آذری جهرمی وزیر ارتباطات گفت: تنها دو درصد جمعیت ایران به اینترنت دسترسی ندارند.

به گزارش جماران از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی در جلسه بررسی مشکلات ارتباطی و کنترل پیشرفت مصوبات سفر خرداد ماه ۱۳۹۹  استان فارس که با حضور عنایت‌ اله رحیمی استاندار و نمایندگان مجلس و مدیران اجرایی این استان  برگزار شد، گفت: کارهای اجرایی توسعه ارتباطات در استان پیشرفت‌های خوبی داشت، بنا بود آخر امسال در جمع مردم مراسم رونمایی تکمیل شبکه ارتباطی در کل استان فارس را برگزار کنیم.

وی افزود: چون قبلا قول داده بودیم که آخر اسفند ماه به شیراز بیاییم آمدیم ولی چون کار تمام نشده بود من صلاح ندانستم مراسم رونمایی و افتتاح برگزار شود. زیرا بر اساس تجربه پس از برگزاری مراسم افتتاح، تکمیل پروژه پیگیری نمی‌شود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: بنابراین درخواست کردم تا جلسه کنترل پروژه برگزار کنیم تا ببینم دلایل عقب‌افتادگی چیست؟ کار تا چه اندازه پیش رفته‌ است و تا پوشش صد درصدی شبکه ارتباطی در شهرها و روستاهای استان چقدر زمان نیاز هست؛ هر چند حداکثر زمانی که می‌توانیم در نظر بگیریم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ است.

وی تصریح کرد: بنابراین باید یک برنامه جبرانی بگذاریم تا کار را تمام کنیم و طبیعتا باید از مردم به خاطر تکمیل نشدن پوشش صد درصدی ارتباطات در استان تا اسفند ماه عذرخواهی کنیم و قول می‌دهیم تا اردیبهشت ماه این پروژه تکمیل شود.

در ادامه این جلسه وزیر ارتباطات پس از استماع گزارش مدیران استانی درباره موانع تکمیل پروژه گفت: یکبار دیگر اواخر فروردین ماه به صورت ویدئو کنفرانس جلسه کنترل پروژه دیگری برگزار می‌کنیم تا میزان پیشرفت کار را بررسی کنیم.

وی افزود: از همه دست اندرکاران می‌خواهیم تلاش کنند تا پروژه استان فارس را تکمیل کنیم در هر صورت فارس قلب الکترونیک کشور بوده، مدت زیادی عقب افتادگی داشته که با تکمیل پروژه‌های ارتباطی، فارس به جایگاهی که شایسته‌اش است می‌رسد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: همین جا قرار می‌گذاریم روز ۲۷ اردیبهشت ماه که روز جهانی ارتباطات است، با پوشش صد درصدی شبکه ارتباطی، جشن روز ارتباطات را در شیراز برگزار کنیم.

آذری جهرمی در ادامه گفت: یک خبر خوب هم برای مردم استان داریم و آن اینکه دیروز کلنگ احداث مرکز داده بزرگ جنوب کشور در شیراز با سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی همراه اول به زمین خورد. این مرکز داده ۵ برابر بزرگتر از مرکز داده فعلی شیراز است که می‌تواند هم به مرکز اصلی فناوری اطلاعات کشور تبدیل خواهد شد و هم زیر ساخت‌های لازم برای کسب و کارهای حوزه اقتصاد دیجیتال را فراهم می‌کند.

وزیر ارتباطات در خاتمه با بیان اینکه قطعا راه‌اندازی این مرکز داده به دوره استقرار ما بر نمی‌گردد گفت: این مرکز داده کار بزرگی است که برای استان تاثیرگذار است و جدا از آن برای کل کشور هم مفید است.

آذری جهرمی، با اشاره به اهداف سفر خود به این استان گفت: شش ماه پیش برنامه فشرده‌ای را تنظیم کرده بودیم تا وضعیت ارتباطی در شهرها و روستاهای استان فارس را بهبود ببخشیم.

وی افزود: بنا بود که تا پایان سال جاری این برنامه تنظیم شده را محقق کنیم. با این حال در آستانه سفر متوجه شدیم که هنوز اتصال ۸ درصد روستاهای استان باقی مانده است تا پوشش ارتباطات در استان فارس صد درصدی شود. بنابراین جلسه افتتاح در سفر استان فارس را تبدیل به جلسه کنترل پروژه کردیم و تلاش می‌کنیم تا پوشش ارتباطات در سرتاسر استان فارس اعم از شهری و روستایی را تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به صد در صد برسانیم.

وزیر ارتباطات در ادامه درباره اینکه ۵G چه زمانی در استان فارس کاربردی می شود گفت: همین الان هم نسل پنجم ارتباطی در شیراز کاربردی و قابل استفاده است منتهی پوشش آن کامل نیست. اخیرا ایرانسل سایت ۵G خود را در مجاورت ارگ تاریخی کریم خانی برای استفاده عمومی راه‌اندازی کرده است.

وی افزود: در برنامه توسعه نسل پنجم، همراه اول هم به زودی در محدوده باغ ارم سایت خود را به بهره‌برداری می‌رساند. همچنین تا پایان اردیبهشت ماه یکی از نمادهای استان فارس یعنی مجموعه تاریخی تخت جمشید و همچنین آرامگاه احمد بن موسی هم تحت پوشش نسل پنجم قرار می‌گیرند و شهروندان شیرازی می‌توانند از این خدمات استفاده کنند.

آذری جهرمی در ادامه درباره اقداماتی که در سال جهش تولید در استان فارس انجام گرفته است گفت:  بعد از اینکه وزیر شدم خدمت مرحوم آقای ایمانی امام جمعه فقید استان فارس رسیدم. در آن دیدار ایشان فرمودند: «زمانی که نقشه صنعتی شدن ایران را طراحی کردند گفتند استان فارس قطب الکترونیک ایران شود. اما کل الکترونیک کشور به چین واگذار شد و فارس بدون صنعت باقی ماند». انصافا حرف بی راهی هم نبود.

وی افزود: یک زمانی شرکت کارخانجات مخابراتی ایران خیلی فعال بود و حتی تیم فوتبالی تحت عنوان کمای شیراز داشت. جدا از آن صنایع قطعات الکترونیک شیراز یا خود صاایران در مجموعه استان فارس، کارخانه‌های بزرگی بودند که صنعت الکترونیک در ایران را پیگیری می کردند اما این صنایع کم کم در استان رو به افول گذاشت.

وزیر ارتباطات ادامه داد: یکی از کارهای ما در این دوره بازیابی کارخانجات مخابراتی ایران (ITMC) با تلاش و همت مسوولان استانی بود. امروز یکی از بزرگترین کارخانه های نوآوری ایران در ITMC با دستور رئیس جمهوری افتتاح شده است. خود مجموعه ITMC به چرخه تولید برگشته است و در حال کار در حوزه اینترنت اشیا و سنسورهای اینترنت اشیا فعالیت می کند. صا ایران نیز در حال راه اندازی خط تولید گوشی تلفن همراه است. به نظرم در سال جهش تولید وضعیت صنعت الکترونیک در استان فارس جهش خوبی پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: امیدوارم تفاهم ITMC و ایران خودرو برای تولید قطعات الکترونیکی خودرو هم به سرانجام برسد تا این صنعت حرکت خوبی را آغاز کند. بنابراین شیراز ظرفیت این را دارد که به قطب تولیدات اینترنت اشیا در ایران تبدیل شود.

آذری جهرمی در ادامه درباره تاثیر کرونا در استفاده از فضای مجازی در کشور گفت: سال گذشته همین موقع‌ها همه در خانه‌ها نشسته بودند و یکی از ابزارهای سرگرمی آنها نیز فضای مجازی بود. بنابراین ظرف مدت یک ماه میزان استفاده از ظرفیت شبکه دو برابر شد و سرعت اینترنت موبایل و شبکه خانگی افت کرد. مردم هم در خانه دائما از اینترنت استفاده می کردند پس هزینه‌هایشان افزایش پیدا کرد. همان موقع ما به منظور تشویق مردم به در خانه ماندن یک بسته ۱۰۰ گیگی هدیه دادیم.

وی افزود: بنابراین فشار مضاعفی به بخش ارتباطات وارد شد اما با کار گروهی همکاران من شبکه ارتباطی را بهبود بخشیدیم. برای این منظور در ایام نوروز کل خانواده ارتباطات شبانه روز نداشتند تا بتواند ارتقا پانزده ماهه را ظرف مدت یک ماه انجام دهند.

وزیر ارتباطات ادامه داد: در انتهای فروردین ترافیک کاهش پیدا کرد و استفاده ترافیک از سرگرمی به آموزش منتقل شد. پس از این بود که مشکلات تازه آغاز شد. اولین مسئله این بود که در روستاها شاهد شکاف دیجیتال و شکاف عدالت آموزشی بودیم. بنابراین برای اتصال تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار کار بسیار بزرگی آغاز شد. یعنی تازه از افزایش ظرفیت شبکه فارغ شده بودیم که اتصال روستاها را آغاز کردیم.

آذری جهرمی تصریح کرد: بنابراین با سرعت بسیار بالایی اتصال تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ارتباطی آغاز کردیم به طوری که الان در بشاگرد به عنوان یکی از محروم ترین مناطق کشور، در حالی که آب آشامیدنی مناسب وجود ندارد اما اینترنت برقرار است و در حال حاضر تنها دو درصد جمعیت ایران به اینترنت دسترسی ندارند. این اتفاق کار بسیار بزرگی برای تحقق عدالت ارتباطی در کل کشور بود.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های وزارت ارتباطات برای کاهش هزینه‌های استفاده از اینترنت نیز گفت: برای تقریبا ۱۳ میلیون نفر از دانش آموزان کشور استفاده از شبکه شاد را رایگان کردیم، به یک میلیون معلم در سه مرحله اینترنت رایگان داده شد. به دانشجویان هم بسته های اینترنتی ۶۰ گیگی هدیه داده شد. یعنی در کنار تلاش برای برقراری عدالت ارتباطی دغدغه کاهش هزینه های ارتباطی را داشتیم.

آذری جهرمی افزود: فقط در یک مورد دولت روزی یک و نیم میلیارد تومان یارانه برای استفاده دانش آموزان از شبکه شاد پرداخت می کند. بنابراین نه تنها اینترنت را گران نکردیم بلکه برای بخش بزرگی از جمعیت کشور یعنی ۱۸ میلیون نفر از مردم ایران، اینترنت را رایگان کردیم.

وزیر ارتباطات در انتهای این برنامه با تاکید بر اینکه سال ۹۹ سال بسیار دشواری برای مردم ایران بود ضمن تقدیر از فداکاری های کادر درمان برای حفاظت از جان مردم ایران در این سال، ابراز امیدواری کرد با آغاز سال ۱۴۰۰ سختی ها از بین برود و امید و نشاط به جامعه بازگردد و  سال نو سال گشایش باشد و «در یک کلام نوروز سرآغاز پیروزی باشد.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ظرفیت بالای استان فارس در حوزه صنعت الکترونیکی تاکید کرد که شیراز می‌تواند به قطب تولیدات اینترنت اشیا تبدیل شود.امروز از این روستا پروژه‌های ارتباطات روستایی استان را افتتاح کنیم ولی چون مقداری شاهد عقب‌ماندگی در تکمیل پروژه‌ها بودیم از انجام این افتتاح صرف نظر کردیم‌.

وی افزود: اگر امروز این پروژه را افتتاح می‌کردیم، نگرانی وجود داشت که شاهد تاخیر بیشتری در تکمیل پروژها باشیم؛ به همین دلیل از آقای استاندار خواستیم تا به جای افتتاح، پروژه‌های باقی مانده را کنترل کنیم.

آذری جهرمی تصریح کرد: همانطور که اینترنت روستای حسین آباد و سبز آباد یک ساعت پیش افتتاح شد باید نزدیک ۲۷۰ روستای دیگر هم به شبکه ارتباطی متصل شوند تا ارتباطات روستایی در استان فارس ۱۰۰ درصد شود.

وزیر ارتباطات در ادامه با تشکر از استاندار و مدیران استانی و تمامی دست‌اندرکاران توسعه ارتباطات روستایی استان فارس گفت: شش ماه پیش ۶۲ درصد روستاهای استان به شبکه ارتباطی متصل شده بودند اما امروز بیش از ۹۰ درصد روستاهای استان از نعمت ارتباطات پایدار برخوردار هستند.

وی در خاتمه گفت: امیدواریم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ جشن تکمیل پروژه‌های روستایی استان فارس را برگزار کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.