قالیباف رییس مجلس در مورد سفرهای استانی نظارتی، تبلیغاتی گفت: این سفرها حتماً تبلیغاتی نیست؛ نمایندگان محترم در حوزه‌های انتخابیه‌شان اگر سه هفته در تهران هستند تا در مجلس قانون گذاری کنند و کارهای کارشناسی را در کمیسیون‌ها دنبال کنند، علی رغم این وظایف عضویتی نیز در شوراهای سطح ملی دارند تا نظارت مجلس را صورت دهند.

به گزارش جماران؛ رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درباره برجام در کشور دوصدایی وجود ندارد، گفت: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها یک ابزار چانه زنی و قدرت برای رفع تحریم است.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه گفت‌و‌گوی ویژه خبری سیما ضمن تبریک عید باستانی نوروز به همه مردم ایران اظهار داشت: این سال جدید را به پرستاران و معلمان عزیزی که سال ۹۹ سختی‌هایی را متحمل شدند، در طول روز مشغول کارهای مربوط به کرونا بودند و همچنین آن افرادی که بیکار شدند و مادرانی که هم کارمند بودند و هم خانه‌دار تبریک عرض می‌کنم.

وی تأکید کرد: سالی را پشت سر گذاشتیم که همه تلاش کردند سال خوبی باشد و از همین تریبون به همه خانواده‌های ایرانی که عزیزانی را به دلیل ابتلا به بیماری کرونا از دست دادند تسلیت می‌گویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در مورد قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها توسط مجلس شورای اسلامی گفت: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها خیلی مؤثر بوده است و در آینده نیز می‌تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

قالیباف با بیان این که مهم ترین موضوع در مجلس شورای اسلامی درباره مردم است، خاطرنشان کرد: یکی از فشارهای جدی در مسائل اقتصادی در زندگی مردم بحث مربوط به تحریم است و واقعیتی است که وجود دارد و ما نیز باید برای رفع تحریم و بی‌اثر کردن آن با تکیه بر توانمندی‌های داخلی تلاش کنیم.

وی ادامه داد: مجلس یازدهم در دو ماه و نیم نخست پس از مستقر کردن هیأت رئیسه و کمیسیون‌های تخصصی به بحث نظارت و قانون‌گذاری پرداخت و تحریم نیز جزو اولین دستورکارهای مجلس یازدهم بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که برجام بر اساس گفتگوها و رایزنی‌هایی که انجام شده یک سند بین المللی است که مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت و همه در آن متعهد شدند، گفت: ما عملا شاهد آن بودیم  که آمریکا زیر برجام زد و به تعهدات خود عمل نکرد و حتی تهدیدهایی که خلاف مقررات بین المللی است در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ علیه کشورمان پیاده کرد و این درحالی بود که علی رغم خلف وعده طرف مقابل ما در داخل کشور تمام و کمال تعهدات خود را انجام می‌دادیم که این حرکتی یکطرفه بود.

قالیباف با تأکید بر این که درباره تعهدات ایران ذیل برجام در مجلس نشست‌های تخصصی و کارهای کارشناسی بسیاری صورت گرفت اضافه کرد: مسائل مربوط به تعهدات ایران ذیل برجام در شورای عالی امنیت ملی و کمیسیون‌های تخصصی مجلس بحث و تبادل نظر صورت گرفت و قانونی تصویب شد که این قانون، بر این پایه بود که ما در عین حالی که برجام را حفظ می‌کنیم بر اساس ماده ۳۶ که تصریح شده هر کدام از طرفین به تعهدات خود عمل نکردند، این قانون را مصوب کردیم. بنابراین دولت را ملزم به کاهش تعهدات کردیم.

وی کاهش پروتکل الحاقی،‌ غنی سازی ۲۰ درصد و راه اندازی رآکتور آب سنگین اراک را از جمله موارد مهم در قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها عنوان کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش مجری مبنی بر این که این قانون چه تأثیری داشته است گفت:‌ قبل از این که بایدن سر کار بیاید این قانون مصوب شد؛‌ ما می‌گوییم چرا ملت ما بخواهد یکطرفه قانون را اجرا کند.

قالیباف با طرح این پرسش که ما اساسا برای چه پروتکل الحاقی را اجرا کردیم، تصریح کرد: ما داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا کردیم که همه تحریم‌ها رفع شود، اما در عین حال طرف مقابل نه تنها تحریم‌ها را برنداشت بلکه تحریم‌های جدیدتری را اعمال کرد و اکنون پس از این مصوبه مجلس حساسیت‌هایی برای طرفین به وجود آمد و عکس العمل‌هایی که داشتند به این معنا است که ایران دست بسته نیست و یک طرفه تعهدات را عمل نمی‌کند. بنابراین اثرات آن را امروز می‌بینیم.

قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها یک ابزار برای چانه زنی است

وی اضافه کرد:‌ امروز آقای محمود جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نشست‌هایی که معاونان وزرای خارجه 1+4 داشتند بر قانون مجلس تأکید کرد و گفت که عدم اجرای پروتکل‌ها به دلیل قانون مجلس است بنابراین این قانون یک ابزار چانه زنی‌، ایجاد فرصت‌های بیشتر برای گفت‌وگو کردن و رفع تحریم است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که نباید در برخورد با طرفین موجود در برجام منفعلانه برخورد کنیم، گفت: این قانون به رفع تحریم‌ها کمک بیشتری می‌کند و برای ما تولید قدرت خواهد کرد.

قالیباف در پاسخ به این پرسش مجری بر این اساس که آیا فکر نمی‌کنید تعهدات و عمل به این قانون سبب حساسیت بیشتری در طرف مقابل شود و مانع از آمدن آنها به سمت مذاکره گردد، گفت: خیر، ما در چارچوب برجام این قانون را مصوب کردیم. ما هیچ وقت خلاف تعهدات خود در برجام عمل نکردیم اما آیا سزاوار است ما به برجام عمل کنیم و آنها به برجام عمل نکنند. اکنون در گفت‌وگو‌هایی که در حال انجام است حتماً فرصت‌ها و قدرت چانه زنی بیشتری وجود دارد و طرف مقابل به خوبی می‌داند ما مصمم هستیم.

درباره برجام در ایران دوصدایی وجود ندارد

وی تأکید کرد: آنها (طرف های غربی) فکر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که در بحث اجرای برجام در ایران دوصدایی وجود دارد،‌خیر، در ایران یکصدایی وجود دارد، به عبارتی مسؤولان و مردم جملگی یک خواسته دارند و آن  رفع تحریم‌ است. ما رفع تحریم‌ها را در چارچوب برجام دنبال می‌کنیم. اگر طرف غربی نخواهد این خواسته را جامه عمل بپوشاند ما بر اساس ماده ۳۶ برجام تعهدات خود را کاهش خواهیم داد و قطعا آنها نیز وادار خواهند شد این کار را انجام دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که فشار اصلی برای ما در بحث خنثی سازی تحریم‌ها است، خاطرنشان کرد: ما باید توان داخلی و ارتباطات خود را با تکیه بر داخل ارتقاء دهیم؛ رفع تحریم‌ و خنثی سازی تحریم‌ها دو رویکرد اصلی مجلس شورای اسلامی است، بنابراین ما در حوزه بی اثر کردن، مبارزه و کاهش تحریم تلاش می‌کنیم با اصلاح ساختار بودجه و با برنامه پنج ساله هفتم در این جهت در این مسیر تلاش کنیم.

قالیباف خاطرنشان کرد: در قانون اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها مجلس تصریح داشته است که هر گاه طرف مقابل تعهدات خود عمل کرد، دولت پس از گزارش مجلس ما بلافاصله تعهداتی که قرار است بر طبق برجام انجام دهیم را به شرط لغو همه تحریم‌ها برخواهیم گرداند.

مردم از مجلس توقع اجرا ندارند

وی در پاسخ به پرسش دیگر مجری مبنی بر این که ۹ ماه از زمان مجلس گذشته و آیا در این ۷ ماه آن انتظارات و وعده‌هایی که نمایندگان دادند عملی شده است یا خیر، بیان کرد: ۹ ماه زمانی و ۷ ماه کاری از مجلس یازدهم گذشته است؛ ما نباید در مجلس خودمان علیرغم هر تلاشی که داشتیم از خودمان راضی باشیم؛ چراکه شرایط موجود ایجاب می‌کند که تلاشمان را مضاعف کنیم. قانون و قانون اساسی برای مجلس وظایفی مشخص کرده است و دو وظیفه مهم مجلس قانون گذاری و نظارت است. بنابراین حتماً مردم از مجلس توقع اجرا ندارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: عمل به قانون، در میدان بودن و حل مشکلات برعهده دولت محترم است و البته که مجلس در قانون‌گذاری و ریل‌گذاری فعالیت‌ها و در نظارت برای اجرای قانون که در شرایط امروز که ما در مجلس نظارت را نسبت به قانون‌گذاری اولویت داده‌ایم.

قالیباف با بیان این که مهم‌ترین دغدغه مردم امروز در حوزه اقتصادی و توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی است گفت: ما این دو رسالت را در مجلس دنبال می‌کنیم. قانون اقدام راهبردی در بعد سیاسی و بین المللی می‌تواند همچون اهرم فشاری باشد و در حوزه اصلاح ساختار بودجه، مجلس طرح معیشت و حوزه کشاورزی و... را به تصویب رسانده است.

وی با بیان این که مجلس در کنار طرح‌هایی که برای دغدغه مردم به تصویب رسانده نظارت‌های میدانی را نیز در دستورکار خود قرار داده است گفت: مجلس در همه شوراهای ملی و استانی نظارت کرده و در آنجا حضور دارد.

سفرهای استانی نظارتی، تبلیغاتی نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا سفرهایی که به چند استان کشور انجام دادید تبلیغاتی نیست و آیا با وظایفی که در قانون اساسی دارید همخوانی دارد، گفت:‌ این سفرها حتماً تبلیغاتی نیست؛ نمایندگان محترم در حوزه‌های انتخابیه‌شان اگر سه هفته در تهران هستند تا در مجلس قانون گذاری کنند و کارهای کارشناسی را در کمیسیون‌ها دنبال کنند، علی رغم این وظایف عضویتی نیز در شوراهای سطح ملی دارند تا نظارت مجلس را صورت دهند.

قالیباف ادامه داد:‌ هر سه هفته در ماه نمایندگان می‌توانند یک هفته را به حوزه‌های انتخابیه خود سرکشی کنند و قطعا در حوزه انتخابیه ارتباط با مردم و نظارت بر کارها را صورت می‌دهند. بعضی از این موضوعات در حوزه‌های انتخابیه نمایندگان وجود دارد که باید در سطح ملی حل و فصل شود. به عنوان مثال در آنجا پروژه‌های راه، بهداشت و درمان، توسعه کارخانجات و... وجود دارد که ملی محسوب می‌شود. اینجا است که ما نیازمند این هستیم تا مجموعه مجلس و توان آن را به کمک نمایندگان بیاوریم تا مسائل حل و فصل شود و کمیسیون‌های تخصصی مجلس موضوع را از نزدیک بررسی کرده و حل و فصل کند.

وی با تأکید بر این که طبیعتا بنده به عنوان خدمتگزار نمایندگان و مسئولیتی که در مجلس دارم باید این بازدیدها را انجام دهم گفت: روی کاغذ نمی‌شود تصمیم‌گیری کرد. در برخی بازدیدها می‌بینیم که ۱۸.۵ سال از طرح ایجاد یک پل می‌گذرد و هنوز ساخته نشده است و بیمارستان‌هایی است که ۱۹ سال است که هنوز مراحل ساخت آن به پایان نرسیده است و مسیرهای ترانزیتی مهمی هستند که شمال و جنوب را بهم متصل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند اما نیمه کاره رها شده‌اند، بنابراین باید از نزدیک حرف مردم را بشنویم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: گاهی اوقات مردم می‌گویند اگر کار ما را حل نمی‌کنید لااقل حرف ما را بشنوید. این که نمی‌شود نه حرف مردم نشنید و پروژه‌ها را نیز تکمیل نکرد، آنگاه مردم چه امیدی داشته باشند.

قالیباف یاد آور شد: وقتی فردی به عنوان نماینده مجلس انتخاب می‌شود فقط نماینده یک حوزه انتخابیه نیست بلکه نماینده ملت ایران است و تک تک نمایندگان در مقابل همه مردم متعهد هستند. بنابراین معتقدم این سفرها خیلی اثرگذار است.

وی با اشاره به سفر میدانی خود به استان خوزستان گفت: ۷۴۰ روستا در خوزستان دارای تنش آبی بودند. روستاهایی بودند که کنار رودخانه بزرگ آب شیرین بودند اما لوله‌کشی به درون آن روستا صورت نگرفته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که ما بنا داریم نظام مسائل همه استان‌ها را در حوزه نظارت استخراج کنیم، گفت: بر اساس این نظام‌مندی باید بررسی کنیم که آخرین پیشرفت‌ها به کجا رسیده است و بر این اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات و درنهایت مسائل را در میدان بر اساس واقعیت‌ها تطبیق می‌دهیم و مشخص می‌شود که هزینه‌ها چه خروجی داشته است. بنابراین اینها می‌تواند تحرک لازم را در بی اثر کردن تحریم داشته باشد و مشکلات مردم را حل و فصل کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.