جو بایدن‏، رئیس جمهور آمریکا چند فرمان اجرایی از جمله لغو ممنوعیت سفر اتباع برخی کشورها، با جمعیت غالب مسلمان به آمریکا را امضاء کرد.

به گزارش جماران؛ رئیس جمهوری آمریکا در نخستین اقدام پس از ورود به کاخ سفید، برخی از دستورهای اجرایی دونالد ترامپ از جمله منع مهاجرت از کشورهای مسلمان را لغو و فرمان های اجرایی خود را صادر کرد.

جو بایدن که از ظهر چهارشنبه به طور رسمی رئیس جمهوری آمریکا شده است، در نخستین روز فعالیت، از وزارت آموزش خواست تا وقفه جاری در بازپرداخت وام‌های دانشجویی و بهره آن را برای میلیون‌ها آمریکایی‌ که وام دانشجویی فدرال دریافت کرده‌اند، تمدید کند.

وی همچنین با صدور فرمانی آمریکا را دوباره به پیمان آب و هوایی پاریس ملحق ساخت.

رئیس جمهوری آمریکا در فرمانی دیگر ممنوعیت ورود اتباع برخی از کشورهای مسلمان به آمریکا را لغو  کرد. به موجب فرمان اجرایی ترامپ که در بدو ورود به کاخ سفید امضا شده بود ورود اتباع ایران، سوریه، لیبی، سومالی، سودان و یمن به آمریکا منع شده بود.

بایدن همچنین برنامه ۱۰۰ روز با ماسک را آغاز کرد و پوشیدن ماسک در اماکن و مناطق متعلق به دولت فدرال و حین سفرهای بین ایالتی را الزامی کرد.

وی در نخستین روز کاری محدودیت‌های سراسری اخراج مستاجران و ضبط املاک را برای بیش از ۲۵ میلیون آمریکایی تمدید کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به سوالی درباره محتوای نامه دونالد ترامپ هم گفت یک نامه سخاوتمندانه بود اما چون خصوصی است تا زمانی که با او صحبت نکنم، محتوای آن را منتشر نخواهم کرد.

 

سخنگوی کاخ سفید: دولت بایدن درباره ایران با متحدانش گفت وگو می‌کند

سخنگوی کاخ سفید در نخستین نشست خبری خود پس از آغاز به کار دولت جدید آمریکا گفت که دولت بایدن قصد دارد درباره موضوع هسته ایران و برجام با متحدان خارجی خود گفت و گو کند.

جن ساکی در نخستین نشست خبری خود به عنوان سخنگوی کاخ سفید که شامگاه چهارشنبه به وقت واشنگتن برگزار شد، گفت رئیس جمهوری امریکا تصریح کرده که آمریکا از طریق دیپلماسی، به دنبال تقویت محدودیت های هسته ای ایران است. 

او بدون اشاره به اینکه این دولت آمریکا بوده که از برجام خارج شده و تعهداتش را زیرپا گذاشته است، گفت ایران باید تعهداتش را در قبال برجام به منظور ادامه روند این توافق از سر بگیرد.

جو بایدن پیشتر بارها اعلام کرده است که قصد دارد امریکا را به برجام بازگرداند. دولت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد.

جن ساکی افزود احتمال می رود برجام و موضوع هسته ای ایران جزو موضوع هایی باشد که در برخی از اولین گفت و گو های بایدن با همتایان خود و سران دیگر کشورهای متحد آمریکا مطرح شود.

متحدان اروپایی آمریکا از جمله تروئیکای اروپایی (آلمان انگلیس و فرانسه) ضمن تاکید بر ضرورت حفظ برجام، از دولت جدید آمریکا خواسته اند تا به این توافق بازگردد.

بازگشت آمریکا به سازمان جهانی بهداشت

سخنگوی کاخ سفید همچنین با اعلام بازگشت آمریکا به سازمان جهانی بهداشت، گفت: دکتر فائوچی به صورت مجازی با این سازمان دیدار خواهد داشت.

او افزود:رئیس جمهوری از من خواست تا حقیقت و شفافیت را به این نشست بازگردانم.

وی در تشریح فرمان‌های اجرایی که امروز بایدن امضا کرد، افزود: یکی از آنها موظف کردن استفاده از ماسک به مدت ۱۰۰ روز بود.

سخنگوی کاخ سفید دستور دیگر رئیس جمهوری آمریکا را بازگشت به سازمان جهانی بهداشت عنوان کرد و افزود: با تقویت بهداشت جهانی، تلاش‌های ما در مقابله با این همه‌گیری مستحکم خواهد شد.

ساکی اظهار کرد: فردا دکتر آنتونی فاوچی به عنوان سرپرست هیات آمریکایی به صورت مجازی با سازمان جهانی بهداشت دیدار خواهد کرد.

وی همچنین از فرمان بایدن برای تمدید مهلت وام دانشجویان خبر داد و اظهار کرد: او همچنین به پیمان تغییرات آب و هوایی پاریس بازگشت.

سخنگوی کاخ سفید از پایان دادن به ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا خبر داد و افزود: رئیس جمهوری خواستار توقف ساخت دیوار مرزی شد.

ساکی از ارسال طرح مهاجرتی بایدن به کنگره خبر داد تا سیستم مهاجرتی را اصلاح کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا بایدن قصد تماس با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دارد، گفت نخستین تماس او با جاستین ترودو نخست وزیر کانادا بود که انتظار می‌رود درباره خط لوله کی‌استون و روابط دوجانبه باشد.

سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: تماس‌های نخستین وی با متحدان و شرکای ما خواهد بود.

ساکی در پاسخ به سوالی درباره یادداشت دونالد ترامپ برای بایدن و همچنین برنامه بایدن برای تماس با ترامپ، اظهار کرد: من زمانی که نامه را خواند در آنجا بودم،آن نامه سخاوتمندانه بود و رئیس جمهوری قصد ندارد آن را به صورت یکجانبه منتشر کند.

وی اضافه کرد: انتشار آن به تماس رئیس جمهوری با رئیس جمهوری سابق بستگی دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.