مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی گفت: اگر شاهد بودیم که FATF و پالرمو باعث ایجاد موانعی برای همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران در عرصه جهانی شده است، این احتمال وجود دارد که این موضوعات را با همان شروط ثابت تحت بررسی مجدد قرار بدهیم تا بتوانیم این موانع را برطرف کنیم.
به گزارش جماران؛ به نقل از انتخاب، اگر شاهد بودیم که FATF و پالرمو باعث ایجاد موانعی برای همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران در عرصه جهانی شده است، این احتمال وجود دارد که این موضوعات را با همان شروط ثابت تحت بررسی مجدد قرار بدهیم تا بتوانیم این موانع را برطرف کنیم. البته همه این موارد بستگی به آن دارد که تحریمها لغو شده و آمریکا برجام را دقیقا و بدون قید و شرط اجرایی کند.
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه در مجلس از احتمال بررسی مجدد FATF و پالرمو در صورت لغو تحریمها و بازگشت آمریکا به برجام خبر داد و گفت: اگر شاهد بودیم که FATF و پالرمو باعث ایجاد موانعی برای همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران در عرصه جهانی شده است، این احتمال وجود دارد که این موضوعات را با همان شروط ثابت تحت بررسی مجدد قرار بدهیم تا بتوانیم این موانع را برطرف کنیم. البته همه این موارد بستگی به آن دارد که تحریمها لغو شده و آمریکا برجام را دقیقا و بدون قید و شرط اجرایی کند.
فداحسین مالکی درباره احتمال بازگشت بایدن به برجام و انجام مذاکرات بین ایران و آمریکا، گفت: امروز در شرایطی که ایجاد شده و با توجه به آنکه آقای بایدن در دوران آقای اوباما در انجام برجام نقش ایفا کرده بود، این احتمالات در صدر رسانههای داخلی و خارجی مطرح شده است ولی تحقق این اتفاقات بستگی به رفتار متقابل ایران و آمریکا به ویژه واشنگتن دارد. اگر بایدن بخواهد باب مذاکره را باز کند باید به دوران آقای اوباما بازگردد و برجام را دوباره عملیاتی و به تمام تعهدات خودشان در قالب آن عمل کند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه در مجلس همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به طرح اخیر مجلس درباره برجام و مواضع برخی مسئولان عالی رتبه کشور، رفتار ایران و مجلس در قبال عملکرد آمریکا نسبت به برجام در آینده چگونه خواهد بود، گفت: ما جدای از هر اتفاقی که در آمریکا رخ بدهد و اینکه چه کسی رییس جمهور شود یا نشود، رفتار خواهیم کرد. واقعیت این است که امروز یک دیوار بیاعتمادی بین ایران و آمریکا وجود دارد که البته مقصر اصلی در این بیاعتمادی آمریکاست.
وی افزود: ایران در نوع رفتارخودش تبعیض یا تفاوت بین اینکه چه کسی رییس جمهور آمریکاست، قائل نیست. البته که بایدن تفاوتهایی با ترامپ دارد ولی اگر به دنبال تغییر رفتاری از سوی ایران است باید اقدامات و تعهدات آمریکا را نسبت به برجام عملیاتی کند و ثانیا خساراتی که ایران به دلیل خروج آمریکا از برجام و وضع تحریمهای سابق و ثانویه متحمل شد را جبران کند. بایدن اگر حسن نیتی دارد با این اقدامات میتواند آن را ثابت کند و قطعا ایران و مجلس شورای اسلامی نیز در قبال چنین اقداماتی رفتار متقابلی انجام خواهد داد.
مالکی همچنین با اشاره به برخی موضوعات مطرح شده درباره FATF و پالرمو، گفت: این مساله متفاوت از تحریمهاست. ما اعتقاد داریم که قبل از هرچیزی آمریکا باید تحریمهای ایران را لغو کند. اینکه آمریکا بخواهد به تمامی منابع مالی ایران دسترسی پیدا کند قابل قبول نیست.
این عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این پرسش که مجلس سابق FATF را با شروطی مانند اجرای قوانین پولشویی داخلی و همین طور رعایت قوانین منع حمایت مالی تروریسم با توجه به تعاریفی که جمهوری اسلامی از تروریسم و گروهکهای تروریستی در نظر دارد تصویب کرده بود و مجلس در صورت اجرای برجام و لغو تحریمها چه رویکردی نسبت به این مصوبه در پیش خواهد گرفت، تصریح کرد: خواسته اصلی ما لغو تحریمهای سابق و ثانویه و اجرای برجام است و بعد از آن اگر شاهد بودیم که FATF و پالرمو باعث ایجاد موانعی برای همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران در عرصه جهانی شده است، این احتمال وجود دارد که این موضوعات را با همان شروط ثابت تحت بررسی مجدد قرار بدهیم تا بتوانیم این موانع را برطرف کنیم. البته همه این موارد بستگی به آن دارد که تحریمها لغو شده و آمریکا برجام را دقیقا و بدون قید و شرط اجرایی کند.