اشرف بروجردی در خصوص روند بررسی صلاحیتها توسط شورای نگهبان، اظهار کرد: رد صلاحیت فلهای و بیحساب و کتاب، دموکراسی در کشور را نابود می کند و اینگونه به نظر می آید که ما چیزی به اسم دموکراسی و آزاداندیشی نداریم.
به گزارش جماران؛ یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: مملکتداری به این صورت نیست و افراد باید سالها سابقه و تجربه و تخصص کسب کنند. آقای لاریجانی و آقای جهانگیری سالها تجربه اندوختهاند؛ حالا ما دوباره باید از صفر شروع کنیم و اشخاص ناپختهای که نمیتوانند مصالح نظام را تشخیص بدهند، روی کار بیایند؟
اشرف بروجردی در خصوص روند بررسی صلاحیتها توسط شورای نگهبان، اظهار کرد: رد صلاحیت فلهای و بیحساب و کتاب، دموکراسی در کشور را نابود می کند و اینگونه به نظر می آید که ما چیزی به اسم دموکراسی و آزاداندیشی نداریم.
وی افزود: همچنین اقبال مردم به صندوقهای رأی و حمایت از دولت کاهش پیدا میکند و ممکن است مردم احساس کنند که در قفسی گرفتار شدهاند و طبیعتاً هر کسی که احساس کند در قفس است، تمایل دارد که قفس را بشکند و خود را نجات دهد بنابراین چنین شرایطی در این حد آسیبزاست.
این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: شورای نگهبان براساس چارچوب و قانون شکل گرفته و هدف از ایجاد این شورا این است که صلاحیت افرادی که قصد ورود به عرصه انتخابات را دارند، بررسی کند. همه ما درک میکنیم که یکی از صلاحیتهای لازم این است که شخص کاندیدا سلامت فکر و روان داشته باشد که البته ظاهراً به سلامت روان اهمیت نمیدهند. در دوره دولت نهم و دهم شاهد بودیم که رئیسجمهور از لحاظ سلامت روان شخصی نبود که بتوان به او تکیه کرد.
وی اضافه کرد: همچنین کاندیداها از جهت تعلق خاطر به ایران و اسلام، باید شایستگی و علم داشته باشند. این معیارها را قانون تعیین کرده است و اگر شخصی قصد داشته باشد براساس سلیقه خود عمل کند، آسیبی جدی به ساختار نظام وارد خواهد شد و موجب میشود مردم باور کنند که در سرنوشت خود تأثیرگذار نیستند.
بروجردی با بیان اینکه موضوعی که امام خمینی، ائمه ما، پیامبر اسلام و خدا به آن تأکید کرده «لا اکراه فیالدین» است، گفت: اگر مبانی دینی ملاک است، دین خیلی صریح این موضوع را روشن کرده است و اگر مبانی عقلانی ملاک آنهاست، هر انسان عاقلی میفهمد که رئیسجمهور باید چه خصوصیاتی داشته باشد. متاسفانه همه چیز ما سیاست زده است. به نظر می رسد قوانین ما نیز در سیطره سیاست قرار گرفته است.
وی گفت: مردمی که امروز صبوری میکنند یک روز به این نتیجه میرسند که این مملکت به همه ما تعلق دارد و متعلق به چند نفر خاص نیست که بخواهند بر سرنوشت مردم حکومت کنند.
وی ادامه داد: نباید اینگونه تلقی شود که امروز سیاست مقدم بر قانون و دین و انصاف و عدالت شده است. بنابراین تبعاً نتیجه کار حذف نیروهای کارآمد خواهد بود.
این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در خصوص رد صلاحیت علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری نیز بیان کرد: اگر افراد به منافع کشور، نظام و اسلام بیاندیشند، اوضاع به این صورت نخواهد بود. مملکتداری به این صورت نیست و افراد باید سالها سابقه و تجربه و تخصص کسب کنند. آقای لاریجانی و آقای جهانگیری سالها تجربه اندوختهاند؛ حالا ما دوباره باید از صفر شروع کنیم و اشخاص ناپختهای که نمیتوانند مصالح نظام را تشخیص بدهند، روی کار بیایند؟ دوباره آزمون و خطا؟