و همه دورهمی‌ها مانند شب نشینی، عروسی و مراسم دید و بازدید جمعی شد و گفت: برای مهار این بیماری، رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت سفت و سخت ضروری است و هر تجمع ضروری حتما باید با زمان بسیار کم و رعایت فاصله ۲ تا سه متری برگزار شود.

وی برگزاری هر گونه تجمع را موجب افزایش شمار مبتلایان کرونا عنوان و اضافه کرد: مهم‌ترین خطر در روزهای آینده، برگزاری مراسم عروسی و سفر شهروندان است و باید این مساله فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با تاکید بر ضرورت ادامه استفاده از ماسک حتی با انجام واکسیناسیون سراسری، به افراد مبتلا به کرونا توصیه کرد که شرایط قرنطینه در منزل را با شدت بیشتر رعایت کرده و از تردد در سطح جامعه خودداری کنند تا دوره انتقال پذیری بیماری طی شود.

دکتر حبیب‌زاده، رعایت دقیق محدودیت‌های وضع شده، در خانه ماندن، عمل به شیوه‌نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، پرهیز از حضور در تجمعات و هرگونه دورهمی، تعطیلی مجالس عروسی و ترحیم را تنها راه برون‌رفت و گذر از شرایط بحرانی موجود ذکر کرد.

در ادامه روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل، شهرستان‌های پارس‌آباد، مشگین‌شهر، گرمی، کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز و بیله‌سوار در وضعیت زرد و شهرستان‌های خلخال و اردبیل در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارند.

کارشناسان بهداشت و درمان استان از شهروندان خواسته‌اند به محض مشاهده علایم اولیه ابتلای به کرونا از جمله سردرد و بدن درد شدید و نیز ناراحتی‌های تنفسی، به سرعت به مراکز ۱۶ ساعته بهداشت و درمان مراجعه کرده و نسبت به اقدامات تشخیصی و درمان اقدام کنند.

بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه با ۲۲ فوتی، بالاترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا با ۱۲۱ نفر در روز ۲۷ فروردین ماه امسال و نیز بالاترین رکورد بستری همزمان بیماران کرونا با ۶۳۳ نفر در روز پنجم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است.

 

۵۳۷ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی البرز بستری هستند

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرزاعلام کرد که ۵۳۷ بیمار بدحال کووید ۱۹ در مراکز درمانی این استان بستری و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارند.

دکتر محمد فتحی روز سه‌شنبه به خبرنگاران گفت: ۷۷ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان البرز بستری شدند.

این مسوول خاطرنشان کرد: ۴۶ هزارو۷۴ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در بیمارستان‌های البرز بستری و تحت درمان قرار گرفته اند.

وی افزود: سه بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در استان البرز  جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در استان از ابتدای شیوع کرونا تا کنون به چهار هزارو ۱۷۳ نفر رسید.

فتحی  اظهارداشت: ۴۱ هزارو ۳۶۲ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع  کرونا تا کنون بهبود یافته و از مراکز درمانی استان البرز ترخیص شده اند.

توصیه کارشناسان بهداشتی و درمانی استان البرز برای پیشگیری از کرونا رعایت پروتکل‌های اجتماعی، ‌حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مکرر دست‌ها است.

از مجموع هفت شهرستان استان البرز ۲ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی و پنج شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند.

 

کرونا، جهرم را به سمت وضعیت قرمز می‌برد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به بستری شدن ۲۳ بیمار مبتلا به کویید ۱۹ ظرف یک روز در بیمارستان پیمانیه این شهر گفت: بستری شدن این تعداد از بیمار در یک روز هشداری جدی است که جهرم به سمت وضعیت قرمز و شیوع گسترده این بیماری می‌رود.

محمد رحمانیان سه‌شنبه در ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا افزود: عصر دیروز ۲۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان پیمانیه بستری شدند و بیماران بستری شده امروز نیز با علائم شدید درگیری ریوی به بیمارستان مراجعه کرده‌اند.

وی ابراز کرد: عادی شدن اوضاع، برگزاری مراسم و دورهمی، تجمع در مکان های عمومی بدون توجه به لزوم  استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی علت اصلی بالا رفتن آمار مبتلایان است.

رحمانیان اظهار کرد: اگر همین روال ادامه پیدا کند بی‌شک شاهد اشغال بالای تخت‌های بستری بیمارستان و انجام دوباره محدودیت‌ها خواهیم بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت:‌تا زمانی که واکسیناسیون به صورت جمعی انجام نشده است می‌بایست پروتکل های بهداشتی رعایت شود.

وی بیان کرد: سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای از گروه‌های آسیب‌پذیر و در معرض شدید بیماری هستند که باید مراقب آن‌ها باشیم و از سفر به مراکز استان‌هایی که وضعیت شیوع بیماری در آنجا بالاست مانند استان هرمزگان به جد پرهیز شود.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.

 

کرونا در شبانه‌روز گذشته جان ۲ کرمانشاه دیگر را گرفت

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه گفت: در شبانه‌روز گذشته ۲ نفر در اثر ابتلای قطعی به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به یک هزار و ۸۹۲ نفر رسید.

«مهدی محمدی» روز سه‌شنبه اظهار داشت: هم اکنون ۳۸۵ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ اکنون در بیمارستان‌های این استان بستری هستند که نسبت به روز گذشته سه نفر کمتر است.

وی تاکید کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۲ مورد بیمار مثبت بستری و ۱۶۳ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که این تعداد نسبت به روز قبل پنج نفر بیشتر است.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱۸ نفر در مراکز درمانی استان بستری و ۱۱۴ بیمار هم بعد از بهبودی از مراکز درمانی ترخیص شدند.

پاوه در وضعیت قرمز است

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رنگ‌بندی شهرستان‌های استان کرمانشاه را اعلام کرد که براساس این گزارش شهرستان پاوه در وضعیت قرمز قرار گرفته است.

شهرستان‌های کرمانشاه، صحنه، اسلام‌آبادغرب، سرپل دهاب، کنگاور، سنقر و کلیایی، هرسین، گیلانغرب و جوانرود در وضعیت نارنجی و شهرستان‌های ثلاث باباجانی، قصرشیرین، دالاهو و روانسر نیز در وضعیت زرد قرار دارند. 

 

رئیس علوم پزشکی: ۱۳۲ بیمار کرونایی در قم بستری هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر ١٣٢ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های این استان بستری هستند که حال ٢٨ نفرشان وخیم است.

محمدرضا قدیر با اشاره به آخرین وضعیت کووید۱۹ در قم، افزود: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و پنجم خردادماه جاری، ٣٧ بیمار با علائم ابتلا به کرونا در بیمارستان‌های این شهر پذیرش و ٣٣ نفرشان بستری شدند.

وی اضافه کرد: ٣۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا که در هفته‌های گذشته در بیمارستان بستری شده بودند نیز با بهبودی ترخیص شدند.

به گفته وی، در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و پنجم خردادماه ۱۴۰۰، فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در قم گزارش نشده است.

قدیر گفت: در این مدت، ۵٨۵ تست کرونا از شهروندان قمی گرفته شده که جواب ١٠۵ مورد مثبت بوده است.

استان قم که از ۱۸ فروردین‌ماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشت‌ماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.

 

کرونا جان یک کهگیلویه و بویراحمدی دیگر را گرفت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در ۲۴ ساعت گذشته متاسفانه یک بیمار کرونایی دیگر جان خود را از دست داد و به این ترتیب شمار قربانیان کرونا در استان به ۶۹۲ نفر رسیده است.

پرویز یزدان پناه روز سه شنبه در این باره اظهار داشت: هم اینک ۱۴۸ بیمار در بیمارستان های کرونایی استان بستری هستند که از این تعداد ۵۵ نفر مبتلای قطعی و ۹ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان هستند. 

وی افزود: تعداد بهبود یافتگان بیماران کرونایی کهگیلویه و بویراحمد تاکنون ۴۹ هزار و ۱۲۸ مورد گزارش شده است.

یزدان پناه تصریح کرد: از ۳۳۶ جواب نمونه پی سی آر دریافت شده از آزمایشگاه سلولی مولکولی یاسوج حدود ۲۴ درصد نمونه ها مثبت بودند و بیشترین موارد مثبت در شهرستان های بویراحمد، گچساران و باشت هستند.

وی ادامه داد: از ۱۸۸ نمونه رپید تست حدود ۹ درصد مثبت و در بیشترین مبتلایان در شهرستانهای گچساران، بویراحمد و چرام بودند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج عنوان کرد: امیدواریم با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی توسط مردم و اصناف روند کاهشی بیماری در استان ادامه داشته باشد.

وی تاکید کرد: از مردم شریف استان تقاضا میکنیم همچون گذشته استفاده از ماسک، فاصله گذاری فیزیکی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی در تجمعات و پرهیز از مکان های پرخطر را رعایت نمایند تا انشاالله به کنترل بیماری و کاهش مرگ ومیر در بیماری کرونا برسیم .

یزدان پناه ابراز داشت: استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مداوم دست ها و عدم حضور در مکان های شلوغ و پر تردد را هرگز فراموش نکنید و از میزان رعایت خود نکاهید.

 

قارچ سیاه بیماری جدیدی نیست

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قارچ سیاه بیماری جدیدی نیست و در افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، نقص ایمنی بدن دارند، شایع است.

محمد مهدی گویا روز سه شنبه افزود: «موکورمایکوزیس» یا قارچ سیاه یک عفونت قارچی جدی است که فرصت طلب بوده و در افراد سالم به ندرت بروز می یابد، این بیماری در افرادی که دارای بیماری های زمینه ای بوده و خوب درمان نشدند، ایجاد شده و قابل درمان است.

وی اظهار داشت: همچنین قارچ سیاه در افراد مبتلا به کرونا که در بیمارستان به مدت طولانی بستری می شوند نیز دیده شده و این عفونت از طریق بینی، دهان و چشم وارد بدن شده و خوردن غذای آلوده نیز در بروز قارچ سیاه نقش دارد.

گویا تصریح کرد: این عفونت از حدقه چشم به مغز سرایت کرده و می تواند ریه ها و دستگاه گوارش را نیز درگیر کند، یکی از این علایم حمله قارچی به رگ‌های خونی است که منجر به تشکیل لخته‌های خون و مرگ بافت اطراف آن به دلیل از دست دادن خون‌رسانی می‌شود. اگر بیماری مغز را درگیر کند، در این صورت علایم ممکن است شامل سردرد یک طرفه در پشت چشم، درد صورت، تب، گرفتگی بینی باشد که به ترشحات سیاه و سفید و سینوزیت حاد همراه با تورم چشم تبدیل می‌شود.

به گفته وی، همچنین دیگر علایم بیماری قارچ سیاه ریوی شامل تب، سرفه کردن، درد قفسه سینه و تنگی نفس است و می تواند به صورت تاول یا زخم و ضایعات پوستی ظاهر و ناحیه آلوده سیاه شود.

 رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به قارچ سیاه در کشور گزارش نشده و با دارو این بیماری قابل درمان است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، در یک سال گذشته حدود پنج مورد ابتلا به بیماری قارچ سیاه در ایران گزارش شده که دو مورد از بیماران، جان خود را از دست دادند.

همه این بیماران دیابتی بودند و درگیری ریویی بالایی داشتند.

اکنون، مهم‌ترین خطر، کرونا به‌ دلیل کشندگی بالای آن است نه قارچ سیاه و طی مدت اخیر هم با توجه به بحران کرونا مصرف کورتون به‌شدت افزایش پیدا کرده که این عوامل موجب افزایش بیماران کرونایی مبتلا به موکورمایکوزیس شده است.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران(اسفند ۹۸) تا کنون ۸۲ هزار و ۲۱۷ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.