رییسی، رییس قوه قضاییه، «قوی شدن» را راه‌حل اصلی حل مشکلات کشور دانست و یادآور شد: هرجا که ما با قوت در آن عرصه کار کردیم، دشمن را به عقب رانده و مایوس کرده ایم.

به گزارش جماران؛ سید ابراهیم رئیسی صبح امروز (پنجشنبه 2 بهمن) در جلسه شورای اداری استان سمنان با تاکید بر این نکته که مردان و زنان عادل می توانند عدالت را در جامعه برپا کنند، گفت: همه بخش های نظام باید خود را موظف به اجرای عدالت بدانند.

رئیس قوه قضاییه عدالت را از جمله صفات برجسته انبیاء و اولیاء الهی دانست و عنوان کرد: ما نیز در جامعه اسلامی باید به دنبال نظام اداری عادلانه باشیم و بدانیم که امروز توجه به قانون و قانونمنداری برای دست اندرکاران باید یک اصل باشد و هیچکس به خودش اجازه ندهد حقوق مردم، حقوق خاص افراد و حقوق عامه را پایمال کند.

رئیسی خواسته های نفسانی را یکی از اصلی ترین عوامل نادیده گرفتن عدالت از سوی افراد دانست و تاکید کرد که هم شناخت حق و هم گرایش و ایستادگی در مسیر آن، دارای اهمیت فراوان است.

رئیس قوه قضاییه در ادامه فساد را نقطه مقابل عدالت دانست و عنوان کرد: خارج شدن از مسیر عدالت، همان قرار گرفتن در راه فساد است و اگر ما می خواهیم در مردم امیدآفرینی داشته باشیم باید در راه اجرای عدالت و قانونمداری همت کنیم.

رئیسی با تاکید بر این نکته که امروز ملاک اجرای عدالت «قانونمداری» است، تصریح کرد: دستگاه اجرایی، قضایی و سایر دستگاه های کشور باید به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی احترام گذاشته و آن را اجرا کنند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به وجود ذخایر معدنی و امکانات گسترده صنعتی و کشاورزی در استان سمنان گفت: زمینه کسب و کار سالم در استان سمنان در حوزه های مختلفی وجود دارد.

رئیسی شاخص های کسب و کار در استان سمنان را قابل قبول دانست و با تاکید بر لزوم تلاش بیشتر در جهت بهتر شدن این شاخص ها، از قاچاق به عنوان یکی از موانع اصلی رونق تولید در کشور یاد کرد و افزود: باید موانع تولید را از میان برداشت تا کارآفرین در انجام کار خود احساس راحتی کند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه نباید از انجام هرکاری در مسیر سهولت فعالیت فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان دریغ کرد، گفت: دستگاه قضایی همواره تلاش می کند که فعال اقتصادی احساس پشتوانه داشتن کند.

رئیسی با تاکید بر این نکته که تسهیلات نباید به دلالانی که قصد اخلال در بازار را دارند داده شود، گفت: باید سازوکار به نحوی فراهم شود که تسهیلات به دست  تولیدکنندگانی برسد که قصد فعالیت اقتصادی در کشور را دارند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: تولید کننده هم باید احساس کند که قوانین و دستگاه های کشوری پشت سر او قرار دارند و هم باید اطمینان داشته باشد که زنجیره نظارت شده ای برای توزیع کالای وی در داخل و خارج کشور وجود دارد.

رئیسی با بیان اینکه اگر در بازار، کنترل و نظارت سالمی وجود نداشته باشد هم حق مصرف کننده هم حق تولید کننده ضایع می شود، عنوان کرد: اگر در بازار نظارت دقیقی وجود نداشته باشد، بی مدیریتی بازار در افکار عمومی ایجاد می شود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به لزوم راه اندازی گسترده تر دادگاه های تخصصی تجاری در کشور اشاره کرد و گفت: دستگاه قضایی به دنبال راه اندازی بیشتر دادگاه های تخصصی تجاری به خصوص در مراکز استان هاست.

رئیسی در همین رابطه گفت: دادگاه های تخصصی تجاری از نظر وجود کارشناسان پولی و بازرگانی، واردات و صادرات و همچنین مالی، می توانند احکام و آراء خود را بر اساس نظرهای کارشناسی شده و بسیار دقیق صادر کنند.

رئیس قوه قضاییه همچنین بر لزوم فعال کردن نظام داوری و شوراهای حل اختلاف در جهت قضازدایی و کاهش اقدامات قضایی در کشور تاکید کرد.

رئیسی با اشاره به تملک برخی واحدهای تولیدی توسط بانک ها نیز عنوان کرد: در روند تولید آن دسته از واحدهای تولیدی که بانک ها تملک آنها را بر عهده گرفته اند، نباید کوچکترین خللی وارد شود. تملک واحد تولیدی از سوی بانک ها، نباید کاهش تولید را به دنبال داشته باشد. اتفاقا وقتی واحد تولیدی در تملک بانک قرار می گیرد، بانک باید شرایط و بستر را برای افزایش تولید آن واحد تولیدی فراهم کند.

رئیس قوه قضاییه ضمن انتقاد از تملک واحدهای تولیدی توسط بانک ها به دلیل بدهی واحد تولیدی، اظهار کرد: می توان سازوکارهایی ایجاد کرد که فعال اقتصادی با تسهیلات خودش بتواند پرداخت ها را انجام بدهد تا کار به تملک واحد تولیدی از سوی بانک نکشد.

رئیسی با اشاره به رویه قوه قضاییه در خصوص پرونده های برخی صاحبان واحدهای تولیدی گفت: در مواقعی که دستگاه قضا یک فرد صاحب واحد تولیدی را به اتهامی تحت تعقیب قرار می دهد، به این نکته توجه دارد که آن واحد تولیدی باید سر پا بماند و به تولید خود ادامه دهد.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از صحبت های خود بر لزوم کاسته شدن بروکراسی های اداری تاکید کرد و گفت: امروز مردم از نظام اداری انتظار دارند که ضمن قانونمند عمل کردن، کارها به صورت سهل و آسان انجام دهد؛ لزومی ندارد که یک کار اداری از هفت خوان عبور کند تا مجوز بگیرد؛ گاهی اوقات طولانی شدن غیرعادی کارها، حقوق مردم را تضییع می کند.

رئیسی با بیان اینکه فعالیت اقتصادی باید با مراقبت و نظارت همراه باشد تا موجب فساد نشود، عنوان کرد: مسئولان ادارات و سازمان ها باید بیش از همه نسبت به گزارش های فساد حساس باشند. فساد اداری حتی اگر کم هم باشد قابل پذیرش نیست. صفحه سفید و نورانی خدمت گزاری به مردم با نقطه سیاه تخلف یک کارمند نباید مخدوش شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه باید نسبت به گزارش های فساد حساس بود، تصریح کرد: نظارت دقیق بر گزارش های فساد، سلامت سازمان اداری را تضمین می کند.

رئیسی با بیان اینکه «تحول» از جمله عناوینی بود که مقام معظم رهبری در سفر خود به استان سمنان درباره آن بیانات مهمی داشتند، گفت: یکی از معانی تحول آن است که ما نواقص را در حوزه های مختلف بشناسیم و در جهت رفع آنها حرکت کنیم.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به برگزاری رزمایش های مقتدرانه سپاه و ارتش طی روزهای اخیر گفت: رزمایش موشکی و پهپادی اخیر سپاه و ارتش، نشان دهنده روحیه «اقتدار» و «ما می توانیم» بود.

رئیسی با اشاره به این نکته که بیشترین تحریم های دشمنان علیه ایران اسلامی، در حوزه های هسته ای و نظامی بوده است، گفت: با این وجود شاهد هستیم که ما در این دو عرصه قله های قابل افتخاری را فتح کرده ایم. تمام کارشناسان دفاعی دنیا امروز مشغول تحسین ایران هستند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران حرف اول را در منطقه می زند، «قوی شدن» در همه عرصه ها را لازمه خنثی سازی تحریم ها دانست و گفت: قدرت اقتصادی، قدرت سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین دارا بودن یک نظام اداری قوی، می تواند باعث خنثی سازی تحریم ها و عقب راندن دشمنان به عقب شود.

رئیسی «قوی شدن» را راه‌حل اصلی حل مشکلات کشور دانست و تاکید کرد: آنها که احساس می کنند مشکلات کشور با مذاکره حل می شود اشتباه می کنند. هرجا که ما با قوت در آن عرصه کار کردیم، دشمن را به عقب رانده و مایوس کرده ایم. امروز خود تحلیلگران آمریکایی اذعان دارند که فشار حداکثری علیه ایران با مقاومت حداکثری روبرو شده و به شکست انجامیده است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه آنچه می تواند آمریکا و اروپایی ها را ناامید و تحریم ها را حنثی کند، اجرای دقیق قانون مجلس شورای اسلامی است، بر نصب العین قرار دادن فرمایشات راهبردی مقام معظم رهبری در روز نوزدهم دی ماه تاکید کرد.

رئیس قوه قضاییه همچین با تاکید بر لزوم مکانیزه شدن کشاورزی در کشور به خصوص در استان سمنان، گفت: مکانیزه شدن کشاورزی، ارزش افزوده کالاهای کشاوررزی را به دنبال خواهد داشت.

رئیسی استان سمنان را از جمله استان های امن کشور دانست و گفت: قانونمندی و هماهنگی دستگاه های اجرایی، از جمله دلایل وجود این امنیت مثال زدنی در استان سمنان است.

رئیس قوه قضاییه همچنین گفت: در این سفر سعی داریم مسئله کاروانسرای تاریخی سمنان را دنبال می کنیم و تاکید ما بر این است که استفاده این کاروانسرای تاریخی باید برای مردم باشد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، آیت الله شاهچراغی نماینده ولی فقیه در استان سمنان طی سخنانی با بیان اینکه سفرهای شجاعانه رئیس دستگاه قضا به استان ها دارای برکات فراوانی هستند، گفت: امیدواریم این سفر آیت الله رئیسی دارای برکات فراوانی برای مردم استان سمنان باشد.

همچنین «علیرضا آشناگر» استاندار سمنان نیز اظهار کرد: توسعه در استان سمنان بستگی تام به تامین آب دارد چراکه سمنان، استان کم آبی است و به دلیل برداشت های بی رویه از منابع زیرزمینی در خیلی از شهرستان ها، با مسئله نشست زمین مواجه هستیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.