طبق توضیحات سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تعداد مناطق قرمز به ۱۲ شهر کاهش یافته است، اما استانهای اردبیل، گلستان، گیلان و مازندران بیشترین وضعیت ابتلا به کرونا را داشتند و فقط دو استان گیلان و مازندران در وضعیت قرمز هستند.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۲۲۱ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۱ هزار و ۹۴۹ نفر رسید.
سیما سادات لاری روز شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۲ آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هشت هزار و ۲۰۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۲۸۶ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۱۰۰ هزار و ۸۱۸ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۸۰۰ هزار و ۷۴۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۷۳۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۶۵۷ هزار و ۹۷۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۲ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۳۱ شهرستان نارنجی و ۲۰۵ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
وی گفت: شهرستان های زرین دشت در استان فارس، بافت در استان کرمان، گمیشان در استان گلستان، آستارا، بندرانزلی، رودسر و تالش در استان گیلان و آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا در استان مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: میانگین بروز هفتگی موارد ابتلا و بستری مبتلایان به بیماری کووید۱۹ در هفته سوم آذر در کشور ۱۳.۵ نفر به ازای هر صد هزار نفر جمعیت گزارش شده است و بیشترین موارد بستری در استانهای ایلام، اردبیل، تهران و گلستان بوده است.
وی افزود: میانگین هفتگی موارد مرگ و میر کووید۱۹ در هفته سوم آذر در کشور ۳۰.۵ نفر در یک میلیون نفر جمعیت گزارش شده است و بیشترین موارد فوتی در استانهای اردبیل، یزد، زنجان، آذربایجان غربی و ایلام گزارش شده است.
لاری ادامه داد: با وجود کاهش شهرهای قرمز و کاهش موارد بستری و مرگ و میر کرونا که مرهون همکاری مسئولانی مردم، تعامل بین بخشی و تلاش بی وقفه کادر بهداشت و درمان است اما نمودار موارد بروز بیماری کووید۱۹ در استانهای شمالی صعودی است و به رغم کاهش نسبی موارد این بیماری در کشور با وضعیت ناپایدار، حساس و شکننده مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: در این شرایط به هیچوجه نباید وضعیت را عادی تصور کنیم و درصورت عادی انگاری با وضعیتی به مراتب سخت تر از پاییز در زمستان مواجه می شویم.
آخرین وضعیت استان ها
اعمال طرح محدودیتها طی هفتههای گذشته و همراهی خوب مردم با نهادهای متولی در اجرای هر چه مطلوبتر این طرح، موجب تغییر رنگ تعداد زیادی از شهرها از قرمز به زرد و نارنجی شد و موارد بستری روزانه و همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری کووید- ۱۹ در کشور نیز رو به کاهش رفت .
وضعیت بسیاری از شهرها هنوز شکننده است و تغییر رنگ شهرها به معنای کنترل اپیدمی ویروس کرونا نیست و اگر مردم پروتکل ها را به طور جدی رعایت نکنند ممکن است هفته های آینده دوباره با تغییر رنگ برخی شهرها ، محدودیت ها تشدید شود و دوباره وضعیت از نظر میزان ابتلاء و فوت ناشی از ویروس کرونا رنگ شهرها را به قرمز تبدیل کند.
مسوولان وزارت بهداشت و درمان در این شرایط از عموم مردم می خواهند که با تداوم همکاری مسئولانه خود در عمل به توصیههای بهداشتی، از هر گونه اقدام نسبت به برگزاری دورهمی و مهمانی خانوادگی به ویژه در شب یلدا به طور جدی خودداری کنند.
به گفته سخنگوی ستاد ملی مدیریت کرونا ، با توجه به اینکه ۵۱ درصد علت ابتلا و انتقال زنجیره کرونا در ارتباط با دورهمیهاست، اگر شب یلدا از سوی مردم مدیریت نشود، همه دستاوردهایمان در رابطه به کنترل ویروس کرونا از بین خواهد رفت.
با همه این اوصاف بارها جامعه پزشکی و مسئولان اجرایی نسبت به شکننده بودن تغییرات در همه گیری ویروس کرونا هشدار داده اند و عادی انگاری، بی تفاوتی نسبت به پروتکل های بهداشتی ، ترویج حس غرور در برابر ویروس ، اشاعه تصور ابتلا ناپذیری و موارد دیگر را به عنوان مهم ترین عوامل رشد مجدد همه گیری کرونا دانستند.
بر اساس تازهترین گزارش ها از مازندران ، تا چند روز پیش آمار مبتلایان و بیماران جدید کرونایی بستری در بیمارستانهای این استان با تداوم روند افزایشی می رفت تا وارد موج سوم همهگیری شود، اما اکنون با کاهشی شدن آمار بیماران تا حدودی از این تهدید فاصله گرفته است.
براساس ارزیابی جدید ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت و درمان در حال حاضر شهرستان های رامسر ، آمل ، بهشهر، نکاء و گلوگاه که در مبادی ورودی و خروجی استان های گیلان ، تهران و گلستان قرار دارند، وضعیت قرمز کرونایی را سپری میکنند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا مازندران، وضعیت دو شهرستان گلوگاه و آمل را از لحاظ آمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در وضعیت قرمز بحرانی اعلام کرد و اظهارداشت : در شهرستان گلوگاه ، روند ابتلا به ویروس کرونا در روستاها همانند مناطق شهری روند افزایشی به خود گرفت، به طوری که نیمی از بیماران بستری با علایم ویروس کرونا در این شهرستان را روستاییان تشکیل می دهند.
وی یکی از دلایل اصلی افزایش آمار بیماران را در این شهرستان نزدیکی آن با استان گلستان به عنوان استان های با آلودگی بالا اعلام کرد و گفت : در شرایط فعلی سخت گیری برای رعایت پروتکل ها در این مناطق به خصوص روستاییان با اجرای طرح شهید سلیمانی افزایش یافته است و با افزایش سطح رعایت پروتکل ها احتمال روند کاهش ابتلا برای هفته جاری در این شهرستان وجود دارد.
براساس گزارشهای دریافتی از مناطق مختلف کشور، از هرمزگان گزارش شده است در حالی که با اعمال محدودیت های دو هفته ای کرونا در استان هرمزگان و رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی، روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از این ویروس مرگبار کمی کاهش یافته، اما بی توجهی دوباره برخی ها به شیوه نامه های بهداشتی ، زنگ خطر بازگشت بحران کرونایی به این استان را به صدا درآورده است.
شواهد حکایت از آن دارد که برخی از گروه های مردم با پایان یافتن محدودیت های کرونا، به خیال این که این غول میکروسکوپی مرگبار رخت از جامعه بربسته، بار دیگر داستان بی توجهی به پروتکل های بهداشتی را که تنها سپر ایمن ما در برابر این ویروس منحوس است، از سرگرفته اند و با برگزاری دوباره میهمانی و دورهمی های خانوادگی و استفاده نکردن از ماسک، به استقبال این دشمن سلامتی رفته اند.
بنا به گفته دبیر کارگروه مراقبت و درمان کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با مشارکت مردم استان خراسان رضوی خوشبختانه در حال عبور از موج سوم کرونا است اما قطع زنجیره انتقال کرونا نیازمند تداوم رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
دکتر علی اصغر انجیدنی افزود: در حال حاضر شرایط بسیاری از شهرها تغییر کرده و از قرمز به نارنجی رسیده است و این شرایط به دلیل اعمال محدودیتها به دست آمده و با عدم رعایت مردم ممکن است دوباره شرایط تغییر کند زیرا ما تا پایان زمستان همچنان با اوجگیری کرونا رو به رو خواهیم بود.
بررسیها در استان اردبیل نیز حکایت از این دارد که این روزها برگزاری آیینهای ختم و عزا عامل نخست شیوع کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در استان محسوب میشود.
دکتر ایماشی سرپرست شبکه بهداشت و درمان مشگینشهر که یکی از شهرستانهای پرخطر از نظر شیوع کرونا در استان اردبیل میباشد، گفت: در تحلیل آماری بستریهای کووید ۱۹، تقریبا تمامی بیماران مراجعه کننده به بیمارستانها در روزهای اخیر علت ابتلا به ویروس کرونا را شرکت در مجلس ترحیم ذکر کردهاند.
دکتر شهرام حبیبزاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل هم گفت: در وضعیت کنونی شیوع کرونا، هر ازدحامی خطرناک بوده و احتمال حضور فرد آلوده و ناقل سالم در این گونه تجمعات و دورهمی ها وجود دارد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز در این رابطه گفت : هنوز وضعیت ابتلا به کرونا در برخی شهرهای استان نارنجی است لذا اعمال محدودیتها همچنان در این مناطق ادامه دارد.
دکتر ابراهیم قادری اظهار داشت: محدودیتهای سه هفته اخیر در کاهش آمار ابتلا و بستریهای کرونا تاثیر بسزایی داشته ولی هنوز این ویروس در گردش است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: کاهش شمار بیماران به معنای کنترل کامل نیست و دورهمیهای شب یلدا میتواند منجر به آلودگی جمعی و خوشهای خانوادهها شود لذا توصیه ما این است این آیبن سنتی حضوری برگزار نشود.
تلاش شبانه روزی کمیتههای پیشگیری از شیوع کرونا در مناطق روستایی گنبدکاووس در استان گلستان برای افزایش آگاهی مردم نسبت به اهمیت رعایت شیوهنامه بهداشتی و همراهی و مشارکت مردم در برگزار نکردن مراسم جشن و عروسی، روند شیوع و انتقال بیماری کووید ۱۹ در این مناطق را کاهش داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در همین خصوص با اشاره به شکننده بودن و داشتن فراز و نشیب تعداد افراد بستری ناشی از ابتلا به کرونا در بیمارستانهای استان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد افراد بستری مبتلا به کرونا در گلستان بیشتر شده است.
مسوول شبکه بهداشت و درمان میاندوآب در آذربایجان غربی نیز با بیان اینکه تعداد بیماران بستری در بیمارستان با محدودیتهایی که اعمال شده است روند کاهشی دارد، افزود: تعداد بستریها در بیمارستان عباسی کاهش یافته که نشان دهنده تاثیر مثبت محدودیتها در کنترل شیوع ویروس کرونا بوده است.
اما بعد از تغییر وضعیت شهرستان میاندوآب از قرمز به نارنجی از ابتدای هفته گذشته، وضعیت متفاوتی در سطح شهر دوباره حاکم شده به گونهای که به نظر میآید برخی میخواهند با ازدحام و گشت و گذارهای بیهوده در سطح شهر، تعطیلی ۲ هفتهای را جبران کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی در این ارتباط گفت : عادی انگاری بیماری توسط مردم بسیار نگران کننده است زیرا در صورت سهلانگاری و عادی انگاری شرایط، درگیر طوفانی خواهیم شد که سهمگین تر از طوفان قبلی خواهد بود.
جواد آقازاده افزود: براساس پیشبینیهای اپیدمیولوژی در صورت ورود استان به موج چهارم بیماری، به طور متوسط بیماران بستری در استان ممکن است تا سه هزار و ۲۰۰ نفر افزایش یافته و تعداد ۸۰ بیمار در روز جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست بدهند.
استاندار قم نیز با اشاره به محدودیت های دوهفته ای گفت : در ۲ ماه گذشته قم در صدر مبتلایان و فوتیهای کرونایی قرار داشت، اما در حال حاضر وضعیت این ویروس در استان تا حدودی کنترل شده است.
بهرام سرمست افزود : موج سوم کرونا در قم بسیار سخت و بغرنج و از شدت و میزان درگیری، تلفات و دوره کنترل برههای بشدت سهمگین و نگرانکننده بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این خصوص گفت: شب یلدا مانند یک بمب است، اگر دورهمیها و مهمانیها را در این شب داشته باشیم، بار دیگر شاهد اوجگیری کرونا در استان خواهیم بود.
تعداد شهرستانهای استان فارس نیز که دارای وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا بود از بیش از این چهار شهرستان به سه شهرستان کاهش یافته است.
معاون شبکه بهداشت و درمان بروجرد در استان لرستان هم گفت که ورودی بیماران کرونایی به بیمارستانهای این شهرستان کاهش یافته که نشان دهنده رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی شهروندان است.
بر اساس آخرین اعلام ستاد ملی مدیریت کرونا، وضعیت رنگبندی تمامی شهرهای استان خراسان شمالی هم از قرمز به نارنجی تغییر کرده است و تنها شهر گرمه در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان زنجان نیز گفت: همه محدودیتهایی که از اول آذر در شهرهای قرمز و نارنجی اعمال شده بود از امروز/ ۲۲ آذرماه / به مدت یک هفته دیگر برقرار خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: مردم گمان نکنند با نارنجی شدن وضعیت استان، دیگر مشکل شیوع ویروس کرونا برطرف شده، حال آنکه شرایط خراسان شمالی بسیار شکننده است و اگر دورهمیها تعطیل نشود دوباره با شیوع کرونا مواجه و این بیماری کشنده شتاب بیشتری خواهد گرفت .
دکتر افشین دلشاد اظهار داشت: با همکاری مردم، اصناف بازار و دیگر اقشار و رعایت محدودیت های کرونایی، وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ در این استان از قرمز به نارنجی تبدیل شده و تعداد مرگ و میرها کاهش یافته و در برخی روزها حتی به صفر رسیده است اما این می تواند موقتی باشد.
از استان همدان گزارش شده است که ۹۵ درصد متوفیان کرونا در این استان در گروههای سنی ۴۵ سال به بالا قرار دارند و به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ، در شب یلدا و برگزاری دورهمی های خانوادگی، بزرگترهای فامیل(پدر و مادرها، پدر بزرگ و مادربزرگ ها) به عنوان گروه های پرخطر در معرض ابتلا به این ویروس هستند.
دکتر رشید حیدری مقدم اظهار داشت: میزان مرگ و میر افراد زیر ۱۷ سال در این استان کمتر از نیم درصد است و به ترتیب گروه سنی ۱۸تا ۴۴ سال چهار درصد، ۴۵ تا ۶۴ سال ۲۲.۴ درصد، ۶۵ تا ۷۴ سال نزدیک به ۲۵ درصد و بیش از ۷۵ سال نزدیک ۴۸ درصد مرگ و میرها را تشکیل میدهند.
۱۳۵ بیمار کرونایی جدید در استان مرکزی شناسایی شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: ۱۳۵ مورد جدید ابتلا به کرونا در این استان طی ۲ روز اخیر شناسایی شده که با احتساب آنان، شمار بیماران کرونایی استان به ۳۳ هزار و ۵۸ نفر رسیده است.
دکتر«محمد جمالیان» روز شنبه افزود: در این مدت پنج نفر از شهروندان استان مرکزی بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردهاند و شمار جانباختگان این بیماری در استان به یک هزار و ۳۲۳ نفر رسیده است.
وی گفت: ۲۱نفر ازموارد جدید شناسایی شده کرونا در بیمارستانهای استان بستری شدهاند و مراقبتها و خدمات تخصصی درمانی دریافت میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک افزود: ۱۱۴ نفر از این بیماران نیز به صورت سرپایی درمان شدهاند و تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی باید در قرنظینه خانگی بمانند.
۶۴ مبتلای قطعی به کرونا در شبانهروز گذشته در استان سمنان شناسایی شد
۶۴ مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در استان سمنان از ظهر پنجشنبه تا ظهر امروز جمعه شناسایی شد.
کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت مقابله با کرونا استان سمنان شامگاه جمعه با ارائه آخرین آمار شیوع این ویروس در استان اعلام کرد: مرگ یک تن دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از ظهر پنجشنبه تا ظهر امروز جمعه تعداد جانباختگان این بیماری در استان سمنان را به ۸۱۵ تن رساند.
طبق اعلام این کمیته: ۶۴ مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در استان سمنان از ظهر پنجشنبه تا ظهر امروز جمعه شناسایی شد و مجموع آمار بیماران کووید ۱۹ در این استان از ابتدا تا به امروز به ۱۹ هزار و ۶۲۵ نفر رسید.
بنا بر این گزارش، ۱۸۲ نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا اکنون در بیمارستانهای استان سمنان بستری هستند و موارد بهبودی و ترخیص بیماران کووید ۱۹ در این استان به ۶ هزار و ۵۲۳ نفر رسید و ۱۳ هزار و ۳۸۴ نفر به صورت سرپایی در کل استان سمنان درمان شدند.
در این گزارش آمده که در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۰ بیمار بهبود یافته و از بیمارستانها ترخیص شدند.
ررئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان نیز بیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون ۱۴ هزار و ۴۴۱ مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده اند و در ۲۴ ساعت گذشته (از ۲۰ الی ۲۱ آذر ماه سال جاری) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۹ بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید۱۹ در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند و به این ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به چهار هزار و ۳۶ نفر رسیده است و ١٠ هزار و ۴۰۵ بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.
نوید دانایی ادامه داد: مجموع موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید۱۹ به ۳ هزار و ۳۸۵ نفر رسید و از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون ۵۹۷ نفر فوت شدند.
تعداد مناطق قرمز به ۱۲ شهر کاهش یافت
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با اعمال محدودیت ها و رعایت ۹۰ درصدی پروتکل ها توسط مردم، تعداد شهرهای قرمز از ۳۴ شهر به ۱۲ شهر کاهش یافت اما هر گونه غفلت به خصوص برگزاری دورهمی های خانوادگی شب یلدا موجب بازگشت روند صعودی کرونا در کشور می شود.
علیرضا رئیسی روز شنبه افزود: با اعمال محدودیت هایی که از ۵ آبان در کشور اعمال شد و با تشدید محدودیت ها از اول آذر اکنون میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور به بالای ۹۰ درصد رسده است و تعداد شهرهای قرمز هم از ۳۴ شهر به ۱۲ شهر کاهش یافته است و روند ابتلا و مرگ ناشی از کرونا نیز در کشور نزولی است.
وی اداه داد: با وجود کاهش شهرهای قرمز، ۴ استان کشور بیشترین وضعیت ابتلا به کرونا را داشتند که شامل استانهای اردبیل، گلستان، گیلان و مازندران است و البته در این هفته و بر اساس آخرین اطلاعات به روزسانی شده فقط دو استان گیلان و مازندران در وضعیت قرمز هستند.
شهرهای قرمز کدامند
رئیسی گفت: در همین راستا از ۳۴ شهری که قرمز بودند اکنون فقط ۱۲ شهر قرمز هستند. در گیلان چهار شهر آستارا، بندرانزلی، رودسر و توالش، در مازندران شهرهای آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه، نور و نکا، همچنین زرین دشت در در فارس، بافت در کرمان و گومیشان در استان گلستان در وضعیت قرمز و بقیه شهرهایی که جزو ۳۴ شهر قرمز بودند از امروز به حالت نارنجی درآمدند و میزان محدودیت ها در آنها کاهش می یابد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: از بین این ۱۲ شهر، پنج شهر وضعیت نگران کننده تری دارند، در گیلان دو شهر آستارا و توالش و در مازندران، آمل، گلوگاه و نور، وضعیت نگران کننده تری دارند.
وی گفت: در مجموع در کشور اکنون ۱۲ شهر قرمز، ۲۳۱ شهر نارنجی و ۲۰۵ شهر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند که نشان می دهد روند رو به کاهش است اما این هشدار و تذکر جدی را باید بدهیم که غفلت از ویروس باعث می شود به سرعت بیماری شعله ور شود و برگردد، به تدریج شهر، شهرستان و استانها را قرمز کند و در نهایت کشور را به سمت ابتلا و مرگ و میر بالا ببرد. بنابراین از مردم خواهش می کنم به هیچوجه غفلت نکنند زیرا کاهش نسبی موارد بیماری و مرگ ناشی از زحمات زیاد مردم، مسئولان، رعایت جدی پروتکل های بهداشتی و تعطیلی اصناف و مشاغلی است که فشارهای اقتصادی زیادی را تحمیل کرده است.
رئیسی افزود: از مردم خواهش می کنیم در شبهای منتهی به شب یلدا دورهمی های خانوادگی را به خانواده خودشان محدود کنند و دورهمی های فامیلی نداشته باشند زیرا ۵۱ درصد موارد بستری کرونا در بیمارستانها ناشی از دورهمی های خانوادگی است و اگر غفلتی صورت بگیرد تمام دستاوردها از بین می برد.
جریمه ۶۰۰ هزار خودرو به علت تردد شبانه و پلمب ۲۳ هزار صنف متخلف
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اعمال جرایم و محدودیتهای کرونایی گفت: تردد خودروها در جاده های بین شهری بعد از اعمال محدودیت ها حدود ۳۱ درصد در کشور کاهش پیدا کرده است که بسیار قابل توجه است و به همین علت تصادفات بین شهری خسارتی ۴۶ درصد، جرحی ۳۰ درصد و فوتی ۴۲ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بعد از اعمال محدودیت تردد ۹ شب تا ۴ صبح در شهرهای قرمز و نارنجی تاکنون ۶۰۰ هزار خودرو جریمه شدند. همچنین ۶۰ هزار خودرو به علت تردد بین شهری در مناطق قرمز و ۵۲ هزار خودرو در مناطق نارنجی جریمه شدند و ۷۷۲ هزار خودرو که با پلاک غیر بومی می خواستند به شهر دیگری بروند برگردانده شدند و دو میلیون خودرو نیز تذکر گرفتند.
رئیسی گفت: همچنین از اول آذر تاکنون حدود ۲۳هزار صنف به علت رعایت نکردن اصول و پروتکل های بهداشتی پلمب شدند. در مجموع روند کرونا در کشور بهبود پیدا کرده است و امیدواریم با ادامه رعایت پروتکل ها و پرهیز از عفلت به کمترین میزان ابتلا و مرگ و میر در کشور برسیم.
۷۳ بیمار کرونایی در شمال اصفهان شناسایی شدند
۷۳ مورد جدید ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در شهرستانهای کاشان، آران و بیدگل، نطنز و اردستان در شمال استان اصفهان شناسایی شد که این تعداد نسبت به روز قبل آن حدود ۵۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
از مجموع آزمایشهای تشخیص ویروس کرونا ۲۴ ساعت گذشته در منطقه شمال استان اصفهان، نتیجه ۶۱ نفر در کاشان و آران و بیدگل، هشت نفر در نظنز و چهار نفر در اردستان مثبت اعلام شد.
بنا بر آمار اعلامی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته، ۱۴۳ مورد جدید کرونا در شهرستانهای شمال استان اصفهان شناسایی شده بود.
اکنون وضعیت کرونایی چهار شهرستان آران و بیدگل، اردستان، کاشان و نطنز نارنجی است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۱۸۹ بیمار حاد تنفسی در بیمارستانها و مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل بستری هستند.
مریم امیدی روز شنبه با بیان اینکه ۵۷ نفر از مجموع بیماران حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل تحت درمان هستند، افزود: ۱۱ بیمار ۳۵ تا ۹۱ ساله با علایم کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستانهای این شهرستانها پذیرش و بستری شدند.
وی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته سه نفر در مرکزهای درمانی این منطقه جان باختند که یک نفر در کاشان و ۲ نفر در آران و بیدگل بودند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا امروز ۱۰۹ هزار و ۷۰۰ نفر به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند.
وی با اشاره به ثبت ۶۱ مورد جدید ویروس کرونا در کاشان و آران و بیدگل، ادامه داد: شمار آزمایشهای مثبت کرونا در این منطقه به ۱۲ هزار و ۲۷۵ نفر رسید.
امیدی اضافه کرد: هفت هزار و ۶۵۹ بیمار حاد تنفسی تاکنون از بیمارستانهای کاشان و آران و بیدگل ترخیص شدند.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
همچنین بر پایه معیارهای قطعی تشخیصی در ۲۴ ساعت گذشته چهار بیمار کووید ۱۹ در اردستان شناسایی شدند و مجموع کروناییهای شناسایی شده در این شهرستان به یکهزار و ۲۳۴ نفر رسید.
تاکنون سه هزار و ۲۰۵ آزمایش تشخیص بیماری کووید ۱۹ در ارستان انجام شده و یکهزار و ۵۱ نفر از بیماران با بهبودی از بیمارستانها و مرکزهای درمانی این شهرستان ترخیص شدهاند.
روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان نطنز نیز اعلام کرد: بر پایه آزمایشهای تشخیصی از ۱۵ نمونه ارسالی در ۲۴ ساعت گذشته هشت نمونه کرونا مثبت گزارش شده است.
تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای نظنز نیز ۲۷ نفر است و در ۲۴ ساعت گذشته، یک نفر بیمار کووید ۱۹ در این شهرستان جان باخت.
۲۰ بیمار کرونایی از بیمارستانهای قم ترخیص شدند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان گفت: در شبانه روز گذشته ۲۰ تَن از کل بیماران کرونایی که طی روزهای قبل در مراکز درمانی قم بستری شده بودند مرخص شدند.
محمد رضا قدیر اظهار داشت: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و دوم آذرماه ۳۱ تَن با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا در اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.
قدیر با اشاره به بستری شدن ۲۵ بیمار جدید در بخش ها و تحت نظر اورژانس بیمارستان افزود: در حال حاضر ۲۳۱ تَن مشکوک به کرونا در بیمارستان های قم بستری می باشند که حال ۵۸ تَن از آنها وخیم است.
رئیس علوم پزشکی قم همچنین بیان کرد: سه تَن که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بود نیز جان خود را از دست دادند.
وضعیت کرونا در قم از روز پانزدهم آذرماه به حالت نارنجی درآمده است.
خوزستان از نظر کرونا در کشور از آخر سوم شد
استاندار خوزستان گفت: خوزستان در زمینه نسبت بروز بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا، در کشور از آخر جایگاه سوم را به خود اختصاص داده است.
غلامرضا شریعتی روز شنبه در حاشیه نشست ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا در استانداری خوزستان در جمع خبرنگاران بیان کرد: خوزستان هم اکنون از نظر کرونا در وضعیت مناسبی قرار دارد و آنچه امروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام شد حاکی از این بود که استان خوزستان جزو استانهایی است که توانسته خیلی خوب شیوع کرونا را کنترل کند.
وی افزود: کاهش در میزان ابتلا به کرونا را قدردان مردم شریف خوزستان هستیم چراکه با توجه ویژه به محدودیتهای اعلامی و رعایت پروتکلهای بهداشتی موجب شدند زنجیره بیماری کرونا قطع شود از این رو صمیمانه از مردم و از مسوولان مربوطه تشکر و قدردانی میکنم.
استاندار خوزستان با تاکید بر استمرار توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیان کرد: در این زمینه نباید هیچگونه غفلتی صورت گیرد چرا که کوتاهی و اهمال در رعایت پروتکلهای بهداشتی موجب افزایش روند ابتلا به کرونا خواهد شد و تاکید میکنم مردم عزیز ما پروتکلها را همچنان با جدیت رعایت کنند.
یلدای مجازی
وی ادامه داد: شرایط خوزستان هم اکنون از لحاظ کرونا رو به بهبودی است و با توجه به اینکه هفته آینده شب یلدا را در پیش رو داریم انتظار میرود مردم آن را به صورت مجازی برگزار کنند تا موجب ابتلای خانوادهها و اطرافیان خود نشوند و به این طریق بتوانیم آمار بیماری را کاهش دهیم.
شریعتی بیان کرد: با تلاش و همکاری مردم کرونا در خوزستان تا حدودی کنترل شد از این رو تنها سه شهرستان اهواز، آبادان و بهبهان در وضعیت نارنجی هستند و بقیه شهرستانهای استان در وضعیت زرد کرونایی به سر میبرند برای همین پروتکلهای زرد و نارنجی متناسب با رنگ هر شهرستان اعمال میشود.
وی گفت: از اصحاب رسانه، معتمدان، نخبگان و فعالان درخواست میکنیم بر تبلیغات در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی ادامه دهند تا مردم همچنان در این مسیر گام بردارند.
محدودیتهای کرونایی از روز اول آذر امسال در خوزستان اعمال شد. پس از اعمال محدویت ۲ هفتهای، این استان از وضعیت قرمز کرونایی خارج شد و محدودیت نارنجی و زرد در آن اعمال شد.
در شهرستانهای نارنجی مشاغل گروه یک و ۲ مجاز به فعالیت ولی مشاغل گروه سه و چهار همچنان تعطیل هستند. در شهرستانهای زرد مشاغل گروه یک و ۲ و سه مجاز به فعالیت و شهرستانهای گروه چهار همچنان در تعطیلی به سر می برند.
در شهرستانهای زرد کارکنان ادارات و سازمانهای دولتی و غیردولتی این شهرستان نیز با ۲ سوم کارکنان فعالیت کرده و بقیه به صورت نوبت کاری هستند. در ادارات خدمات دهنده همچون بانکها نیز ۱۰۰ درصد کارکنان باید در محل کار حاضر باشند.
در شهرستانهای زرد مشاغل گروه یک و ۲ و سه مجاز به فعالیت و مشاغل گروه چهار همچنان تعطیل هستند.
آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان اردبیل پس از سه هفته قرنطینه
آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان اردبیل نشان میدهد که اجرای محدودیت ساز و قرنطینه سه هفته گذشته موجب کاهش نسبی بیماری و توقف شدت گسترش کووید.۱۹ در این استان شده است.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز شنبه اعلام کرد: در پی اعمال محدودیتهای سختگیرانه ستاد مقابله با کرونای استان در سه هفته گذشته، مجموع تعداد بیماران بستری ۹۵ نفر و مجموع بیماران جدید بستری نیز ۶۲ نفر نسبت به بالاترین رکورد ثبت شده کاهش داشته است.
با این وجود هنوز تعداد فوتی های کرونا در این استان ۲ رقمی است به طوری که در شبانهروز ۱۰ نفر از مبتلایان بستری جان خود را از دست دادند که این آمار نیز ۱۲ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در سه هفته گذشته است.
بر اساس گزارش رسمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، تعداد بیماران بدحال بستری در مراکز درمانی استان کاهش نیافته و همچون سه هفته گذشته روند ثابتی دارد به طوری که هم اکنون ۸۲ بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان بستری هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: در ادامه وضعیت قرمز شیوع کرونا، در ۲۴ ساعت گذشته با بستری شدن ۵۷ بیمار جدید، مجموع بیماران بستری در حال مداوا در مراکز درمانی استان به ۴۰۸ نفر رسید.
بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل، تاکنون یکهزار و ۱۷۴ نفر در این استان به علت ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند.
رییس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به روند افزایشی و نگرانکننده شیوع بیماری کرونا در این استان در ادامه موج سوم همهگیری کووید.۱۹ گفت: ظرفیت مراکز درمانی استان اردبیل برای پذیرش بیماران کرونایی تکمیل شده است.
دکتر شهرام حبیبزاده با اشاره به ترخیص ۶۷ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی استان پس از بهبودی نسبی در ۲۴ ساعت گذشته اظهار کرد: کاهش نیافتن تعداد بستری افراد بدحال مبتلا به کرونا نگرانکننده است.
وی بیان کرد: مردم برای کنترل بیماری کرونا باید احتیاط بیشتری کرده و با جدیت بالا، مقررات اعلام شده از جمله استفاده از ماسک و فاصله فیزیکی حداقل ۱.۵ متری را رعایت کنند.
دکتر حبیبزاده همچنین با اشاره به تثبیت و کاهش جزیی شیوع کرونا در استان اردبیل اضافه کرد: با توجه به روند شکننده شیوع کرونا، همراهی مردم و رعایت پروتکلهای کنترل این بیماری بسیار ضروری است.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار اردبیل نیز امروز اعلام کرد که با اجرای طرح محدودیت کرونایی، تمام شهرهای استان اردبیل از وضعیت قرمز خارج شده است.
بهروز ندایی اظهارداشت: اجرای طرح محدودیتهای کرونایی و طرح سپهبد شهید قاسم سلیمانی بویژه رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم باعث شد که تعداد بستریها در بیمارستانها کاهش یافته و استان به حالت نارنجی درآید.
وی با قدردانی از همه عوامل درگیر در مدیریت کرونا و مردم استان وضعیت موجود را شکننده توصیف کرد و از عموم خواست همچنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی اهتمام ورزند.
ندایی همچنین برگزاری دورهمیهای شب یلدا را بسیار خطرناک و در بازگشت به وضعیت قرمز شیوع کرونا در استان موثر عنوان کرد.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل، هماکنون شهرستانهای اردبیل، پارسآباد، بیلهسوار، اصلاندوز، گرمی، مشگینشهر، خلخال و کوثر در وضعیت نارنجی و شهرستانهای نمین، سرعین و نیر در وضعیت زرد قرار دارند.
۱۴ روز پیش تعداد فوتیهای کووید.۱۹ در استان اردبیل در رکودی کمسابقه به ۲۲ نفر فوتی در یک شبانهروز رسیده بود ولی آمار امروز ۱۲ نفر کمتر از این رکورد است.
بالاترین آمار مربوط به فوت بیماران مبتلا به کرونا در استان اردبیل در هشتم آذرماه با ۲۲ فوتی و بالاترین آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا نیز در ۲۵ آبان ماه با ۱۱۳ نفر به ثبت رسیده است.
۶۷ مادر باردار در رفسنجان به کرونا مبتلا شدند
رئیس بیمارستان علی بن ابیطالب(ع) رفسنجان با اشاره به اینکه ویروس کرونا همچنان در حال جان گرفتن است بر عدم اجرای مهمانیها در شب یلدا تأکید کرد و گفت: طی بحران کرونا در رفسنجان ۶۷ مورد مادر باردار مبتلا به کرونا بستری شدند.
علی موسوی شنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه جمعیت بالای ۳۴۰ هزار نفری شهرستان های رفسنجان و انار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان قرار دارند افزود: از اسفند سال گذشته تاکنون در سه موج کرونا، ۲۲۰ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۵۱ نفر دیگر در رفسنجان با آزمایشات انجام شده به کرونا مبتلای قطعی هستند که در بیمارستان بستری هستند.
موسوی ادامه داد: گرچه رفسنجان چندی پیش از رنگ قرمز بیرون آمده و به رنگ نارنجی درآمده است و این برای ما خبر خوبی است و کمی از بار و فشار کاری بر روی کادر درمان کاسته شده امّا همچنان خطر ویروس همشهریان را تهدید می کند.
وی با تأکید بر اینکه مردم همچنان باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و نپندارند که چون وضعیت کمی بهتر شده پس کرونا هم تمام شده است، خاطرنشان کرد: وضعیت نارنجی در صورتی می تواند بهتر شود که مردم رعایت کنند امّا اگر پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی رعایت نشود و در کنار آن مهمانی های شب یلدا هم برگزار شود خطر جدی تر شده و از حالت قرمز هم فراتر می رود و تعداد مرگ و میر افزایش می یابد.
وی مرگ و میر ناشی از بحران کرونا در رفسنجان و انار در آبان ماه جاری را سه برابر آمار هفت ماهه ابدای شیوع ویروس کرونا دانست و بیان کرد: با این وجود تعداد آمار مرگ و میر در این دو شهرستان نسبت به سایر شهرستان های کشور ۲ تا سه درصد کمتر است که این را مدیون تلاش های کادر درمان و رعایت های مردم می دانیم.
رئیس بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) رفسنجان همچنین با اشاره به اینکه با همت مجتمع مس سرچشمه بیمارستان بحران شهدای مس ۵۰ تختخوابی در رفسنجان احداث شد گفت: مس سرچشمه علاوه بر راه اندازی این بیمارستان، خرید دستگاه های اکسیژن ساز و تجهیزات و ملزومات این بیمارستان را متقبل شد و ۱۲۰ میلیارد ریال در این بحران به بخش درمان اختصاص داد که جای قدردانی دارد؛ ضمن اینکه خیران دیگری هم در بخش درمان در بحران کرونا به دانشگاه علوم پزشکی کمک های زیادی کردند که بی نظیر است.
وی در ادامه گفت: در موج سوم ۶۷ مادر باردار به کرونا مبتلا شده بودند که بستری و تعدادی بهبود یافتند، ۱۱ نفر آن ها با عمل سزارین نوزادان خود را به دنیا آورند و پنج مادر باردار هم به روش طبیعی زایمان کردند یکی از آن ها هم حال وخیم داشت که در آی سی یو بستری شد هم اکنون حال وی به همراه نوزادش خوب است.
۵۳ سیستان و بلوچستانی دیگر کرونا گرفتند
عضو ستاد مدیریت کرونا سیستان و بلوچستان گفت: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این استان با اضافه شدن ۵۳ نفر جدید در شبانه روز گذشته به ۲۴ هزار و ۹۹۷ نفر رسید.
دکتر محمد هاشمی شهری روز شنبه اظهار داشت: هماینک ۲۰۳ بیمار تنفسی در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان بستری هستند.
وی ادامه داد: همچنین ۹۵ بیمار کرونایی در سیستان و بلوچستان در بیمارستانها تحت درمان قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در شبانه روز گذشته پنج بیمار کرونایی در سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادند.
وی ادامه داد: تاکنون یکهزار و ۲۵ بیمار در سیستان و بلوچستان براثر ابتلا جان خود را از دست دادهاند.
هاشمی افزود: بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا در سیستان و بلوچستان به حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اختصاص دارد.