صادق خرازی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: من مذاکراتی داشتم و صحبت کرده ام و برداشت من این است که اگر یک دولت مقتدر و مدیری سر کار آید و یک ادراک و استفهام درستی از پدیده ها داشته باشد می توان بین دو تا سه ماه تمام مردم ایران را در یک بازده زمانی در یک کار فورس ماژور واکسینه کرد.
به گزارش جماران؛ به نقل از اقتصادنیوز، صادق خرازی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم گفت: اگر من رئیس دولت تضمین می کنم تا اواسط یا اواخر مهرماه هیچ کسی در ایران بدون واکسن نمانده باشد.
سیدمحمدصادق خرازی در بخشی از گفتوگوی تفصیلی با تلویزیون اینترنتی «اکوایران» با اشاره به فایل لورفته از محمدجواد ظریف، گفت: این فیلم و صدا و مطالبی که از آقای ظریف پخش شده کار غیر متعارفی بوده و باید یک نظارتی در سیستم حفاظت کشور به وجود بیاید که همه چیز انقدر بی پروا بیان نشود.
*کاری به صغری و کبرای ظریف ندارم اما...
وی افزود: من راجع به صغری و کبری مطالب مربوط به آقای دکتر ظریف صحبتی ندارم، بالاخره ایشان وزیر امور خارجه و برگزیده نظام است و خودشان باید پاسخ دهند و حتما پاسخی دارند و چیزی که پخش شده، باید به آن رسیدگی شود اما خیلی از آقایان هستند که در کشور ما مطالبی را برای تاریخ بیان می کنند، اصولا تاریخ شفاهی برای همین تنظیم می شود چون افراد مطالبی را بیان می کنند نه برای پخش بلکه برای آینده!
دبیرکل حزب ندای ایرانیان درباره دوگانه میدان-دیپلماسی، تصریح کرد: آقای ظریف هم مورد احترام بودند و هستند منتهی نیروی قدس در سال های اخیر به ویژه در جریان مقاومت موقعیت ویژه ای پیدا کرد که بخش عمده ای از مناسبات منطقه ای ما، مناسبات دنیای اسلام و جبهه مقاومت توسط نیروی قدس رهبری و هدایت می شد، اینجا شاید مقداری دوگانگی و تضاد و به صورت قهری و جبری به وجود آید و ما هم تنها کشوری نیستیم که اینگونه است و کشورهایی که سیاست خارجی آنها ایدئولوژیک است مثل ایالات متحده آمریکا، فرانسه و تا حدی روسیه معمولا این دوگانگی را بین دستگاه امنیت خارجی و نیروهای واکنش سریعشان و دستگاه سیاست خارجی دارند.
*ظریف و سردار سلیمانی مناسبات نزدیکی داشتند
خرازی در ادامه اظهار کرد: در زمانی که مرحوم سردار سلیمانی در قید حیات بودند مناسبات آقای ظریف و ایشان، مناسبات نزدیکی بود؛ شاید در برخی از زمینه ها در ترمینولوژی اختلاف دیدگاهی داشتند، شاید هم اختلاف آنها در متدولوژی بود، گهگاهی می شد که خود من این وسط سعی می کردم این دو جریان را بهم نزدیک کنم، من ارتباط وسیعی با هر دو طرف داشتم. بخشی از صحبت های آقای ظریف ناظر بر این دوگانگی و این پارادوکس در داخل ایران نیست بلکه بخش عمده آن مربوط به خارج از ایران است.
*روس ها فرصت طلب هستند
وی با اشاره به نقش روسیه و انتقادات ظریف از آن، گفت: ایشان درباره نقش دوگانه و نقش روسیه در سیاست خارجی ایران و بازی که روسیه می کند دیدگاه دیگری دارند و معتقد هستند که تفاوت روس ها با آمریکایی ها در لبخندشان است و در ماهیت هیچ تفاوتی ندارند البته به این قاطعیتی که من می گویم آقای دکتر ظریف اینطور فکر نمی کنند ولی انتهای ماجرا این است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه نظری متفاوت با ظریف دارد، ادامه داد: من معتقد هستم روس ها فرصت طلب هستند. در ماجرای هسته ای آنها بخاطر اینکه در کنار ایران نشستند تهدیدات را بیشتر حس می کنند تا اروپایی ها و آمریکایی ها منتهی آنها اولویت های خودشان را دارند یعنی هرکسی اولویت های خودش را دارد، ما هم اولویت های خودمان را داریم.
*نمیشود کسی را بخاطر عقیده و فکرش شماتت کرد
خرازی با تاکید براینکه انتشار این فایل صوتی به معنای پایان حیات سیاسی ظریف نیست، افزود: یک اتفاقی رخ داده و حیات و ممات سیاسی یک فرد بخاطر چنین چیزی تغییری نمی کند یعنی اتفاقی افتاده و ایشان دیدگاهی داشته و نگفته اند که می خواهند دیدگاهشان پخش شود بلکه کسی خیانت کرده و باید کسی که خیانت کرده را شماتت کرد. نمی شود کسی را بخاطر عقیده و فکرش شماتت کرد.
*ظریف گفت اگر بیایم، مستقل خواهم آمد
وی در ادامه درباره گمانه زنی ها پیرامون احتمال کاندیداتوری محمدجواد ظریف در انتخابات ریاست جمهوری 1400، گفت: بسیاری از اصلاح طلب ها به آقای ظریف مراجعه کردند که ایشان در انتخابات بیایند و نامزد شوند. ایشان با من که صحبت می کردند می گفت من تصمیم ندارم بیایم ولی اگر زمانی بخواهم بیایم، مستقل کاندیدا می شوم و هر کس خواست از من دفاع و حمایت کند اما الان در شرایطی هستم که تصمیمی برای آمدن ندارم و این صحبت برای چند روز اخیر بوده است.
ظریف نه متعلق به اصولگرایان است نه اصلاح طلبان
دبیرکل حزب ندای ایرانیان تصریح کرد: آقای ظریف نه متعلق به اصلاح طلب ها است و نه متعلق اصولگراها بلکه یک شخصیت مستقل فراجناحی دارد و این شخصیت فراجناحی ایشان می تواند زمانی که کاندیدا شد یا فرضا هنوز بر این قوت باقی بماند که ایشان بخواهند در صحنه بیایند برداشت من این است که ایشان خودشان را نامزد می کند و هر کسی که خواست از ایشان حمایت می کند که می تواند یک جریان اصولگرایی باشد یا یک جریان اصلاح طلبی باشد ولی قاطبه اصلاح طلبان امروز علاقه دارند که آقای ظریف برای ریاست جمهوری انتخاب شوند چون فکر می کنند که کسی غیر از آقای ظریف را ندارند و اشتباه می کنند.
*دیدگاه مدیریتی حسن روحانی امنیتی است
خرازی همچنین با انتقاد از برخی عملکردهای حسن روحانی و دولتش در این 8 سال، اظهار کرد: سیاست گذاری دولت آقای روحانی در مدیریت کشور و اقتصاد کشور دچار خدشه بود. شما تفاوت را در 2 دولت آقای خاتمی و در دولت آقای روحانی ببینید، 2 دیدگاه متفاوت است، 2 دیدگاه مدیریتی است، یک دیدگاه مدیریتی امنیتی به همه مسائل است به اقتصاد، به سیاست خارجی، به فرهنگ و همه چیز که می شود چیزی که شما الان با آن رو به رو هستید و یک دیدگاه توسعه محور است.
وی خاطر نشان کرد: نتیجه این دیدگاه امنیتی این است که ما چیزی به نام فرهنگ نداریم. امروز فرهنگ مظلوم ترین و حقیرترین بخش دولت ماست؛ این دولت چه چیزی را توانستند در حوزه فرهنگ به مردم ارائه دهند؟ در زمان آقای خاتمی و در زمان مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی ما جشنواره ها و فستیوال ها را داشتیم، موقعیت جهانی ایران را داشتیم و هزار نکته باریکتر از مو. حتی دوره احمدی نژاد در امتداد آن نقش داشت خصوصا در دوره اول آقای احمدی نژاد فرهنگ فعال بود اما الان چیزی به نام فرهنگ نداریم.
*اگر نمی توانستم گره ها را باز کنم، کاندیدا نمی شدم
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که شما به سبب اینکه با رهبری رابطه خوبی دارید فکر می کنید بتوانید این گره ها را باز کنید؟، گفت: من اگر نمی توانستم خودم را در معرض قرار نمی دادم. من در برابر مردم مسؤل هستم و نمی توانم مسؤلیتی را قبول کنم ولی بعد از قبول مسؤلیت شروع به تعارف کردن کنم. مدیریت تنها بخشی است که قابل تعارف نیست و کالایی تقسیم نشدنی است، مدیریت اقتدار و قدرت و تشخیص می خواهد و باید بر اساس آخرین تشخیص های جهانی و مؤلفه های جهان بینی خاص جلو رفت و کار انجام داد. اگر من این تشخیص را نداشتم که خودم را در معرض قرار نمی دادم و نه خودم و نه مردم را معطل نمی کردم.
خرازی تاکید کرد که در این زمینه هیچ هماهنگی و صحبتی با مجموعه اصلاح طلبان نداشته و مستقل کاندیدا شده است.
*تورم تا 18 ماه دیگر 11 درصد میشود، اگر...
وی در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی و مشکل معیشت مردم، اظهار کرد: اکنون تورم ما 40 درصد است و تورم 40 درصدی کشورمان را می توانیم با یک بازده زمانی 18 ماهه به 11 تا 13 درصد برسانیم، البته برخی معتقد هستند که می توانیم به 8 یا 9 درصد هم برسانیم که من این را قبول ندارم چون شوکی که به اقتصاد وارد می کند شاید آثار داشته باشد و بتواند باعث این شود که یک اتفاق ناگواری بیفتد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: هر شوکی باید با خود آن بدن آمیخته و آموخته باشد یعنی تنظیم شود. در بحث اشتغال برداشت من این است که اگر ما صنایع پایین دستی را سامان دهیم و فعال کنیم، حتی دولت محصول را از آنها بخرد و محصول را سوبسیت و برای خارج از کشور صادر کند، اگر ما سوبسیت را این کار کنیم و اشتغال و تولیدمان بالا برود و بر کیفیت تولید نظارت کنیم، کارخانه های متوسط و کوچکمان را به تولید برسانیم می توانیم یک معجزه بزرگ صنعتی را ایجاد کنیم.
*قم باید قرنطینه میشد
خرازی در پایان با اشاره به شیوع ویروس کرونا، گفت: من معتقد هستم دولت از روز اول دچار یک فاز اشتباه بود و ماجرای کرونا را جدی نگرفت. ما می توانستیم از بدو کار قرنطینه اعلام کنیم و قم و کشور را کامل قرنطینه کنیم و رفت و آمدها را کنترل کنیم و مردم را به همکاری عادت دهیم، آن هم مردمی که همیشه در هر عرصه و بستری بیشترین همکاری را با دولتها داشته اند، متاسفانه این کارها انجام نشد، در حالی که کشورهای دیگر به راحتی این کارها را انجام دادند و نتیجه آن را گرفتند.
اگر رئیس جمهور شوم تا مهرماه هیچ کسی بدون واکسن نمی ماند
وی افزود: برای وارد کردن واکسن هم مؤلفه ها و راهکارهایی وجود دارد که راحت می شود این کار را انجام داد و مشکل نقل و انتقال پول را هم می شود حل کرد و به راحتی می شود این مساله را دنبال کرد. من مذاکراتی داشتم و صحبت کرده ام و برداشت من این است که اگر یک دولت مقتدر و مدیری سر کار آید و یک ادراک و استفهام درستی از پدیده ها داشته باشد می توان بین دو تا سه ماه تمام مردم ایران را در یک بازده زمانی در یک کار فورس ماژور واکسینه کرد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری مدعی شد: اگر من رئیس دولت شوم تضمین می کنم تا اواسط یا اواخر مهرماه هیچ کسی در ایران بدون واکسن نمانده باشد.