خزانهداری آمریکا اقداماتی را علیه مقامهای نظامی سوریه، اعضای پارلمان سوریه، نهادهای دولت سوریه و اشخاص سوری و لبنانی که به دنبال احیای صنعت رو به وخامت سوریه هستند گرفته است.
به گزارش جماران؛ به نقل از فارس، وزارت خزانهداری آمریکا روز دوشنبه از اعمال تحریمهای جدید علیه اشخاص و شرکتهای مرتبط با دولت سوریه خبر داد.
وزارت خزانهداری آمریکا تحریمهای جدیدی علیه نهادها و اشخاص مرتبط با دولت سوریه از جمله شرکتهای فعال در بخش نفت این کشور اعمال کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرده است: «امروز دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا اقداماتی را علیه مقامهای نظامی سوریه، اعضای پارلمان سوریه، نهادهای دولت سوریه و اشخاص سوری و لبنانی که به دنبال احیای صنعت رو به وخامت سوریه هستند اتخاذ کرد.»
خزانهداری آمریکا گفته با استناد به قوانین اختیارات مربوط به اعمال تحریم علیه سوریه، اسامی ۷ شخص و ۱۰ نهاد را به فهرست SDN (فهرست خاص اشخاص و اتباع تحریمشده) اضافه کرده است.
خزانهداری آمریکا درباره بهانه تحریم این اشخاص و شرکتها گفته است: «این تحریمها روی اشخاص و نهادهایی تمرکز دارند که از شبکه تولید نفت رژیم سوریه حمایت میکنند.»
«استیون منوشین»، وزیر خزانهداری آمریکا گفت: «وزارت خزانهداری مصمم به تداوم اعمال فشار علیه رژیم اسد و حامیان آن به دلیل سرکوبگریهای این رژیم است.»
از زمان اجرایی شدن قانون موسوم به «تحریمهای سزار»، این پنجمین دور تحریمهایی است که علیه سوریه وضع میشود.
حدود ۱۰ روز پیش منابع خبری گزارش دادند باوجود تحریمهای شدید اقتصادی علیه سوریه و تنها بعد از چند ماه از اجرایی شدن تحریمهای سزار توسط آمریکا علیه دولت و ملت سوریه، این کشور یک قرارداد استخراج و صادرات فسفات با صربستان امضا و تصویب کرد. مجری این پروژه نیز شرکت صربستانی Womco Associates Daewoo است. علاوه بر صربستان تاکنون ایران و روسیه نیز در معادن فسفات سوریه سرمایهگذاری کردهاند.
مجلس خلق سوریه، قرارداد سازمان عمومی زمینشناسی و منابع معدنی سوریه که ذیل وزارت نفت این کشور است با شرکت صربستانی مذکور برای استخراج فسفات از معادت شرق تدمر (پالمیرا) را تصویب کرد. مطابق این قرارداد، سهم سوریه 30 درصد و شرکت فوق 70 درصد از سود حاصلشده خواهد بود. قرار است شرکت Womco Associates Daewoo، فسفات استخراجشده را به صربستان صادر کند.
«بسام طعمه» وزیر نفت سوریه درباره این قرارداد گفت:«۳ میلیارد تن فسفات در سوریه وجود دارد که به دلیل تحریمها ما قادر به صادرات آن نیستیم. این قرارداد به تأمین ارز موردنیاز برای تأمین مایحتاج مردم کمک خواهد کرد و نشان میدهد که صادرات فسفات در حال حاضر بهترین گزینه است؛ چراکه بیشتر چاههای نفتی نیز در اختیار آمریکا قرار دارد.»