دادستان کل انقلاب منصوب امام خمینی(ره) در خصوص ترور شهید محسن فخری زاده گفت: ما باید بیشتر دنبال این باشیم که فارغ از ظاهرسازی ها و شعارخوانی ها، نفوذیهایی که در لباس دوست و ارزشی وارد میشوند و همیشه به نظام جمهوری اسلامی ضرر زدهاند را شناسایی کنیم و در کنار آن بنیه و بنای امنیتی را به معنای واقعی و نه فقط شعاری و ظاهری، تقویت کنیم.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، دادستان کل انقلاب منصوب امام خمینی(ره)، معتقد است، بدون نفوذیها، ترور شهید فخریآذر امکان نداشت، گفت: نفوذیها بیشتر در لباس دوست هستند که بعضا موفق میشوند خود را در جایگاه های مهم، جا کنند.
آیت الله سیدحسین موسوی تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با ابراز تأسف از ترور دانشمند هستهای برجسته کشور شهید دکتر محسن فخری زاده، اظهار داشت: البته بنده سالهاست که در مناصب حکومتی و کارهای امنیتی و اطلاعاتی نیستم، اما این امر قطعی است که ترور کردن از طرف هر شخص یا هر قدرتی باشد، دلیل بر ضعف آن شخص یا آن قدرت است.
وی با بیان این که ترور کردن یعنی دشمن نمیخواهد مذاکرهای باشد، افزود: دشمن، وقتی نمیتواند موارد اختلافی خود را با صحبت حل کند و از نظر منطق و استدلال، پای میز مذاکره شکست میخورد، دست به ترور میزند؛ حالا فرق نمیکند آمریکا ترور کند یا اسرائیل.
این اصلا اتفاق مناسب و لایق شأن کشور ما نیست که حفاظت از نیروهای بسیار مهم دچار اشکال است
دادستان کل انقلاب منصوب امام خمینی(ره)، خاطرنشان کرد: مثلا در سالهای اول انقلاب اسلامی، که منافقین، برخی شخصیتها و بسیاری مردم را ترور میکردند، یعنی میخواستند با همین کارها به قدرت برسند؛ چون با شخصیت خودشان و با منطق و استدلال ضعیف شان، نمیتوانستند به قدرت برسند؛ و لذا خواستند با حذف دیگران به قدرت برسند.
وی با اشاره به شواهدی که نشان میدهد رژیم صهیونیستی عامل ترور شهید فخری زاده بوده است، گفت: اسرائیل که از این جهات هدفش روشن است؛ و سالهاست که هدفش جمهوری اسلامی و نابود کردن قدرت ایران است، ولی ما اگرچه نباید در برابر اسرائیل خضوع کنیم، اما در عین حال نباید طوری رفتار کنیم که خواست آنان باشد؛ چون شاید آنان عکس العمل خاص و مورد نظر خودشان را انتظار دارند.
آیت الله موسوی تبریزی تأکید کرد: ما باید اطلاعات مان قوی باشد؛ رفتارمان قوی باشد؛ محافظت مان از نیروهایمان قوی باشد و این اصلا اتفاق مناسب و لایق شأن کشور ما نیست که بعد از 40 سال از عمر نظام جمهوری اسلامی و پس از تجربه اداره موفق جنگ با عراق و پیروزی در این جنگ و پس از مقابله با منافقینی که با تشکیلات قوی و سازمان یافته قصد ضربه زدن به نظام را با ترور و نفوذ در میان نیروهای انقلاب داشتند و پس از مقابله با تمام گروههایی که در نقاط مختلف قصد براندازی داشتند، امروز شاهد باشیم که حفاظت از نیروهای بسیار مهم، قوی و کارکشته کشور، دچار اشکال است.
این اتفاقات نشان میدهد که از کارهای اصلی کمی غفلت می شود
وی افزود: من معتقدم که این اتفاقات نشان میدهد که از کارهای اصلی کمی غفلت می شود؛ در حالی که برای استواری پایه های نظام مقدس جمهوری اسلامی این همه زحمت کشیده شده است.
دادستان اسبق کل انقلاب گفت: بدانیم که شهید فخری آذر، فقط یک نفر عادی نبود، بلکه یک نفری است که حاصل 40 سال زحمت نظام جمهوری اسلامی بود و از نظر علمی، معنوی و قدرت کاری، در جایگاه خاصی قرار داشت.
دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، افزود: با ترور شهید فخری آذر، این طور نیست که دشمنان آمدند و یک نفر را کشتند و تمام شد، بلکه یک نفر عادی فوت نشد، بلکه شخصیت ایران این جا ترور می شود؛ شخصیت علمی ایران و شخصیت قدرتی ایران، مورد اشکال واقع می شود؛ این واقعا جای تأسف است و همین طور هم درباره ترورهای دیگر هم که اتفاق افتاده و یا دزدی های پرونده و امثال این ها، باید تأمل کرد.
بدون نفوذ این کارها مثل ترور شهید فخری زاده، انجام نمیشود
وی تأکید کرد: من معتقدم دیگر عوض این که با شعار و به صورت هیجانی با این مسائل برخورد کنند، کمی عمیق برخورد کنند؛ من شدیدا با توجه به این که اوایل پیروزی انقلاب، در رابطه با مسائل سیاسی و اطلاعاتی و دربرابر مجاهدین خلق، تروریستها و کمونیستها و تودهای ها، اطلاعات و تجربیاتی دارم، یقین دارم، بدون نفوذ این کارها مثل ترور شهید فخری زاده، انجام نمیشود؛ یعنی دشمنان در لباس دوست نفوذ میکنند و این کارها را انجام می دهند؛ حتی تودهای ها و روسها، اوایل انقلاب دنبال نفوذ بودند و نفوذ هم کردند؛ و این نفوذیها بودند که درباره ترور شهید بهشتی و انفجار حزب جمهوری اسلامی و یا انفجار دفتر نخست وزیری و ترور علمای بزرگ و ائمه جمعه بزرگ ما اقدام کردند.
آیت الله موسوی تبریزی خاطرنشان کرد: مثلا در مورد ترور مرحوم آیت الله مدنی(رض)، همان کسی او را کشت و ترور کرد که هفته قبل از آن آمده بود و در همان مکان نماز جمعه که من پشت سر آیت الله مدنی نماز میخواندم، میخواست مرا ترور کند اما پاسداران من با هوشیاری نگذاشتند ترور شوم؛ و همان آدم تروریست هفته بعد در جلوی همه و در زمانی که شهید آیت الله مدنی نماز احتیاط ظهر را بعد از نماز جمعه به صورت فرادا میخواند، ایشان را بغل میکند و خود را منفجر میکند؛ قصدم از بیان این خاطره این بود که این کارها جز با نفوذ نمیتواند انجام گیرد.
وی افزود: یا مثلا در جاهای دیگر هم همینطور بود؛ مثلا سعادتی که در دادگاه انقلاب کار میکرد و از طرف روسها نفوذ کرده بود و پرونده بسیار مهمی که مربوط به روسها بود را برد؛ امثال این اتفاقات که با نفوذ صورت میگرفت وجود داشت و الان هم متأسفانه این نفوذ کردن های دشمن در لباس دوست هست.
دادستان کل انقلاب منصوب امام خمینی(ره) یادآور شد: همچنین در قضیه ترور و شهادت مرحوم آیت الله صدوقی امام جمعه محترم یزد، معلوم شد سهل انگاری نیروهای محافظان باعث این مسئله شده و حفاظت از ایشان را به درستی انجام ندادند؛ در نتیجه امام خمینی(رض) در جلسه ای آقای محسن رضایی فرمانده وقت سپاه، بنده بعنوان دادستان انقلاب و آقای حسن طاهری نماینده امام(ره) در سپاه را خواستند و بعد از تحقیق و بررسی، امام از درست انجام نگرفتن حفاظت از شخصیتها انتقاد کردند و توبیخ هم کردند و در نتیجه آقای محسن رضایی گفتند من حاضرم استعفا دهم و بروم که امام خمینی(ره) گفتند بجای استعفا بروید و درست عمل کنید چون مگر ما چند نفر مثل مرحوم شهید آیت الله صدوقی، یا آیت الله بهشتی و امثال ایشان داریم؟
نفوذیهایی که در لباس دوست و ارزشی وارد میشوند را شناسایی کنیم
وی گفت: از این رو ما باید بیشتر دنبال این باشیم که فارغ از ظاهرسازی ها و شعارخوانی ها، نفوذیهایی که در لباس دوست و ارزشی وارد میشوند و همیشه به نظام جمهوری اسلامی ضرر زدهاند را شناسایی کنیم و در کنار آن بنیه و بنای امنیتی را به معنای واقعی و نه فقط شعاری و ظاهری، تقویت کنیم؛ یعنی اگر نفوذیها هستند که انشاالله نباشند، پاکسازی کنند و من یقین دارم که بدون نفوذی، این کارهایی که اسرائیل انجام داده و قبلا هم انجام داده، انجام نمیشود.
دادستان اسبق کل انقلاب در پاسخ به این سؤال که با توجه به تجربیات شما، نفوذیها بیشتر در لباس دوست و ارزشی ظهور پیدا میکنند یا در لباس منتقد؟ گفت: ممکن است در مواقعی که ارزشی جلوه کردن جایگاه دارد، در لباس ارزشی خود را نشان دهند و البته ممکن است در مواقعی که منتقد بودن جایگاه دارد خود را منتقد نشان دهند؛ مثلا فرض کنید در زمان یک دولتی اگر منتقد بودن ارزش است به دنبال انتقاد میروند و بعد هم ، میبینی آن آقا در خارج از کشور و از فلان جا سر در میآورد یا از آن طرف مثلا آقایی هم هست که خود را ارزشی نشان میدهد و با این شعار دادنها و مرگ بر گفتنها خود را ارزشی نشان میدهد و با نفوذ در جایگاههای خاص، در نتیجه یا فساد مالی کلان از درون آن بیرون میآید یا همین مسائل که مثلا با اجنبیها و دشمنان نظام کار کنند و به نظام جمهوری اسلامی ضربه بزنند.
وی گفت: البته 99 و نیم درصد ارزشی ها و همینطور منتقدان نمیتوانند نفوذی باشند، اما یقین بدانید که این ترورها، بدون نفوذی امکان پذیر نیست و گاهی در دنیا هم دیدیم که حتی محافظهایی که باید کار حفاظت انجام دهند، خودشان ترور میکنند یا به ترورها کمک میکنند.