در صورت پیروزی جو بایدن، تحریمهایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعمال کرده و در هفته جاری نیز تشدید گردیده است، میتواند بالاخره برداشته شود و راه بیش از ۲ میلیون بشکه در روز صادرات نفت خام ایران باز شود.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، بلومبرگ در گزارشی اعلام کرد درصورت پیروزی جو بایدن در انتخابات آمریکا و بازگشت این کشور به برجام با برداشته شدن تحریمها، تولید نفت ایران افزایش خواهد یافت که این دردسری واقعی برای اوپک است.
بلومبرگ نوشت: برای بازارهای شکننده نفت، نتیجه انتخابات هفته آینده آمریکا نیز یک خطر دیگر محسوب میشود و آن این است که احتمال دارد ایران که تولید کننده اصلی نفت در جهان است نقش خود را در تجارت بینالمللی بازیابد.
جو بایدن که در اکثر نظرسنجیهای انتخاباتی پیشی گرفته، نشان داده است که به دنبال بازگرداندن آمریکا به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ است. توافقی که ایالات متحده در زمان فعالیت وی به عنوان معاون رئیس جمهور به آن دست یافته بود.
این بدان معناست که تحریمهایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعمال کرده و در هفته جاری نیز تشدید گردیده است، میتواند بالاخره برداشته شود و راه بیش از ۲ میلیون بشکه در روز صادرات نفت خام ایران باز شود.
زمان بازار نفت بسیار کم است. کشورهای عضو اوپک، که شامل ایران نیز میشوند، با کاهش شدید تقاضا در پی شیوع ویروس کرونا عرضه خود را به منظور افزایش قیمتها محدود کردهاند. قیمت نفت برنت روز پنجشنبه حدود ۳ درصد کاهش یافت و به زیر ۳۸ دلار برای هر بشکه رسید و به این ترتیب در سال جاری میلادی با افت بیش از ۴۰ درصد مواجه شد.
در صورت پیروزی بایدن، بانکهای وال استریت از جمله "گلدمن ساکس"، "جی پی مورگان" و "آر پی سی کپیتال"، گفتهاند سال آینده شاهد ورود یک میلیون بشکه در روز یا بیشتر نفت خام ایران به بازار خواهیم بود.
اطلاعات جمع آوری شده توسط بلومبرگ نشان میدهد ایران ظرفیت تولید حدود ۳.۸ میلیون بشکه نفت در روز را دارد. در حال حاضر این کشور تقریباً نیمی از این مقدار را تولید میکند و بیشتر نفت خام را نیز خود مصرف میکند.
ایمان ناصری، مدیر عامل بخش خاورمیانه شرکت مشاوره FGE مستقر در لندن، گفت: طی چند ماه پس از انتخاب بایدن، ما انتظار داریم که مقداری نفت ایران به بازار بیاید. این یک دردسر واقعی برای اوپک خواهد بود.
کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس از جمله روسیه در ماه آوریل توافق کردند که ۹.۷ میلیون بشکه در روز یا حدود ۱۰ درصد از عرضه جهانی را از بازار دریغ کنند. بر اساس این گزارش، اوپک در ماه آگوست این محدودیتها را کاهش داد اما با توجه به تعطیلیهای مجدد ناشی از موج جدید کرونا در اروپا و سایر مناطق جهان و همچنین از سرگیری تولید نفت در لیبی در پی آتش بس در این کشور جنگ زده، این ائتلاف در حال ارزیابی مجدد برنامه خود برای کاهش بیشتر نفت در ژانویه است.