طبق گفته مینو محرز عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا واکسن ایرانی کرونا تا خرداد 1400 توزیع خواهد شد و به دلیل اینکه توزیع در شرایط پاندمی صورت خواهد گرفت، رایگان به دست مردم می رسد.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کشور ایران تولید کننده بزرگ واکسن در دنیا میشود ولی این به معنای رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی نیست.
ایرج حریرچی روز پنج شنبه در ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان قزوین، اظهار داشت: با توجه به وضعیت کرونا در سطح استانهای کشور، لازم است رعایت این دستورالعمل ها و اقدامات پیشگیرانه همچنان در دستور کار باشد.
وی با بیان اینکه در ۱۰۰ سال اخیر هیچ پدیده ای مانند بیماری کرونا کشورها را درگیر خود نکرده است، افزود: این ویروس تمامی کشورهای جهان را در زمینههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تحت تاثیر قرار داده است و امیدواریم این پدیده را با اتحاد و همدلی از بین ببریم.
وی افزود: به دنبال شیوع این ویروس، بسیاری از کشورهای جهان، رشد اقتصادی منفی را تجربه کرده اند ولی خوشبختانه ایران در سال ۹۹ رشد اقتصادی منفی را تجربه نکرد.
حریرچی اضافه کرد: البته در تمام دنیا پس از کرونا فاصله طبقاتی بیشتر شده که کشور ایران هم از این موضوع مصون نیست و باید تمام همت خود را برای رسیدگی به افراد محروم جامعه اختصاص بدهیم.
این مسوول با اشاره به وضعیت استان قزوین بعد از شیوع کرونا، گفت: با توجه به خصوصیات ویژهای که این استان در زمینه ترکیب سنی جمعیت و میزان مراودات با سایر استانها داشت میتوانست به یک استان گرفتار تبدیل شود.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خوشبختانه با توجه به تلاش مسوولان، مدافعان سلامت، اصحاب رسانه و همراهی مردم این موضوع در استان کنترل شده است.
حریرچی اضافه کرد: عملکرد استات قزوین در زمینه کرونا بسیار موفق بوده و در دو ماه اخیر این موفقیت بسیار ملموس تر شده است.
وی اظهار داشت: برخلاف تصور اولیه در مواقعی که در همه گیریها روند بیماری نزولی میشود اقدامات سیستمهای کنترلی و پیشگیرانه باید افزایش یابد و این اصل مهم رعایت نشود در آینده با مشکل رو به رو می شویم.
این مسوول گفت: تا اطلاع ثانوی هیچ کشوری نمی تواند دستورالعمل های بهداشتی را کنار بگذارد و باید همچنان در این زمینه تاکید کرد.
وی گفت: در زمینه کرونا باید با همدلی و اتحاد عمل کنیم چرا که تنها راه نجات از این ویروس از این میسر می شود.
این مسوول با بیان اینکه وضعیت تست کرونا در استان قزوین تا حد قابل قبولی رشد کرده است، اضافه کرد: استان قزوین باید تبدیل به استانهای نخست کشور در زمینه تست کرونا باشد چون این استان دارای توانایی زیادی است و از طرفی هم دارای شرایط خاصی است که نشان دهنده لزوم توجه بیشتر به تست کرونا خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه قرنطینه در شرایط موجود از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: باید نسبت به کسانی که موضوع قرنطینه را جدی نمی گیرند و باعث تهدید و افزایش ابتلا می شود برخورد قانونی شود.
این مسوول با اشاره به اینکه قرنطینه باید به صورت متمرکز و جدی انجام شود، گفت: ۷۰ درصد کسانی که نسبت به قرنطینه خود اظهاری کرده اند بیش از ۲ کیلومتر از محل قرنطینه خارج شده اند که بسیار نگران کننده است و باید نسبت به آن اهتمام ویژه ای به خرج داد.
حریرچی اضافه کرد: مرگ و میر ناشی از کرونا بیش از اینکه به حال نامناسب و سطح اکسیژن به هنگام مراجعه بستگی داشته باشد به بیماری زمینه ای و سن بالای فرد مراجعه کننده بستگی دارد و تعداد مرگ و میر در بین آنها بسیار بالاتر است و چنین افرادی باید قرنطینه معکوس شوند.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تفاوت قرنطینه و ایزوله اشاره کرد و گفت: قرنطینه برای کسی است که تست آنها مثبت شده ولی ایزوله برای کسی است که تماس نزدیک دارد ، هر چند شرایط و مدت قرنطینه آنها برابر است و باید به صورت یکسان با آنها برخورد کرد.
حریرچی : واکسن ایرانی کرونا کیفیت بسیار مناسبی دارد
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر چندین شرکت داخلی در تولید واکسن کرونا فعال هستند و خوشبختانه واکسن های تولید شده نیز کیفیت بسیار مناسبی دارند.
حریرچی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران استان قزوین افزود: در زمینه تولید واکسن کرونا، بخش خصوصی و تولیدی در حال تولید و تحقیق هستند و تا به امروز پیشرفت خوبی هم داشته اند و به محض آغاز فاز انسانی اسامی آنها منتشر می شود.
این مسوول گفت: واکسن های موجود نسبت به کرونا انگلیسی هم موثر هستند ولی اگر ویروس ابعاد جدیدی پیدا کند در زمینه واکسن باید تحقیقات جدیدی صورت گیرد.
وی اظهار داشت: همچنان بهترین اقدام برای کنترل ویروس کرونا رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بهداشت فردی، شست و شوی دست و استفاده ماسک است که امیدواریم تمامی مردم نسبت به آن اهتمام لازم را داشته باشند.
حریرچی افزود : از کشورهای مختلف واکسن کرونا را وارد خواهیم کرد البته استفاده از آن با توجه به مجوز سازمان غذا و دارو صورت خواهد گرفت.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میزان ابتلای ویروس کرونا انگلیسی در کشور افزایش پیدا نکرده ولی باید هوشیار باشیم چراکه احتمال افزایش آن وجود دارد و حتی ممکن است از کشورهای دیگر هم وارد شود.
وی به وضعیت تخت های بیمارستانی اشاره کرد و افزود: تا پایان دولت ۱۰ هزار تخت بیمارستان در سراسر کشور اضافه خواهد شد که این آمار نسبت به گذشته بی سابقه است.
محرز: واکسن ایرانی کرونا تا خرداد ۱۴۰۰ توزیع میشود
عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: به احتمال زیاد واکسن ایرانی کرونا تا خرداد ۱۴۰۰ بین مردم توزیع میشود و چون این توزیع در شرایط پاندمی صورت می گیرد، باید رایگان به دست مردم برسد.
مینو محرز روز پنجشنبه در دومین روز از اولین کنگره ملی دانشگاه و کووید۱۹ در دانشگاه شریف اظهار داشت: چاره بیماری عفونی واکسن است ما چندین نوع واکسن داریم. واکسن فایرز و مدونا بسیار آلرژیک است و هر دو واکسن آلرژی زیادی ایجاد می کنند.
وی گفت: موسسه برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به موضوع واکسن ورود پیدا کرده است و برای تولید واکسن ویروس از بیماری که کووید داشته گرفته شده و تاکنون کارآزمایی موفق بوده است.
محرز افزود: تزریق واکسن ایرانی در میمون ۹۰ درصد آنتی بادی ایجاد کرده در حالی که سطح ایمنی بالای ۵۰ درصد کافی و در دنیا قابل قبول است. این نوع واکسن که از ویروس کشته و ضعیف شده ساخته می شود مثل واکسن سرخک و سرخجه است که عارضه بسیار کمی دارد.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: ما به دلیل تحریم ها باید واکسن در کشور خودمان تولید کنیم.
وی افزود: پروژه واکسن در حال ساخت ایرانی کاملا استاندارد است اما متاسفانه پیشتر امکانات لازم به دلیل تحریم ها در اختیار نداشتیم و در حال حاضر آزمایشگاه سطح سه داریم و کارخانه ساخت آن نیز ایجاد شده است.
واکسن ایرانی کرونا تاکنون هیچ عارضهای نداشته است
محرز توضیح داد: مرحله اول تست بالینی واکسن برروی ۵۶ داوطلب انجام می شود که این افراد پس از تزریق اول ایزوله تا نوبت دوم تزریق انجام شود. تاکنون ۲۱ داوطلب تحت واکسیناسیون قرار گرفتند که هیچ عارضه شدید نداشتیم البته هنوز برای قضاوت نهایی زود است.
وی افزود: پس از تزریق واکسن ایرانی کرونا به ۵۶ داوطلب؛ واکسیناسیون بر روی ۳۰۰ تا ۵۰۰ داوطلب انجام می گیرد و اگر نتایج در این مراحل موفقیت آمیز باشد، تزریق در سطح کلی انجام می شود.
این استاد دانشگاه توضیح داد: همچنین واکسنی که در ایران تولید می شود تمام مراحل آن در سازمان جهانی بهداشت ثبت شده است.
محرز با بیان اینکه به احتمال زیاد واکسن ایرانی کرونا تا خرداد ماه ۱۴۰۰ در اختیار تمام مردم قرار می گیرد، گفت: در حال حاضر نیاز است کادر پزشکی این واکسن بزنند.
وی ادامه داد: موج های بعدی بیماری کرونا در حال آغاز شدن است و به عبارتی ما هنوز درگیر بیماری هستیم، اگر اغلب مردم ماسک بزنند می توانیم بیماری را تا زمان استفاده واکسن کنترل کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به قیمت واکسن کرونا ایرانی گفت: هنوز مبلغ واکسن تعیین نشده اما دولت باید واکسن را مجانی به مردم بزنند زیرا بیماری به صورت پاندمی است.
وضع روانی جامعه خطرناک است
وی، یکی از آسیب های بیماری کرونا را معضلات روانی اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر از لحاظ مشکلات روانی ناشی از این بیماری، وضعیت نامناسب بوده نیاز است مسئله روانی جدی گرفته شود و باید به مردم از این نظر کمک شود و رادیو و تلویزیون از لحاظ روانی مردم را تسکین دهد.
محرز ادامه داد: مردم شدیدا به روانکاوی و روانشناسی نیاز دارند و تا زمانی که واکسن بیاید مراقب مسائل روانی و اجتماعی باشیم زیرا اعتیاد و خودکشی در کشور سطح بالایی دارد. وضع روانی جامعه بسیار خطرناک است و تنها درمان با واکسن مهم نیست.
رسانهها فعالیت خوبی برای افزایش سواد پزشکی مردم ندارند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مردم ما سواد پزشکی پایینی دارند و رسانه ها نیز فعالیت خوبی برای افزایش سواد پزشکی مردم ندارند.
وی تاکید کرد: تست کرونا، ایزوله کردن، ماسک زدن و فاصله گذاری فیزیکی راه کنترل کرونا تا زمان تزریق واکسن است.