وزیر کشور یادآور شد: دو هفته محدودیتها اجرا میشود و سپس شاخصها با عملکرد سنجیده خواهد شد و ممکن است برخی موارد تمدید و برخی لغو شود لذا بستگی به تحقق اهداف دارد.
به گزارش جماران؛ به نقل از خانه ملت؛ وزیر کشور با تاکید بر اینکه مصوبه ستاد ملی کرونا حکم قانون را دارد، گفت: همه دستگاهها مشمول محدودیتهای کرونایی میشوند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه نشست روز سهشنبه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس در جمع خبرنگاران در توضیح جزییات طرح ایجاد محدودیتهای مهار کرونا اظهارداشت: اقدامی که از شنبه یکم آذرماه اجرا خواهد شد، یک برنامه با ۶ جزء است و همه اجزای این برنامه باید باهم اجرا شود. هر کدام از اجزاء اگر اجرا نشود یا بد اجرا شود، به هدف مورد نظر دست پیدا نمیکنیم.
وزیر کشور شناسایی بیماران کرونایی است و تست بیماران که باید تا ۱۰۰ هزار مورد در روز افزایش داده شود، ردیابی، قرنطینه و محدودیتسازی اطلاعرسانی، آموزش، تبلیغات مناسب و کمکهای حمایتی لازم را از جمله این اقدامات ذکر کرد.
رحمانیفضلی یادآور شد: اجرای محدودیتهایی که مصوبه ستاد ملی کرونا است، حکم قانون را دارد، همه دستگاههای اجرایی باید دستورالعملهای اجرای خود را تدوین کنند. طی دو هفته گذشته در وزارت کشور روزانه جلسات متعددی داشتیم و میان استانداران، روسای شبکههای بهداشت، فرمانداران و بخشداران هماهنگی وسیعی انجام گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه مردم رکن اصلی در این برنامه هستند، اظهار داشت: وزارت بهداشت رکن اجرایی و عملیاتی مهمی است و همه در خدمت وزارت بهداشت هستیم کما اینکه قدردان کادر درمان و وزارت بهداشت هم هستیم و کمک خواهیم کرد. رکن سوم این برنامه رسانهها و در رأس آنها صدا و سیما است که باید در اقناعسازی، اجماعسازی، هماهنگی و همدلی تلاشی بیش از قبل انجام دهد.
رحمانیفضلی گفت: آمادگی لازم را برای اجرای محدودیتهای جدید را داریم و از شنبه این کار صورت میپذیرد. طرحی که در این مقطع اجرا میشود بر اساس طبقهبندی شهرهاست، شهرها به سه سطح زرد (شهرهایی که ۴ نفر در ۱۰۰ هزار نفر فوتی داشته باشند)، شهرهای نارنجی (شهرهایی که ۶ نفر در ۱۰۰ هزار نفر فوتی داشته باشند) و شهرهای قرمز (شهرهایی که۱۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر فوتی داشته باشند) تقسیم شدند و برای مشاغل و فعالیتهای بازرگانی، تجاری و خدماتی شرایطی خاص قائل شدیم و برای امور اداری نیز یک سلسله احکام و برای امور آموزشی و فرهنگی نیز سلسله احکام مجزایی تبیین شده است.
وی خاطرنشان کرد: با رعایت حداکثری مردم میتوانیم این بلیه که خسارتهای جبرانناپذیری زده و جان مردم را به خطر انداخته است و روزانه شاهد فوت بیش از ۴۰۰ نفر به دلیل بیماری کرونا هستیم را کنترل کنیم، البته این بلیه جهانی است و امیدواریم با این اقدامات، بیماری را در زمانبندی مناسبی مهار کنیم.
وزیر کشور افزود: دو هفته محدودیتها اجرا میشود و سپس شاخصها با عملکرد سنجیده خواهد شد و ممکن است برخی موارد تمدید و برخی لغو شود لذا بستگی به تحقق اهداف دارد. شاید طی دو هفته در آمار خروجی قرار بگیریم زیرا اتفاقاتی که رخ میدهد از یک ماه تا ۴۰ روز قبل طرف مریض و بستری میشود و در دو هفته شاهد نتیجه ناشی از این اقدامات نخواهیم بود اما ظرف سه و چهار هفته اولین طلیعههای فداکاری عمومی مردم مشخص میشود.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه اجرای این محدودیتها شامل همه دستگاهها میشود، گفت: ستاد ملی تصمیمگیری کرده و حکم قانون را دارد، هر منطقه و شهری وضعیتش مشخص شده و در هر شهری با توجه به شرایطی که دارد، مشخص شده که چه تعداد افراد میتوانند در یک مکان حضور پیدا کنند لذا نه تنها شامل مجلس شورای اسلامی بلکه شامل دولت و کمیسیونهای دولت هم میشود.