خطیب زاده سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان درباره نامه وزیر خارجه آمریکا به رئیس جمهور افغانستان و پیشنهاد تشکیل سازوکاری با حضور ایران و چند کشور دیگر و امکان موافقت ایران گفت: هیچ تماس مستقیم و غیر مستقیمی درباره برجام با آمریکا نداشته ایم.

به گزارش جماران؛ سعید خطیب زاده در نشست خبری روز دوشنبه (۱۸ اسفندماه) با اشاره به گاهشمار یک هفته گذشته وزارت خارجه اظهار داشت: روز دوشنبه، ۱۱ اسفندماه برگزاری چهارمین دوره سیاسی ایران و اتریش بود که در سطح معاونین وزرای خارجه دو کشور انجام شد. روز سه‌شنبه، ۱۲ اسفندماه تماس تلفنی وزیر امور خارجه ایران و فرانسه را داشتیم که در باره مسائل دوجانبه و مسائل پیرامون برجام گفت‌وگو انجام شد. همچنین در همین روز تماس تلفنی دبیر کل سازمان ملل را با آقای ظریف داشتیم. چهارشنبه، ۱۳ اسفندماه در سطح معاونین سیاسی چهارمین دوره رایزنی‌های ایران و یونان انجام شد.

وی افزود: همچنین دکتر ظریف با همتای ارمنستانی خود رایزنی تلفنی داشتند. دیروز نیز سفر وزیر امور خارجه ایرلند را داشتیم که درباره نقش تسهیلگری ایران درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و همچنین گسترش روابط و بازگشایی مجدد سفارت ایران در تهران توافقات و گفت و گوهای خوبی انجام شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ادعای رویترز پیرامون آماده شدن ایران برای مذاکره با آمریکا و همچنین توئیت وزیر خارجه ایران، بیان کرد: موضوع حساسی وجود ندارد؛ آنچه که در این حوزه در مورد برجام در جریان است، گفت‌وگوهای بسیار نزدیکی با طرف‌های باقی مانده در برجام است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ گفت‌وگویی با آمریکا نداشته‌ایم، گفت: اما با طرف‌های برجامی گفت‌وگوی بسیار نزدیکی داشتیم در داخل ایران نیز برخی از نکات در حال تکمیل و بررسی است که توئیت آقای ظریف نیز در همین زمینه نوشته شد.

پیشرفت خوبی در زمینه بازگشت پول‌های بلوکه شده ایران در عراق انجام شده 

خطیب زاده درباره بازگشت پول‌های بلوکه شده ایران در عراق گفت: دولت عراق همواره سعی کرده است که دیون خودش را به ایران بپردازد که دلیل پرداخت نشدن آن‌ها تحریم‌ها ای فرا سرزمینی و  یکطرفه ایالات متحده بوده است. از چندین ماه قبل میان بانک مرکزی ایران و طرف‌های عراقی گفت‌وگو شده و به نتیجه رسیده‌اند که در کانالهای خودش جلو می‌رود و جزئیات آن را بانک مرکزی ایران به اطلاع عموم می‌رساند اما پیشرفت خوبی در این حوزه انجام شده است.

وی درباره گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور ایران با نخست وزیر عراق یادآور شد: موارد مختلفی در این تماس از جمله اینکه ضرورت خروج نیروهای خارجی مطرح شد. بر اساس قانون پارلمان عراق که همه نیروهای خارجی مستقر در عراق باید خاک این کشور را ترک کنند و اشاره‌ای به نیروی نظامی کشوری ندارد.  رهبران و مسئولان عراق بهتر می دانند که چگونه قانون کشورشان را اجرا کنند.

بازگشت گام به گام به برجام، مبتنی بر خط مشی اعلامی ایران نیست

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اینکه گفته می‌شود ایران بازگشت گام به گام به برجام را پذیرفته، اظهار داشت: ایران هیچگاه طرح گام به گام را دریافت نکرده و چنین طرحی را مبتنی بر خط مشی اعلامی خودش نمی‌داند . ایران مسیر بازگشت را کاملاً روشن کرده است.

وضعیت یمن برای مدعیان حقوق بشر شرم‌آور است

وی درباره بحران یمن و آنچه که در کشور اتفاق می‌افتد، خاطرنشان کرد:  ما نگران این بحران تراژیک در داخل یمن هستیم؛ چندین میلیون یمنی امروز در نیاز مطلق به مواد غذایی و آب آشامیدنی سالم هستند. این وضعیت شرم آوری برای مدعیان حقوق بشر  است. در شش سال گذشته همواره ایران تاکید کرده باید آتش بس به همراه دسترسی‌های انسان دوستانه و برداشته شدن محاصره اتفاق بیفتد.

وی افزود: هر چه زودتر عربستان سعودی به این جنگ خانمانسوز خاتمه بدهد برای خودش و منطقه روزهای بهتری را رقم خواهد زد. مردم یمن حق دفاع مشروع خودشان را دارند. مسیری برای حل و فصل بحران یمن جز مسیر گفت و گو نیست. دولت نجات ملی یمن نیز به این موصوع تاکید کرده است.

 نگاه ما به افغانستان، نگاه دوستی است

خطیب‌زاده در خصوص پیشنهاد وزیر امور خارجه آمریکا در مورد سازوکاری چندجانبه با حضور ایران در مذاکرات صلح افغانستان تصریح کرد: هیچ تماس مستقیم و غیرمستقیم با ایالات متحده درباره موضوعات بر برجامی یا غیر بر جامی نداشته و نداریم. درباره پیشنهاد برگزاری نشستی در سازمان ملل متحد و در چارچوب این سازمان همچنان دعوتنامه دریافت نکرده‌ایم. هر وقت در ادامه، این دعوتنامه رسید آن را بررسی خواهیم کرد. 

وی تصریح کرد: نگاه ما به افغانستان، نگاه دوستی است و نگاه ابزاری به دوستانمان در منطقه نداشته‌ایم. افغانستان برای ما به خودی خود موضوع بسیار مهمی است.

حجم ویدیو: 1.52M | مدت زمان ویدیو: 00:00:49
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.