ساداتی نژاد نماینده جمهوری اسلامی ایران در نشست بررسی وضعیت جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو خطاب به آمریکایی ها تاکید کرد: «به قتل خودسرانه و سیستماتیک از طریق بکارگیری پهباد پایان دهید. قاتلان ۵ شهروند ایرانی از جمله شهید سلیمانی قهرمانمبارزه با تروریسم را به دست عدالت بسپارید.»
به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، نماینده کشورمان روز دوشنبه در سی و ششمین نشست بررسی وضعیت جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو خطاب به آمریکا تصریح کرد: قاتلان سردار شهید قاسم سلیمانی را محاکمه کنید و به نقض فاحش حقوق انسان ها توسط آمریکا پایان دهید.
«سید محمد ساداتی نژاد» رایزن حقوق بشر نمایندگی کشورمان در ژنو، در جلسه بررسی وضعیت حقوق بشر آمریکا، ضمن اشاره به تاریخ طولانی نقض جدی حقوق بشر در این کشور، پیشنهاد کرد که واشنگتن ضمن توقف این افدامات در جهت جبران آنها تلاش کند.
وی ۹ توصیه را بهشرح زیر به هیات آمریکایی ارائه کرد:
۱- به قتل خودسرانه و سیستماتیک از طریق بکارگیری پهباد پایان دهید. قاتلان ۵ شهروند ایرانی از جمله شهید سلیمانی قهرمانمبارزه با تروریسم را به دست عدالت بسپارید. به نقض فاحش حقوق انسان ها از سوی آمریکا پایان دهد.
۲- با اتخاذ اقدامات حقوقی وقضایی لاژم، به نژادپرستی سیتماتیک علیه اقلیت ها شامل آمریکائی های آفریقایی تبار پایان دهید.
۳- اقدامات قهرآمیز و تحریم های یکجانبه علیه سایر ملت ها را که نقض جدی و گسترده حقوق بشر را به همراه داشته پایان دهید.
۴- با گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد آثار منفی اقدامات قهرآمیز یک جانبه بر بهره مندی از حقوق بشر همکاری کنید.
۵- به بازداشت خودسرانه ایرانیان با اتهامات ساختگی نقض تحریم های غیر قانونی آمریکا پایان دهید.
۶- به شراکت در جنایات نیروهای سعودی علیه مردم یمن و جنایات رژیم اسرائیل علیه فلسطینی ها پایان دهید.
۷- فروش سلاح به سعودی و رژیم اسرائیل را متوقف کنید.
۸- با دیوان کیفری بین المللی برای بررسی جنایات جنگی نیروی نظامی آمریکا در افغانستان همکاری کنید.
۹- جداسازی کودکان از والدین مهاجرشان و قرار دادن آن ها در قفس را پایان دهید.
بر اساس این گزارش ، تعدادزیادی از هیات ها در این نشست نسبت به نقض سیستمیک حقوق اقلیت ها بویژه سیاهپوستان در آمریکا اظهار نگرانی کردند.
ریاست هیات نمایندگی آمریکا در این نشست بر عهده روبرت دسترو ( Robert Destro) دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور دموکراسی و حقوق بشر و کار و ماریک استرینگ ( Marik String) سرپرست بخش حقوقی وزارت خارجه آمریکا بود.